perjantai 19. marraskuuta 2021

Erinomaista, suorastaan keskinkertaista

(Kuva: Jari Kähkönen) Vuosia sitten oltiin markkinoilta tulossa, kun bensa-asemalla poliisi
suoritti liikennevalvontatarkastusta, jolloin oitis tempaisin pokkarin olkalaukusta. Kuvaa
on käsitelty poistamalla siitä tarkastetun auton rekisteritunnus.

Hoh-hoijaa. Maikkarin rikostoimituksen päälliköksi mainittu Jarkko Sipilä oli keskiviikon myöhäisillassa haastattelevinaan poliisiylitarkastaja Mikko Eräseksi kutsuttua puhuvaa päätä lineaaritelkkarin Rikospaikaksi nimetyssä slotissa. Tuo puuduttavuuden huippu oli kuin Pohan pressitiedote; vaikeni olennaisesta.

Ymmärrän; olet niin sanotusti asiallinen eli tuet poliisin arvoja ja tavoitteita. Et pysty kysymään esimerkiksi "eikö teille riitä mikään", "mitä tarkoittaa palomuuri" ja "miten niin rikostiedustelu ei ole ensisijaista tiedusteluviranomaiselle". Puhumattakaan, että johan nyt yksin Helsingin poliisissa on harjoitettu piilopoliisitoimintaa vuodesta 1969 alkaen.

Olisi pitänyt kyetä, koska toimittajan työn pääasia on yleisön edustajana toimiminen; hyvät yhteistyösuhteet niihin keistä raportoit ovat sivuseikka. Poliisin valtuuksiakin lisätään koko ajan, mutta koskaan ei vähennetä. Sekä onhan nyt kumma, että vaikkei lähetysaika kaikkeen riitäkään niin nettijutussakaan ei ylletä parempaan.

"Poliisiylitarkastaja Mikko Eräseksi mainittu puhuva pää oli kuin Pohan tiedote, joka aina vaikenee kaikesta olennaisesta."

Torstaina YLE:llä oikeustoimittajana palkkaa nostavalta Päivi Happoselta pääsi melkoinen rupsu tai pikemminkin taisi palaa nettijuttu pohjaan. Hehhee. Miten ihmeessä ruutuun on voinut päästä seuraava sitaatti; vai onko tarkoitus kauttarantain vihjata haastateltavan puhuvan läpiä päähänsä? Radiojuttu taas oli ihan asiallinen.

 Lainaan:”– Tutkimus kertoi, että jos Helsingissä toimintavalmiusaika saataisiin lyhenemään minuutilla jokaisessa asuntopalossa, niin yli kymmenen vuoden aikana voitaisiin estää yksi kuolema tai vakava henkilövahinko, Weckstén kertoo.” Pointti kun taisi olla, että nyt ei haittaisi mikäli toimintavalmiusaikaa pidennetään?

Niinikään; kahden maakunnallisen pelastus- ja ministeriöosaston ylijohtajan haastattelut jättävät jutun avuttoman paikallaanjunnaavaksi. Enempää kontaktejako ei ole vai olisiko ollut ihan mahdotonta löytää joku puhumaan pelastusalan työmarkkinoista tai rahoituksesta? Niihinkin kun tämä vaikuttaisi.

"Miten ihmeessä sitaatti pääsi nettijuttuun vai oliko tarkoitus kauttarantain vihjata haastateltavasta rumasti?"

Voi olla, että lopputulos on tämä, koska oikeasti Happonen ei osaa pelastusalan asioita kovinkaan paljoa. Yhteistyökyvyttömyysläppä taas vihjaa tarkoitukselliseen provoon, jossa koko Wecksténin soolo oli joko silkkaa keulimista ylijohdolle taattuun Helsingin tyyliin tai sitten tuo mies pyrkii vielä jollekin paikalle. Olisi pitänyt älytä kysyä.

Kiinnitän myös huomiota YLE Joensuun Jaana Kainulaisen aamun livepönötykseen, jossa oli mukana myös pakollinen ohiajava rekka äänipatjassa. Ai nytkö kakaroiden kouluajan ulkopuolinen koulujenpihoilla hengaaminen(1,2) on jo oikein "jengiytymistä", kun sen sanoo Ankkurin etsivä nuorisotyöntekijä Niina Pippuri? Jep-Jep.

Siis onhan Valtionradion viranomaisvetoisuus jo hyvin vanha vitsi, mutta älkää nyt viitsikö – kiitos. Tässä välissä muuten huomautan, että täkäläisittäin A-sana tarkoittaa nuorisopoliisia eikä ennaltaehkäisevää tai radikalisaation vastaista toimintaa. Itä-Suomi on köyhyyksissään ja piirien pienuudessaan tässäkin muuta maata jäljessä.

"Ai, nytkö ilta-aikainen koulunpihoilla hengaaminen on peräti ihan 'jengiytymistä', kun sen sanoo viranomainen?"

Niinno; onhan tietysti sekin yleisen edun puitteissa, että nyt nekin aikuiset saivat tiedon miltä ympäröivä maailma näyttää, mitkä muuten ovat ihan pihalla. Vielä kun tarkistaisivat omien lastensa seuran ja vapaa-ajanviettotavat, jotta niiltä varsinaisilta ongelmanaluilta menisi näkösuoja minkä takana riehua sekä yleisö kenelle esiintyä.

On myös pakko kysyä, että missä on edistys; jos ennenvanhaan aluetoimituksessa pyöriteltiin peukaloita tekemistä odottaen, mutta keskitetyn iltapäivälähetyksen aikaan nettijutut tulevat koska tulevat? Jos tulevat. Lineaariradiossa ajoivat siis kerta toisensa jälkeen samaa audiota uudelleen niin uutisissa kuin muussakin lähetysvirrassa.

Kaikkinensa; erinomaista, suorastaan keskinkertaista. Suurinpiirtein yhtä surkuhupaisan koomista kuin Outokummun Seudun Pasi Huttusen kolumni Pielisjokiseutuun Karjalaisen kolumnisti Juni Sinkkosen innoittamana. Väitetysti. Tuloksena oli peräti keskustelun keskustelu CAPS LOCKILLA huutamattajättämisestä.

Juttu jatkuu täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.