maanantai 18. tammikuuta 2021

Hyvä tekosyy, jälleen kerran

(Kuva: Jari Kähkönen) Tämä ei ole rahakeikka.

Mistä tiedät pöytäseurueessasi olevan englantilainen herramies ja lady? Jos viimemainittu pieraisee, ensinmainittu pyytää anteeksi, vaikka kaikki tietävät kuka oikeasti päästi. Herrasmies suojelee ladya ritarillisesti julkiselta häpeältä. Näin se lienee Suomen Eduskunnassakin Juha Sipilän pahoinpitelyn suhteen?

Karaistuneemmat lukijani tietävät jo, että piikittelen säälimättömästi päämiehiä, jotka käyttävät turvallisuuspalveluita tai -järjestelyjä oman nolostumisensa suojana. Näin on tehtävä nytkin, kun puheena on Juha Sipilän pahoinpitelyn videotallenteet; etenkin, jos sirkuksella yritetään ennaltaehkäistä keskustelu asiallisista asioista.

Eduskunnan turvavalvomo ei näytä olleen kaksisesti varustettu. Kamerakuvat ovat umpisurkeaa 1990-luvun tasoista statiivia; niillä olisi silloin joskus pitänyt vahtia tavaratalon sisääntuloportteja tarkoituksella väärään suuntaan kulkevien näpistelijöiden varalta tai teollisen prosessin paloaltteinta kohtaa. Ehkä.

"Yritetäänkö Juha Sipilän pahoinpitelyn valvontakameratallenteiden vatvomisella estää keskustelu asiallisista asioista?"

Kuvat olivat yksinkertaisesti nolon näköisiä. Tämä ei ole rahakeikka, joten en ole viitsinyt selvittää, että ovatko nuo kurjat kamerat romahduspisteessä huollon puutteen takia; vai johtuuko nuppineulan kokoisten tunnistamattomuuksien ruudussa selvästi näkynyt pikselöityminen kuvakoon hallitsemattomasta skaalaamisesta ylöspäin.

Näinhän siinä nimittäin perinteisesti kävisi, jos joku kuin ei osaa koettaa kuvansieppausta ja välittää saaliin eteenpäin samanlaiselle töhölle kenen laitteet ovat vielä mahdollisesti ihan eri tasoiset kuin kaksi edeltävää. Mutta kiitos kuitenkin hyvästä hämäyksestä, hallintojohtaja Pertti Rauhio; se oli urhoollisesti tehty.

Hallintojohtajien kaltaiset turhat eivät pääse valvomoon sisälle. Jos sellaisia änkeää ovelle; heidät ohjataan asiointitilaan, jonne taas valvontakamerat eivät näy. Oikeissa valvomoissa on niin monta kameraa, että siellä jatkuvasti työskentelemättömät eivät niitä ulkoa muista. Tuskin tuon tietävät dekkaritkaan, jos nyt talossa sellaisia on.

"Hallintojohtajien kaltaiset turhat eivät edes pääse valvomoon sisään eikä kukaan muista ulkoa kameroiden kattavuutta."

Eduskunnan turvavalvomoon en ole sisälle vilkaissut; enkä kiitos vaan haluaisikaan, joten virnuilen epäuskoisesti, että se on muka lokitiedostoineen noin tarkassa syynissä. Höpöhöpö. Vai perustuuko väitetty kovatasoinen tietoturva ehkäpä pyrkimykseen estää...kröhöm...kaikki työhön liittymätön harrastustoiminta?

Seuraavaksi puhuvan Juhani Vuorisalon muistan muinaisesta Keskustan poliisipiirin tutkintayksiköstä ja pidän häntä onnettomana tallukkana, joka hölisee hädissään; ainoa oikea sanottava olisi ollut ettei ole tehnyt luovutuspäätöstä. Sekä jos ei voi vahvistaa, että MTV:n video on aito ja täsmää; olisi ollut parasta vaieta tykkänään.

Päätelmäni on, että valmisteilla on hyvä tekosyy, jolla tavoitellaan näkösuojaa Juha Sipilän kiusalliselle ristiinpuhumiselle ja haluttoman toistaitoisen poliisin aikaansaamattomuudelle. Kun se vain on nykyään niin, jottei mistään tule yhtään mitään ellei poliisi itse havaitse tekoa verekseltään ja ota tekijää samantien kiinni.

"Virnuilen epäuskoisesti keskustelulle Eduskunnan turvavalvomon väitetysti kovatasoisesta tietoturvasta."

Kaksisena porukkana en pidä Eduskunnan turvallisuusyksikköäkään, mutta olivat sentään tässä tapauksessa kyllin viisaita, jotteivät leikkineet henkivartijaa tai poliisia. Sellaisessa pelissä tulee hyvin nopeasti väärä numero käteen, minkä jälkeen ensin sattuu omaan naamaan ja sitten lompakkoon.

Muuhunko he eivät nyt kykene kuin olemaan vaieten syytöksen kohteena? Paljon mahdollista, koska on kiusallisen ilmeistä, että he ovat heikoin lenkki jutussa mitä ei välitetä selvittääkään. No, erikoissuojelussa uhattuna voi joskus olla päämiehen hengen sijasta hänen maineensa; mutta anteeksi vaan, tämä on jo ihan naurettavaa.

Toinen mistä halutaan vaieta on tarve perustaa Helsingin poliisilaitokseen Eduskunta-komennuskunta, jollainen on itsestäänselvä osa jokaista oikeaa pääkaupungin poliisia. Meillä taas niin kutsuttujen arvorakennusten vartiointi kylmästi lopetettiin aikanaan, ja nyt toivotaan unohdettavan moista koskaan olleenkaan.

"Tätä juttua ei haluttane oikeasti selvittää eikä käydä keskustelua Eduskunnan poliisikomennuskunnastakaan."

Se vain nimittäin on niin, että ilman poliisin valtuuksia, taitoja, vehkeitä ja organisaatiota ei ole mitään asiaa noin avoimeen maastoon, josta turvatoimialueen rajat erottuvat kauniisti sanottuna häilyvästi. Vain ulkona jalkaisin toimintavalmiina ollut konstaapeli olisi voinut auttaa Juha Sipilää koettelemuksessaan.

Ai mitä ne Ruotsissa tekevät? Sisällä on talon omat sinitakit; ja ulkona vartioimisliikkeen siniharmaat, skyddsvaktit, pistoolit vöissään. Näin kävi siksi, koska jo vuosikymmeniä sitten sielläpuolen merta asioita alettiin tehdä ihan toisella tavalla. No, eihän se kyllä sielläkään tosin aina täysin toimi(1,2).

Päivitys 18.1.2021 kello 16.16: Eduskunta linjasi, että turvakameran tallenne Sipilän tönäisystä on julkista tietoa

Eduskunnan turvakameran videotallenne kansanedustaja, ex-pääministeri Juha Sipilään (kesk.) kohdistuneesta hyökkäyksestä on julkista tietoa. Näin kertoo eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola STT:lle. Asiasta on linjannut eduskunnan tietosuojasta vastaava virkamies.

Omana kommenttinani totean päivityksestä, että hah-hah-haa; hämäyksen jälkeen tehtiin strateginen väistö. Nyt se olematon selvitys, minkä tekemiseen ei koskaan ollut mitään edellytyksiä ja kovin vähän taisi olla halujakaan; jätetään tekemättä yksinomaan nolostumissyistä sekä lain kirjaimen taakse piiloutuen.

Päivitys 20.1.21 kello 16.05: Eduskunta aloitti selvityksen, "miten on mahdollista", että videokuva Sipilän päälle käymisestä päätyi julkisuuteen

– Haluamme kokonaiskuvan, mitä on tapahtunut ja miten on mahdollista, että materiaalia on päätynyt julkisuuteen, Paavola kertoo Ylelle.

OMG! Voihan naamapalmu, kahdenkertainen naamapalmu ja vaikka sitten vielä oikein jukkapalmukin. Pitääkö minun oikein kirjoittaa sinne erikseen pyytäen, että lakatkaa nyt hyvät ihmiset jo tuosta arvottomasta julkisesta pelleilystä. Ymmärsin vähemmästäkin, että olin oikeassa ja parlamentaarisen instituution arvokkuus sai jupakasta kolauksen.

Miten lienee; mahtaakohan tämäniltaisessa Maikkarin Rikospaikan Vinkkimiehet-osiossa tulla kuinkakin nasevaa kommentointia tähän asiaan? En minä muuten, mutta kun lippulaivalla on lippulaivan velvoitteet; onhan videon paljastaminen myös toisen heistä tekemä skuuppi, joka julkaistiin MTV:n Uutisten mediatilassa.

Päivitys 23.2.21 kello 16.45: Eduskunnan turvallisuusjohtaja luovutti itse Sipilän tönäisyvideot julkisuuteen

En jaksa muuta kommentoida kuin, että minkähänlainen sotku ynnä sekaannus syntyisi, jos tuolla porukalla todellakin olisi luotiaseet ja poliisivaltuudet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.