torstai 20. kesäkuuta 2019

Älä Jarmo Mikkonen sontaa puhu, sinä ja alaisesi tästä olette vastuussa

Iltalehti koettaa ottaa kaiken irti Forssan vartijapahoinpitelystä, mutta Solmu Salmisella ei uutispäivän päätteeksi ole näyttää kuin jokseenkin varma tieto uhrin sukupuolesta sekä rikosaseesta. Ja sitten hän antoi tämän työnantajan luritella itsensä irti kaikesta vastuusta pienellä anglismilla, sekä hieman saman vanhan toistolla.

Olennainen jäi kysymättä. Miksi vartijat työskentelevät yksin? No, kun toimeksiantaja eli tilaaja eli maksava asiakas ei enemmästä maksa. Se ei enää olisi mikään bisnes, jos vartioimisliike hyvää hyvyyttään ”varmistaisi työturvallisuuden” omalla kustannuksellaan. Ja humppahumppa hei; se mitään oikeasti ratkaise ei!

Yksintyöskentelyyn voitaisiin valmentaa, mutta ei sellaista tapahdu. Koulutuspuolella muuta kuin pakollinen minimi ei koskaan tule; vartijaksi, tehtäväkohtaiseksi voimankäyttövälinekoulutukseksi ja lopulta ties keistä koostuvalla isolla porukalla hoidetuksi vuosikertaukseksi. Muu on poikkeuksenpoikkeus; kaikki tietävät sen.

Voimankäyttövälineitä ei saa henkilökohtaiselle kuitille vaikka pitäisi, koska tärkeintä on teeskentely joka suuntaan, että muka ollaan varustautuneita; oikeasti kalusto kulkee vuorossa seuraavalle. Tai ne ostatetaan itsellä. Tai asiasta ei yksinkertaisesti suostuta puhumaan ja jokainen päättää itse, että viitsiikö olla tuollaisessa työssä/firmassa.

Historiallinen vartiointi eli nykyinen yksityinen turvallisuuspalvelu on bisnes, jossa voitontavoittelu tapaa ohittaa työturvallisuuden. Eli puuttuu kattava viesti- ja hälytysjärjestelmä, työnjohto sekä alue- tai osastokohtainen lisäresurssi menemään apuun hätätilanteessa. Ei yöpiirivartijan autoradiopuhelin kaupan päivävartijaa auta!

Tämä on ruma totuus Securitaksellakin, joka on Suomen suurin turvafirma. Oikeasti ne pelkäävät, että jälleen kerran yhden teettämänsä työn uhrin tapaus johtaisi kuranheittokierteeseen, sekä yleiseen huonoon maineeseen, joka on perinteisesti ollut aina kaikkien muiden samalla alalla olevien ongelma. Itse tapahtuma on sivuseikka.

Minä sanon tämän nyt ihan suoraan, lopettakaa tuollainen turha utsiminen ja pelleileminen; mikäli Securitas ei toimita laadukasta sekä riittävää turvapalvelua, monottakaa se ulos! Mutta tuo on ihan turha toivo, koska kukaan ei oikeasti halua mitään maksaa ja maksettuaan vielä itse seurata ettei satsausta vedetä välistä.

Ja sama koskee sujuvasti kaikkia turvallisuuspalveluyrityksiä sekä vartioimisliikkeitä; mitä nyt kukin sattuu käyttämäänkin. Oikeasti tämä juttu on parissa päivässä vanha uutinen eikä sitten enää kukaan muista mitään, jos Securitas ei ota Forssan uhrista kaikkea irti mainosmielessä. Eikä mitään tehdä vartijoiden aseman parantamiseksi!

Saanen muistuttaa, että vartioimisliiketoiminta on 102-vuotias Suomessa. Securitas edeltäjäfirmoineen on ollut täällä 60 vuotta. Ja joka ainoa nyt esille otettu asia on tapahtunut niin monta kertaa aiemmin, että kukaan joka jotain tietää sekä mistään mitään ymmärtää ei usko hetkeäkään asioiden muuttuvan paremmiksi.

Jarmo Mikkonen, älä puhu sontaa. Sinä sekä alaisesi olette vuosien jatkuvalla kyynisellä välinpitämättömyydellänne tehneet olot, jossa Forssan pahoinpitely mahdollistui. Te tästä olette vastuussa. Tuo osaavan ja välittävän turvallisuusjohtajan rooli, jonka olet päällesi ottanut; se on pelkkää kriisiviestintää ja sinä tiedät sen itsekin.

Iltalehti ja Solmu Salminen, lakatkaa teeskentelemästä, että välittäisitte enempää kuin oman maineen kasvun&myyntinne nostatuksesta.

Ette te oikeasti (nytkään) petkuta yhtään ketään, tuskin edes itseänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.