keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Sanokaa sille sitä siitä

Niin kutsutut sanokaa sille sitä siitä -keskustelut ja muu vastaava kieronpuoleinen seläntakaisvaikuttaminen ovat ikiaikainen perinne. Se jatkuu vastakin, koska lukuisista pahoista vaikutuksistaan huolimatta, jostain kumman syystä kukaan ei oikeasti vastusta ajatusta.

Yksi ei saa mitään seurauksia; puhuu miten paljon läpiä päähänsä tahansa, mielipiteitään tosiasiana tai muuta hehehe "sponsoroitua sisältöä" missä on alle 50%:tia totta. Toinen kuvittelee voittavansa jotain moisilla epävirallisilla keskusteluilla. Kolmas kannattaa käytännössä ja vastustaa periaatteessa; samanaikaisesti.

Melko julmaa. Mutta ihan tahallaan tai välinpitämättömyyttään tehtyä, kaikilta osallisilta. He koettavat sen kestäessä parhaansa mukaan rohmuta etuja ja yllyttää toisia tappelemaan keskenään, mutta välttyä jäämästä itse kiinni. Elleivät he saa; sitten ei pidä saada kenenkään muunkaan, ajatellaan.

Tulee olla melko erakko, vähämerkityksellisessä toiminnassa pysynyt tai nuhteettomien pyhimysten seurassa elänyt ellei keski-ikäänkään mennessä ole kertaakaan joutunut edes katselemaan kuinka vastaavaa tehdään jollekulle toiselle. Asioita käydään esimerkiksi nimittelemään "provosoiviksi" ja sitten vaaditaan sen varjolla toimenpiteitä.

Tämä liity mitenkään mihinkään mahdollisesti nyt päällä olevaan ajankohtaiseen kohuun. Eikä oikeastaan someenkaan muuten kuin sattumalta. Se tapahtuu niistä huolimatta vrt. ikiaikaisuus.

Ja sen ovat Suomen julkinen tila sekä siellä käytävä mielipiteenvaihdanta näköisetkin.

Pelasin muuten tänään julkaistua Ylen Trollitehdas -peliä, koska luin siitä Rysky Riiheläisen Facebook-seinältä. Mainesana: Olet viikon riidankylväjä. Numerot: Postauksiasi jaettiin 7600 kertaa ja sait käännytettyä 710 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.