torstai 18. huhtikuuta 2024

Opettajat ratsastivat lasten oikeuksilla eivätkä kanna vastuuta tekemisistään

(Kuva: Jari Kähkönen) Eikä olla ikinä offline.
Turun kaupunki osti kaikille neljäsluokkalaisilleen tablettitietokoneet. Mutku. " – Kouluajan ulkopuolinen käyttö on vanhemman vastuulla. Koulu ei voi valvoa, miten laitetta kotona käytetään, sanoo opetushallituksen Laura Francke", lainaan asiassa ilmenneitä ongelmia käsitelleestä YLE:n jutusta.


No, miten on; ostivatko Turun opettajat ne tabletit ehkä itse omista rahoistaan? Eivätpä tainneet, luulen minä. He siis ratsastivat lasten oikeuksilla ja parhaalla...ties minne. Mutta; vaikeuksien ilmetessä, kehitetään aina joku tänään kärkenäni olevan totaalisen aivopierun kaltainen vastuuvapauslauseke.

Siispä; me tarvitsemme oli – taas jälleen kerran – yhtäkuin minä haluan. Sen ei perusteella ei yhteiskunnassa luulisi voivan vielä tehdä kovinkaan paljoa. Rahat olivat nimittäin kaikilta yhteisesti kerättyjä ja tablettien käytön seuraukset voivat nekin kohdistua kehen tahansa. Onpa muuten melkolailla harvainvaltaista toimintaa!
"Vaikeuksien ilmetessä kehitetään aina joku kärkenäni olevan aivopierun kaltainen sopiva vastuuvapauslauseke."  
Vanhempiakin kritisoin. Käytän tavanomaisesti tässä yhteydessä vertausta, että jos et antaisi jollekulle käteen pulloa viinaa, auton avaimia etkä yhtäkään asekaapin rautatavaraa+patruunoita; kuinka voit antaa samalle rajattoman internetin ynnä vapaan liikkumisoikeuden? Tai sallia kenenkään muun tekevän niin?

Ja; kun taas vaiheeksi kävi kuin olettaa sopi, ollaan pyytelemässä kenen hyvänsä ensimmäisen paikalle löytäytyneen satunnaisen apua. Puuttumista asioihin, ilmoittamista instanssiin, myötävaikutusta prosessiin, samanmielisyyttä "tarvittaviin muutoksiin" sekä ennenkaikkea laskun maksamista – tavalla tai toisella.

Mitä minuun tulee, olen kokolailla tympääntynyt tähän kerta toisensa jälkeen samana toistuvaan kuvioon. 40 vuodessa jopa lapsen yleismaailmalliset ja oletusarvoiset oikeudet ovat vanha vitsi. Kehittäkää siis itsellenne oikeuskäsitys; sekä, älkää aina odottako että Ylivallanpätijä, tai edes se kuuluisa Joku Toinen hoitaa ongelmanne.
"Kun taas kerran kävi kuin odottaa sopi, Ylivallanpätijän tai Jonkun Toisen pitäisi hoitaa kaikki ongelmat puolestaan."
Suomalaisille kaiken pitää näet aina olla joko/tai, mutta anteeksi vaan, mokoma on naurettavan epärealistinen suhtautumistapa. Lapsi ei synny eikä jää henkiin omin avuin; siispä vastuullisten aikuisten on hoidettava hänen asioitaan vielä pitkään sen jälkeenkin. Lapsen, omat ja ammattiryhmän asiat eivät saa mennä keskenään sekaisin.

Olen näin jyrkkä, koska Karjalainen näki hyväksi tehdä tälläisen jutun kainalossaan psykologin sekä poliisin haastattelut. Siinä näin saman mölähdyksen, kuin on blogitekstini kärkenänikin. Ja jos siis joku ihan hitaalla käyvä ei vieläkään tajunnut, olen melkolailla kypsänä. Aikuisuus ja vastuullisuus ovat täysin kateissa!

Poliisin haastattelusta luin, että Joensuun poliisiaseman Ankkuri-tiimi -nimisen yhden ylikonstun sekä konstun nuorisorikosten tutkintaryhmän ensinmainittu oli päässyt rikoskomisarioksi, joka johtaa koko ISPL:n EET:tä. Niin, paljollako asioille käytännössä jotain tekevien rahkeet paranivat samassa muljauksessa? Eivät yhtään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.