maanantai 4. lokakuuta 2021

Kontiolahden koulukeskuksen piha Sinä Tavallisena Paikkana

(Kuva: Jari Kähkönen)

Olettehan huomannut, että Kontiolahden koulu eli kirkonkylän ala-aste muutti vast'ikään majaa Keskuskadun toiselle puolelle? Sitä varten Koulukeskuksen etupihalle rakennettiin niin uusi rakennus, leikkipaikka kuin polkupyöräparkkikin. Taaksensa taisi kyllä samalla myös rakentua jotain aivan muuta.

Aletaan kuitenkin liikenteestä. Keskuksessahan on se Ohto -salikin, johon saattaisi hiljalleen eloon heräävässä maakunnassa olla tilaisuuteen osallistujia; ainakin liikuntaesteisten kuljettajien tulisi saada jättää kyyti ovelle. Eikä pysäköinti saisi muutenkaan olla liian kaukana. Kuinkahan pilliautojen on ajateltu löytävän saliin?

Otsikkoni olen kuitenkin muotoillut pääosin muunsortin turvallisuus mielessäni. En jaksa uskoa, että jos noin keskeiselle paikalle muodostuu helposti joka suunnasta jalkaisin, polkupyörällä tai mopolla – vaan autolla huonosti tavoitettava – pikkutasku hyvällä näköesteellä; sitä käytetään vain viattomiin tarkoituksiin.

"En usko, että näkösuojattua pikkutaskua, jonka tavoittaa autolla vain huonosti; käytetään yksin viattomiin tarkoituksiin."

Kaupunkisessa turvallisuuspuheessa Se Tavallinen Paikka nimittäin tarkoitti laittoman tavaran ja päihteen kauppapaikkaa, sekä myös osoitetta missä poliisin vanhat ja keskenään vähintäänkin puolitutut puukottivat toisiaan viikonloppujen pikkutunneilla. Siinäpä kiinteistön on vastuuhenkilöillä miettimistä.

Koulukeskuksen pääoven portaiden eteen sekä etenkin sen ja uudisrakennuksen väliin siis muodostui ensiluokkainen näkösuoja. No, Kirkkotien puolelta pysäköintialueelta näkyy jotain, mutta vain hyvin läheltä ja silloinkin paikalle pitää saapua oudosti "kiertäen nurkan takaa". Päivitettiinhän turvallisuusjärjestelytkin, kun hanke valmistui?

Aitaa ja portteja ei näy; valaistuksenkin kanssa on aika heikosti. Miten mahtoi käydä valvontakameroiden suhteen? Niitä en viitsisi henkilökohtaisesti käydä laskemassa, koska nykyään minulla ei ole käyntiä tuolla tontilla. Onpa muuten hienot betoniporsaat Keskuskadun liittymän tukkeena. Ja minkähän ihmeen takia nekin piti siihen panna? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.