keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

En anna enkä tule

(Kuvakaappaus LinkedIn.com)

Siis mitä silmäni näkevätkään? Securitaksen tapahtumapalveluyhtiössä on muka töissä palomies, jonka kuitenkin kellonajasta pääteltynä piti olla tekemässä toden aikapalkkansa maksavan muun tulosyksikön työtä; ei kytätä satunnaisen ulkopuolisen profiilia premium-anonyymina. Sinun täytyy olla trolli!

Trollaus älköön huomiota saako, mutta samalla on hyvä hetki osoittaa sormella yksityisellä turvallisuusalalla kukoistavaa aivan posketonta tituleeraamista. Ollaan niin päällikköä, vastaavaa tai asiantuntijaa vaikkei oltu edes työsuhteessa yhtiöön; näköjään jo muissa tulosyksiköissä riviväijynä olevakin voi ylentää itsensä palomieheksi.

Eventsissä ollaan ehkä suojelujärjestyksenvalvojana, joka tekee punainen villapaita päällä epävarmaa keikkatyötä ja on kai yhäkin vailla jopa sunnuntailisiä. Vai alennetaanko muiden tuntien palkkaa vastaavasti, että loppusumma on tasan? Korotusosa ja sopimusvapaus taitavat olla tuollaiselle huipputekijälle ihan hepreaa.

"Ollaan niin päällikköä vaikkei olla edes työsuhteessa yhtiöön. Riviväijykin tituleeraa itseään palomieheksi."

Minä olen senverran kokenut mies, että näen milloin nuoriso-osastolainen esittää veparia; erotan veparin sivutoimisesta palomiehestä, ensihoitajan palomies-ensihoitajasta ja ymmärrän mikä on jokasortin teollisuuspalohenkilö. Tiedän täsmällisesti mikä kunkin koulutus, tehtävä, oikeudet sekä asema ovat. 

Minulle eivät vuokrafirman salonkipalovahdit tai ensiapurepunkantajat keuli. Vai onko tapahtuma-areena ehkä halkolämmitteinen ja työkieli englanti, jolloin puhutaankin lämmittäjästä? Voisihan se olla niinkin; termi fireman tuli esimerkiksi itselle vastaan Ayn Randin Atlas Shrugged -kirjassa. 

En ole vaikuttunut. Huono esitys. Minun on vaikea suhtautua tälläiseen FOMOtteluun myötätuntoisesti, vaikka teillä voi oikeasti olla hätä kädessä; tapahtumat on kielletty, firmat vetävät kaiken etänä ja todennäköisesti jo hampurilaisravintoloidenkin aukioloaikoja on supistettu. Entä sitten tai mitä se minuun kuuluu?

"Teillä voi olla oikeasti hätä kädessä tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa, mutta entä sitten tai mitä se minuun kuuluu?"

Teillä on viranomaiset, ammattiliitot, etujärjestöt ja puhehenkilöt; hoitakaa asianne virallista tietä, älkääkä olko minulle vaivoiksi. Mikäli viitsisin edes vakavasti pohtia, että mitä tässä taloudellisessa, yhteiskunnallisessa tai epidemiologisessa tilanteessa tulisi tehdä; en todellakaan jaa lopputulemaa ilmaiseksi somessa.

Sekä, ette kai luule alkavani valitella samassa paikassa olematonta kurjuuttani, jotta saisitte nauraa tai peräti olla vitsillä tarjoavinanne minulle työpaikkaa? Että voisinhan käydä kurssin firman piikkiin, jotta saisin muoviläpyskän; maksaisin sitten jälkeenpäin kulut takaisin keikkoja tekemällä. Hahahhaa.

Ennemmin kävisin Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h) -kurssin verkossa ja menisin Vartiointi Tanskaselle kesätyöntekijäksi. Käsitittehän nyt ihan varmasti, että tämä oli sarkasmia ts. ilmaisuni sisältö tulee ymmärtää sananmuotoon nähden käänteisesti? Minä en tule töihin teidän enkä kenenkään muunkaan turvafirmaan.

"Käsitittehän nyt varmasti, että tämä oli sarkasmia? Minä en tule töihin mihinkään turvafirmaan."

Sanon siis; hyvä tulitaistelija, vielä kerran, että en anna enkä tule. Kuulumisennekaan eivät kiinnosta; tiedän jo ihan riittävästi. Ensin vailla toimivaa persoonallisuutta olevat kaikentietäjät ja -osaajat  keksivät pyörän sekä tulen; sitten alihankinta-alan karu todellisuus hävittää heidät kanssamatkaajineen, mikä johtaa uudestaan vuoteen nolla.

Mikäli olet pelkkä trolli, minkä päämäärä oli haastaa riita kahden välille, joista kumpaakaan et ole koskaan tavannut tai tiedä heistä mitään mikä ei lue netissä; näitpä ihmeen vaivan tyhjän takia. Mutta niinhän sinä teet aina. Sinulla ei näet ole edes riviväijyn tai vajaatyöllisenkään vertaa omaa elämää. 

Olit mitä olit; ei kiinnosta, pidä hyvänäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.