tiistai 26. tammikuuta 2021

Perussuomalaisuus on tyhjä arpa

Maamme käy näinä keväinä kuntavaaleihin, joissa valittavat tulevat tekemään painavia päätöksiä ihmistä lähelle käyvissä merkittävissä asioissa. Luonnollisesti ehdolla on kaikentasoisia ihmisiä; on myös liikkeitä, joiden sanoma on vähemmän kuin rakentava – toisinaan suorastaan vaarallinenkin.

Tartun perussuomalaisuuteen Jytkyn tasakymppivuonna, koska tuo poliittinen häirikköliike elää yhä. Siitä huolimatta, että aikansa hallitusvastuuta pakoiltuaan se meni Sipilän hallitukseen, jossa leikkasi köyhiltä, maksoi euroalueen velkoja ja tuli turvapaikanhakija-aaltokin. Jos uskottelemme, että kansa muka mokoman tilasi.

Sitten halla-aholaiset radikalisoituivat; ne keulivat julkisesti puoluejohdolle, natsivahingot seurasivat toinen toistaan ja puolueen valtauksen jälkeen päädyttiin suoraa tietä ulos hallituksesta, oppositioon. Jos perussuomalaisuus politiikkana otetaan tosissaan, miten se muka on koskaan muuttanut yhteiskuntaamme paremmaksi?

"Maamme käy kuntavaaleihin. Ehdolla on kaikentasoisia ihmisiä ja mukana on vähemmän kuin rakentavia liikkeitäkin."

Persut menivät perseelleen. Liike lietsoo ihmisvihaa, syrjintää ja muukalaiskammoa, mutta ei huvittavaa kyllä pysty toimittamaan sitä. Tosiasian eteen jouduttuaan ne maalittavat vihapuheen kohteeksi yksittäisiä julkisuuden henkilöitä, sekä edistävät vastakkainasettelua esimerkiksi hokemalla vihervasemmistosta.

Olipa ihminen siis kuinka tosissaan perussuomalaisuudessaan hyvänsä; hänellä tulisi olla erittäin vähän järkisyitä kannattaa puoluetta. Se on yksinkertaisesti tyhjä arpa, joka kykenee vain postsoinilaiseen elinkeinopolitiikkaan eli ruokkimaan kannattajiensa riippuvuutta vihasta kellokkaidensa ammattipoliitikkouden säilyttämiseksi.

Toisin voi olla vain roskaväen kanssa. Äkkiseltään kuitenkin luulisin, että kielteiset poikkeuspersoonat, ulkopuolisuudessa eläjät, peräkyläiset änkyrät tai muut perinteisesti siihen kuuluviksi katsotut ovat pieniä eristäytyneitä vähemmistöjä; ja sellaisiksi ne tulevat jäämään, vastakin.

"Persut lietsovat ihmisvihaa, syrjintää ja muukalaiskammoa, mutta eivät pysty toimittamaan sitä."

Perussuomalaisuudella ei nimittäin ole eliittijohtoa, keskiluokan tukea eikä etenkään mitään kykyä saada muiden poliittisten suuntausten kannattajia yhtymään sen äärioikeistolaisiin riveihin. Tämä tarkoittaa, että horjuttaahorjuttaa tai kaivaa maata alta niinkuin pahiten taitaa, mutta yhteiskuntamme ei silti joudu epävakauteen.

Sitä minä tässä bloggaan, että kun jatkuvan selkeästi kansanvallan, hyvinvoinnin ja oikeusvaltion vastaisen toiminnan pitkäkestoisia vaikutuksia ei tunneta. Ihmisluonto on nimittäin paikoin suorastaan pelottavan tietämätön, itsekeskeinen sekä johdateltavissa oleva; tuleeko joskus nekin hölmöt, joiden jälkeen tilanne muuttuu?

No, nyt puheena on kuntavaalit; paljonko siimaa tulee antaa järkiperäisesti ja asiallisesti rakentavaa paikallispolitiikkaa tekeville perussuomalaisille? Niille, jotka eivät ole lainkaan kuin puoluejohtonsa sekä muutamat yksittäiset valtakunnanpolitiikan julkisesti tunnetut klovnihahmot. 

"Perussuomalaisista puuttuu eliitti, keskiluokka ja kyky saada muita poliittisia suuntauksia yhtymään riveihinsä."

Niin, tämä on se perinteinen iskurityöläisen tai kylän parhaan lypsäjän ongelma, jotka tekivät paikallistasolla hyvää vilpittömässä mielessä, mutta olivat silti osa hirvittävää diktatuuria. Niinhän Jussi Halla-aho tekee itsekin; puhuu kuivakkaan asiakeskeisiä valtakunnanmedian pääsarjassa, mutta vittuilee ja maalittaa netissä.

Siksi bloggaankin; yhden hyvä ei osta toisen pahaa. Perussuomalaisuus poliittisena liikkeenä ei yksinkertaisesti mukaudu elämään yhteiskunnassamme; se pyrkii muuttamaan sen toiseksi, huonommakseen. Muutosta haetaan asiat sotkemalla ja ristiriidat kärjistämällä; ilmeisesti tarjoutuen sitten selvittäjäksi sekä eheyttäjäksi.

Se siinä vain on, että kun meillä on yhä laillisuusperiaate, toimiva hallitus sekä kaikki muukin paikallaan. Ei meillä ole sortuvaa talouselämää, massatyöttömyyttä, satojen prosenttien inflaatiota syömässä rahan arvon, nälänhätää eikä olemassaolon oikeutemme kyseenalaistavaa nöyryytystä kansainvälissä suhteissakaan. Päinvastoin.

"Perussuomalaisuus poliittisena liikkeenä ei mukaudu yhteiskuntaamme; se pyrkii muuttamaan sen huonommaksi."

Enimmät persut lienevätkin silkkoja viihdekäyttäjiä! Joitakuita ihan kummallisia eläjiä, joilla itsellään kaikki on jokseenkin hyvin sekä paikallaan eivätkä he ole yhdestä peloissaan kuin leikisti ja huolissaan toisestakin vain mainoksen verran. Niinikään; yhteiskuntamme toimintaperiaatteet sekä tavat tunnetaan aivan riittävän hyvin.

Siksi on paikallaan sanoa ihan suoraan, että lopettakaa tuo Outolan nuorisoseuran näytelmäkerho vakavilla yhteiskunnallisilla asioilla; hankkikaa elämä! Vaikka te ette olisikaan tosissanne ja tietäisittekin sen; olette mukana poliittisessa liikkeessä, jonka tavoittelemassa ihanneyhteiskunnassa pelleilynne identiteettirihkamalla loppuu.

Kun nimittäin päästään perille räikeiden varallisuuserojen turvattomaan epävapaaseen suljettuun yhteiskuntaan, jonka mahdollinen valtiollinen olemassaolo rajautuu oloon kansainvälisestä kanssakäymisestä suljettuna rosvona ynnä hylkiönä. Tai sitten voimme ihan vain kuulua Venäjään ja asemamme on se mikä oikeaksi katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.