maanantai 6. joulukuuta 2021

Kommentointi kiinni

Et(te) sitten usko(nut) selvää suomen kieltä:"Jos kommentointi ei pysy asiallisena, se loppuu." Asiattomien kommenttien sisällöt poistettiin, mutta jämät jätettiin näkyville sanoen selvästi mitä oli käynyt sekä miksi. Kahden(1,2) merkinnän kommentointi estettiin kokonaan ja syykin siihen ilmoitettiin.

Tästä huolimatta samaa temppua piti kerta toisensa jälkeen toistaa, jopa yrittäen seuraavassa päästössä inttää aiemman kommentin väitetystä virheellisestä moderoinnista. Kyllä tälle pitää nyt jotain tehdä, koska selvästikin pyrkimys on ihan muu kuin keskustelu. Jos asiaan oltiin muka pääsevinään, se kesti liian kauan.

Pidän blogia harrastukseksi, joten luulisi tyhmemmänkin käsittävän, etten ala sietämään sen vuoksi paljoakaan. En ainakaan kommenttilomakkeen väärinkäyttöä chättäilyyn, jossa lähinnä huudellaan vastaanottajalle hävyttömyyksiä viitaten tekstiin - tai tulisiko sanoa siitä triggeröidyttyään - vain nimellisesti eli alle yhden täyden virkkeen verran. 

Huomioiden lisäksi kuinka vähän kommentoijia on ylipäätään ollut ja miten olemattomaksi vuorovaikutus on jäänyt; harkitsen oikeaksi estää kaikkien kommenttien lähettämisen 30 päivän ajaksi. Eli blogi jatkaa, mutta sitä ei vain tuona aikana pysty kommentoimaan. Miten siitä eteenpäin? Sen näkee sitten.

Ajattelepa asiaa vaikka näiden kolmen ohjenuoran kautta:

Jos et tiedä miten olisit, jospa olisit ihmisiksi.

Jos et tiedä mitä tekisit, älä tee sitä täällä.

Jos et tiedä mitä sanoisit – etkä osaa sitäkään ilmaista asiallisesti  mitäpä, jos olisit hiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.