tiistai 9. marraskuuta 2021

Minulla on jo kaikki He, Ne ja Se minkä tarvitsenkin

Voikohan blogiini jälleen linkittää Lärvikirjassa? Ainakin jotkin Laakkosmedian verkkoon päässeet hakukonettivat minut ja jakelivat keskenään suoraa linkkiä tänne, kera luultavasti erittäin epäsympaattisten saatesanojen. Moista ei ollut voinut puoleentoistavuoteen tehdä, kiitos halla-aholaisten napituksen.

No, todensanoen; asia ei voisi minua vähempää kiinnostaa, koska olenhan kohta viisikymppinen äijä, jota eivät hetkauta mielipiteet mitä ei uskalla edes sanoa suoraan sille ketä ne koskevat. Missä paha tahto, siellä kaikki marginalisoituu ja toimijatkin muuttuvat epäilyttäviksi tai kelvottomiksi; olivatpa lähtöjään olleet mitä hyvänsä.

Tosiaan, ovatpa toimittajat itserakasta porukkaa. Sitäkin huvittavampaa on todeta, että nyt siitä luulotellusta skuupista saa ehkä yhden kunniakirjan paikallislehtien liiton bileissä. Mutta sellaista se on; vähiin jää kritiikki, koska Yle Joensuu on niin aneeminen ja lähimmät ei-korporaatiolehdet ovat Juuassa, Kiteellä sekä Liperissä.

"Laakkosmedian verkkoonpääsijöiden keskinäisestä viestittelystä päättäen blogiini voi jälleen linkittää Lärvikirjassa."

En olisi välittänyt, mutta tästä muistui silti mieleeni myös kuinka vuosia sitten poistin portfoliostani meriittilistan. Minulla oli näet ollut sanaharkka toimihenkilön kanssa, jolle kauppaopiston tietokoneluokan tilanjakoverhon takana suoritettu niin kutsuttu journalistikoulutus ei suonut riittävää substanssiasioiden ymmärrystä.

Oli siis tullut tehtyä heikosti perusteltu näennäisuutinen tyhjänpäiväisestä. No, sitten sekin hakukonetti minut; sejasama kiinnostiko huomionkipeyden tyydytys haukkumisella vai löytää minun niin sanottu taustani – sanottavani olin jo sanonut suoraan hänelle itselleen ja vetosin siinä yksinomaan jo julkisesti tunnettuun ilmeiseen totuuteen.

Mutta kuinkas sattuikaan; vielä samana päivänä luin viime viikon Viikko-PK:sta tavattoman hyvän Veijo Tuunaisen kolumnin – tadaa – kateudesta. Kuinka kaiken tärkeintä mokomassa puhteessa on löytää jotain moittimista, jonka varjolla alentaa toista ja ylentää itseään. 

"Kateudessa kaiken tärkeintä on löytää jotain moitittavaa, että voi alentaa toista ylentääkseen itseään."

Heh. Näyn myös saaneeni pääkaupunkiseudulta säännöllisen kävijän, jolla on aina tietyn vuoron tiettynä hetkenä niin tylsää, että tulee tänne palloilemaan. Toivottavasti mokoma ei odota, että alan tarinoida yli vuosikymmenen takaisista ajoista, jolloin meillä oli ohimenevän hetken tekemistä keskenämme.

Kiinnostaako menestykseni tai sen puute? Siinäpähän kyttäät, kuukausipalkka; kyllä nettiin toljottajaa mahtuu. Jos me muka vähääkään olisimme toisistamme välittäneet, juttelisimme suoraan. Hah – paljostako pannaan vetoa, että tuo eläjä ei ole täällä tiedon eikä sanataiteen takia vaan joistain huomattavasti alhaisemmista syistä?

Voivoi. Kyllä saisivat siis puntinnostajien lisäravinnekaupat myydä Itsetuntolisää. Sitä voisivat syödä monet taviksetkin, jotka eivät harrasta kuin töissäkäyntiä, kaljan kittausta ja sohvalla makaamista. Vai alettaisiinkohan sitäkin väärinkäyttää huumeena, jos persoonallisuuden kaikki puolet ei kasva samassa tahdissa?

"Puntinnostajien lisäravinneliikkeissä pitäisi myydä Itsetuntolisää, jota saisivat kyllä syödä monet taviksetkin." 

Niinikään teknologiayritysten pitäisi puhelinmyydä ja kodinelektroniikkaketjujen tulisi pitää jatkuvasti varastosaldossaan Omaa elämää. Sama mistä ostat tai mikä malli; kunhan sellainen vain ylipäätään on. En minä ainakaan osta IPTV:tä tai premiumviihdepakettia, koska on muutakin elämää kuin ruudun toljotus.

Alan siis olla hiljalleen sitä mieltä, että minulla on jo kaikki Se, He ja Ne mitä tarvitsenkin. No, ei nyt ihan kaikkea sentään. Tätä kirjoittaessa minulla on yhä vain yksi eväs- eli perinteisesti väritetty jenkkikassi, mutta olen juuri tehnyt tilauksen lisätäkseni kokoelmaan toisenkin yksilön. Hah-hah. Siinäpä teille paljastus!

Unohtakaa ainakin kuvitelmat kateudestani tai katkeruudestani – sellaiseen ei vapaa mies alennu. Minä en nimittäin taida pohjimmiltani halua teiltä mitään ja sehän se taitaa useimpia eniten harmittaakin. Joku varmasti haluaisi yrittää leimata tiesmiksi, mutta älä pidätä hengitystä odottaessasi, koska se voi olla vaarallista terveydellesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.