keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Perussuomalaiset roskaväen pan-liikkeenä ja evankelikaaliset lähtötelineissään

Turun persukansan pomo Jyrki Åland päästi rasistisen aivopierun; toivotti maahanmuuttajavaltaiselle itälähiö-Varissuolle Korona-epäonnea. Julkisesti aiemmin vain avioerostaan ja laulunlahjoistaan tunnettu oululaispoliisi Petrus Schroderus pyrkinee seuraavaksi evankelikaalisten kiljukaulaksi.

Perussuomalaisuus on arendtlaisittain määritelty roska- ja ylijäämäväestön tai suoranaisen kuonan liike, johon kuuluu myös siihen joutumista pelkääviä tulevia luokkapudokkaita, huomionkipeitä esiintyjiä ja omaneduntavoittelijoita. Kuitenkin; etnonationalismin eli heimoaatteen julkinen julistaminen, on liikaa. Miksi?

Epäilemättä persujen harvat viisaat miehet tietävät, että joukot hajaantuisivat hämmennykseen, jos tajuaisivat olevansa roskaväkeä. Jos joukoilta häviäisi viha, vahingonilo ja ylemmyydentunto; niiltä menisi kaikki. Menestyksen ehto on kaksoisviestintä: sisään yllyke sekä ulos normaalia parlamentaarista puoluetta.

"Turun persukansan pomo päästi rasistisen aivopierun; toivotti maahanmuuttajille Korona-epäonnea."

Juuriaan he eivät silti voi väistää, jos vaikka niistä pahimpansa mukaan vaikenevatkin. Juuret ovat kohta 80 vuotta sitten lopullisesti kuollut heimoaktivismi; voi myös sanoa pienimperialismi, harhainen irredentismi tai pansuomalaisuus. Halla-aholaisfalangi kaappasi nationalisti-populisti puolueen kulkimekseen valtaa kohti.

Jussi Halla-aho on sensortin intellektuelli, että sopii erinomaisesti roskaväkiliikkeen kärkeen; olipa hänellä tohtorinhattu tai ei, niin alkuperänsä on pysynyt tiiviisti mielessä. Hänelle tämä kaikki on pelkkää ulkopuolisuuteen jääneen pitkällevietyä kostoa; politiikka on päälleliimannainen. Nehän tekevät esihitleriä hitlerinjälkeisessä ajassa.

Siksi nyt ollaan vähän olevinaan nyreissään, kun sisälle tarkoitettu hengennostatus nouseekin valtakunnalliseen julkisuuteen; huolella vaalittu kuva järkiperäisyydestä, yhteistyökyvystä ja parlamentarismista kuraantui. Vaan pepulleen putosi kuin Nauravaa kulkuria esittänyt Jean-Pierre Kusela; kalliit vaipat menivät rikki.

"Juuriaan he eivät voi väistää, vaikka niistä vaikenevatkin; perussuomalaisten puolue on pelkkä kaapattu kulkupeli."

Siksi persujen töräykset ovat aina yhden hölmöilyä eikä koko porukkaa saa sanoa rasisteiksi. Ei, koska kuinka nyt oikeassaoleva kansa kaikenvaltias voisi kulkea selkeä luuserin häpeäleima otsassaan? Ei sellainen iltalypse menestyksekkäästi poliittisia voittoja tai riistä niitä toisilta loputtomalla pilkunsiirtotalkoolla.

Yllätyskö? Kyllä ja ei. Näin on siksi, että Jyrki Åland on valtakunnan pääsarjassa tuikituntematon paikallinen kyky. Hän saattaisi olla niin kaupungin omia poikia eli luuseri siinä kuin rivihenkilötkin; aivan yhtä hyvin Åland voisi olla matkalla kärkeen, jossa uskomattomat hyväksikäyttävät pystymättömiä. Tämä on jo aika vanha vitsi.

Huomattavasti vähemmän yllätyn, jos poliisi osoittautuu itserakkaaksi pomottajaksi, jolla on kuvitelma koko maailman kuriin pamputtamisesta, saarnaamisesta tai holhoamisesta. Se on yleismaailmallista; olisittepa nähneet SVT:n Polisskolan -dokumentin luokan edessä pidetyt esiintymiset 80-luvulla. Kauheaa, kauheaa.

"En ylläty, jos poliisi on itserakas pomottaja ja kuvittelee holhoavansa koko maan asiat ojennukseen."

Evankelikaalisuudelle, eli amerikantuontiselle lähtöjään kristilliselle vaan pahemman kerran fasistoitumaan alkaneelle hommaamiselle; en olisi satsannut kuparista viidensentinlanttiakaan. Siihen kuitenkin päädyin, koska Uuninpankkopojan blogin tänään luin; muu tuskin selittää kuvakaappausten...päästelyä.

Oulunseutuinen vanhoillislestadiolaisuus on näet leimallisesti insulaarinen liike; se on jo kauan tyytynyt kontrolloimaan vain piirissään olevien sukupuolielämää ja antanut muiden mennä helvettiin. Väitän, että mokoma maailmallinen korskeus ei tuosta piiristä nouse. Ei täsmää kuvaan; on yksinkertaisesti outoa ja hävettävää.

Mitä lienevät mieltä lakialoitteesta ylipäätään; sen tuskin kertovat kenellekään ulkopuoliselle. Jos edes jakavat ajatuksensa asianomaisellekaan, kun ollaan poliisipakettiauton etupenkissä yön pimeinä tunteina kahdenkesken. Siksi syntyi eriseuraisuuden käsite aikanaan; erimielis(yyt)tä kartetaan, kirjaimellisesti.

"Oulunseutuinen vanhoillislestadiolaisuus tuskin synnytti tai tuki moista maailmallista korskeutta."

En soisi Suomeen kulttuurisotaa, mutta on vielä eri asia jos töräyttelee teinin suuhun kuuluvia tökeröyksiä toisenlaisista ihmisistä; ja jos hän alkaa puhella julkisesti kristillisestä etiikasta, elämän pyhyydestä sekä sikiön ihmisyydestä. Samalla, kun pyrkii panemaan viisikymppisen laillisen abortin päiviltä kansalaisaloitteella.

Johan oli aikakin, että yleiskristillinen sekalainen seurakunta koettaa julkisten puhuvien päiden kautta taantumuksellista poliittista peliliikettä; olivathan he miltei 50 vuotta pelkkää viihdettä, kun kristillis-isänmaallisuus menetti voimansa. Nythän suurin kisa on pikemminkin kaikkein suurimmasta avaramielisyydestä.

MTV:n nettijutussa Petrus Schroderus kehtaa tosiaan viitata Harppi-Saksaan, vähemmistön mielipiteiden tuputtamiseen enemmistölle ja Suomen perustuslaissa taattuun mielipiteenvapauteen. Sitten hän selittää tulleensa toimeen jopa palavien kommunistien kanssa 1980-luvun Neuvostoliitossa. Oli yhdistäviä tekijöitä.

"En soisi Suomeen kulttuurisotaa, mutta on eri asia töräytellä teinimäisyyksiä kuin alkaa puhella kristillisestä etiikasta."

– Minulla on nykyään semmoinen tunne, että kun joku kuulee toisen vaikkapa kuuluvan johonkin tiettyyn ideologiaan, keskustelu loppuu tai menee henkilökohtaiseksi. Minä en halua tukkia muiden suita, enkä ymmärrä sellaista maailmaa, jossa kaikkien pitäisi olla samaa miltä. Sillä ei ole mitään tekemistä suvaitsevaisuuden kanssa, Schroderus sanoo.

Kyllä tämä on ihan silkkaa fasistoituvan kristillisyyden muodon levittämistä eli poliittista evankelikaalisuutta, jota tuodaan maahamme myytäväksi identiteettimarkkinoilla. Joku hölmö senkin ostaa, koska haluaa kuulua johonkin ja järjestystä epäjärjestyksen keskelle. Eikä kai tajua alkuunkaan, että mitä tulikaan tehtyä.

Aborttioikeus on jotain ihan muuta. Sen vaikuttavuutta ja kauaskantoisuutta on yhtä vaikea saada sanoiksi kuin olla silmittömästi suuttumatta, jos joku penteleen pop-tähdentyrkky kehtaa esittää poistamista tarkoittavan kansalaisaloitteen yksilöllisenä elämäntapavalintana tai coolina fanirihkamana kuin minkäkin rintamerkin konsanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.