sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Kuka on teidän vastaava hoitaja ja onko kaikilla nimeltämainituilla vartijakortit?

Tämä on sitten Youtube-upotus, jos et sitä erikseen sanomatta itse tajunnut.

Ei olisi yhtään kiinnostanut, mutta kun vahingossa ilta-aikaisen uutiskierroksen yhteydessä huomasin Maikkarin Pekka Lehtisen uutisen turvafirma TAC Oy:stä; teen siitä pikaisen ylösnoston, vaikka periaatteessa päivän tinki onkin jo täynnä. Tuo juttu on näet melkoinen mainos, jossa vain kaikki olennainen jäi kysymättä.

Niinpäniin; ei sitä turvafirmaa tuosta vain perusteta, eli se Poliisihallituksen elinkeinolupa on vasta ensimmäinen rasti ruutuun pitkässä lomakkeessa. Kai te nyt sen tiesitte, minkä minä olen tiennyt jo 35 vuotta, ettei "vartioimisliikelupa" tai "ammattitietokoe" vapauta "vartijan peruskurssin" käymisestä?

On kaunis ajatus, että työelämästä jo vapaalle vaihtaneet virkamiestaustaiset koettavat olla aktiivisia seniorikansalaisia, mutta kun oikeasti tämä ei käy ihan näin helposti – ei ole käynyt sitten tälläpuolen Toisen Maailmanrähinän. Turva-alalle ei tuosta vain tulla, vaikka selkärankareaktionaan halveksiikin sillä olijoita ja luulee tietävänsä kaiken.

"Seniorikansalaisten aktiivisuus on kaunista, muttei turva-alalle noin vain tulla. Ei tälläpuolen Toisen Maailmanrähinän."

Periaatteessa olin odottanut tätä hetkeä monta vuotta. Josko maahan vihdoin tulee korkean asteen ja etenkin hinnoittelun yksityistä turvallisuuspalvelua, jota eivät tuota edesvastuuttomien luikureiden johtamat muualle pääsemättömät reppanat mahdollisimman halvalla? Valtiontalouden tuottavuusohjelmakin kun tuli sekä meni.

Saattaako pitkämuististen kyllä tietämä poliisiputiikki -ilmiö itseasiassa olla nyt pelkkää mainosta ja ohihuutojuttu? Siinä kuin sen paluukin tiedettiin periaatteessa jo Kari Tolvasen eduskunnastapoisjäänti- ja virastaeroamishaastattelun myötä; pitäisi myös tietää, ettei saksi- sekä leikkuulautaministeri Purra juuri kurmoota poliisia tällä erää.

Vai onko pahempaa luvassa? Tuleeko seuraavalla kierroksella suorastaan kalliolainen reduktio, jollaista ei ole maan poliisissa nähty sitten vuoden 1936? En saata sanoa. Enhän tiedä vielä sitäkään missä jutussa nimeltämainittujen fabulöösi kahdeksikko on käynyt vuoden 2016 LYTP 2:sen aikaiset 120 tunnin korttikurssinsakaan.

Jälkikirjoituksekseni tuleekin siis, etten odota uutisoidulta paria kuriositeettihaastattelua kummempaa toimintaa; poliisiputiikitkin pyyhkäisi maan pinnalta – ei suinkaan vuoden 1983 vartioimisliikelaki yksin – vaan aikalaisten entrepenööriensä kädettömyys. Soittakaa Dire Straitsin Private investigations.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.