keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Jösses

Siviili 1 kuljetti huoltokortin ulos, hukkasi sen ja siviili 2 ottaa läpyskästä kaulanauhoineen kuvan postaten someen; ihmettelee, mikä tämä on sekä kukahan sitä kaipaa. Toisaalla ne voisivat kesyttää palovartioinnin, automaattisen paloilmoituslaitoksen, sammutusjärjestelmän ja tehdaspalokunnan. Jösses.

Osallistuin visaan. Josko tunnistettava esine olisi sittenkin vierailijakortti eikä kulkuavain vrt. kuvassa näkyy valkoinen lappu jonkun strategisen kohdan päällä(siinä on yleensä tällöin juokseva numero)? Sidosryhmänä kyseessä ovat ulkoiset urakoitsijat ja huoltoliikkeet; voidaan myös tuntea nimellä huoltokortti.

Mikäli se on kuitenkin silti avain jonnekin vaan ei ilmeisimpään paikkaan; siinä voisi myös lukea turvatekniikkafirman nimi+postilokero jossain kääntöpuolella – sinne voisi lähettää. Tunnistavat ja palauttavat oikean paikan kulkulupatoimistoon tai turvallisuuteen, sekä avain pysyy tallessa eikä tule siinävälin väärinkäytetyksi.

"Kuvattu ja jaettu ei välttämättä ole ole avain vaan tiloissa olon ajan näkyvissä pidettäväksi tarkoitettu tunnistekortti."

Kaikkein matalimman tason ongelmanratkaisua; käsipysty poliisipartiolle, joka kulki ohi, luovuta pysähtyessä löytötavarana. Sitäseuraavaksi vuorossa [poistettu] portti [poistettu]; tai aivan viimeksi Pykäläkujan poliisi- ja oikeustalon vahtimestaripiste tai päivystys Pekkalassa, mutta näille kahdelle ei pääse 24 h vuorokaudessa.

Varoituksen sana; älä missään tapauksessa ota voitonmerkiksi äläkä luovuta eteenpäin kuin mainituille virallisille instansseille. Tuollaista voidaan helposti hyödyntää julkisrauhan rikkominen -nimisen rikoksen tekemiseen tai vielä johonkin sitä pahempaankin mitä hiippaillessa tulisi mieleen.

Ja; – sanotaanpa vielä myös – jos tämän lukee joku kenellä on "taipumusta", erityisesti kehenkään tiettyyn viittaamatta. Kulkuavaimiin liittyy usein turvarutiineja, joiden voimin ne väärinkäytettäessä näyttävät lukijassa punaista nopeammin kuin luuletkaan, jos siis avaimia ei palauteta ajoissa tai ne eivät ole luvallisella käyttäjällä.

"Varoituksen sana; älä missään tapauksessa ota voitonmerkiksi äläkä luovuta kuin virallisille instansseille."

Ja kateissaolevalla tai ei kenellekään jaetulla huoltokortilla ei niinikään välttämättä pitkään suhata. On myöskin pelkkää kuvitelmaa, että ne aina hölmäyttäisivät sille lukitulle ovelle tulijan, mihin sinulla ei ole avainta tai ettei numeroita koskaan edes katsota – saati tarkisteta.

Julkaise -nappia painamalla vakuutan, että postaan aiheen tuntijana, mutta olematta silti suorassa tai epäsuorassa yhteydessä minkäänsortin turvallisuusorganisaatioihin missään. On siis esimerkiksi aivan turha luulla minun olevan turvallisuus tuossa paikassa, jonka nimen kuitenkin jätin sanomatta. En ole.

Jaha. Sirkkalan UPM:llä oli taas kerran palaa. Oletteko kuullutkaan palovartioinnista, automaattisesta paloilmoituslaitoksesta, sammutusjärjestelmistä ja tehdaspalokunnasta? Kovasti suosittelisin. Kaikkia. Huoltokorttitapaus ei tapahtunut samassa osoitteessa. Ja ei. Tässäkään talossa en ole missään asemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.