tiistai 19. maaliskuuta 2024

Itä käy hitaalla

Sattuipas hassusti. Päivämääränä ja paikassa, joita en sano; näin poliisin partioauton, minkä tunnisteita en niinikään jaa – pysäköitynä kaupan eteen. Skannasin katseella ulkoa ikkunoiden kautta, että onko tuonne menemistä ylipäätään, mutta voi veljet sitä noloutta kuin sisällä sitten näinkään.

Poliisin virkapukuinen ja selkeästi merkityllä virka-autolla liikkuva partio kulki posket punaisena niskat kyyryssä punalaputettuja alennustuotteita ostamassa. Niillä ei ollut ollut tuossa osoitteessa mitään muuta tehtävää. Oltiinko edes omalla kenttäjohtoalueella? En tiedä sanoa, mutta ainakin maakunta täsmäsi.

Ovatpa poliisimme noloja köyhiksiä. Ovatpa poliisiaseman henkilöstöpalvelut surkeat, kun ei edes vuorotyön aikainen työpaikkaruokailu onnistu. Olin luullut Suomen Poliisijärjestöjen Liittoa ammattijärjestöksi, joka suorittaa edunvalvontaa mukaanlukien ansiokehitys. Ja jo viisikymppisen työsuojelukoneistonsa toimivan.

"Virkapukuinen ja selkeästi merkityllä virka-autolla ajanut partio metsästikin marketista punalaputettuja tuotteita."

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos julkaisee onnettomuustiedotteita, jotka ovat tärkeä osa viranomaispalvelua, koska kansalainen on aina alakynnessä, mikäli hän jää journalismin armoille. Pressillä on ehkä pääsy paremmalle lähteelle pelastustoimen mediapalvelussa, mutta mitä ne niillä tiedoilla tekevät; se onkin sitten jo ihan eri juttu.

Asioita ei seurata loppuun, raportoidaan pelkkä ensitieto, kaikesta pyritään rahastamaan maksumuurilla ja toisinaan maakuntaradionkaan rahkeet eivät riitä. Onko tänään joka kolkalla edes enää kerran viikossakaan ilmestyvää lehteä? Siispä; ainakin minä huomaan heti, jos onnettomuustiedotesivu ei päivity.

Vai päivittyykö se? Luulisi pelan pressiksen joko tietävän tai voivan ainakin näyttöpäätteeltään heti tarkistaa, että ovatko palomestarit tehneet tiedotteita. Tai klikkaavan auki sen tiedotesivun. Ei tehnyt kumpaakaan; oli tiedotettu ja julkaistu, mutta ne näkyvätkin mielivaltaisesti eli sikinsokin eli ei missään järjestyksessä. Tiedän nyt!

"Pelastuslaitos siirsi onnettomuustiedotteet uudelle nettisivulle, jonka sisältö on mielivaltaisesti sekaisin."

No, nyt on sitten Yleisradion aluetoimintauudistuskin voimansa näyttänyt. Kuopion toimituksesta ajettiin Lieksaan selostamaan pelastuslaitoksen rauniopelastusharjoitusta radioon ja kai myös sitten alueellisiin tv-uutisiin. Nettijuttu tuli tänä aamuna. Vai on Pohjois-Savo ihan luotiliivejäkin ostanut.

Hieno homma. Paitsi, että jos ne tosiaan ovat vain pelkkiä luotisuojaliivejä; on tullut tehdyksi erittäin huono kauppa. Kuka keksi ainoan mahdollisen uhan olevan projektiili-iskemä? Mahdollisia uhkia on nimittäin maailma täysi, joten parempaan pitäisi pyrkiä. Hankkia esimerkiksi useisiin tarpeisiin vastaavia suojaliivejä.

Siitäkö pitäisi kiittää, että keneltäkään ei päässyt ”luodinkestävät liivit”? Moisinahan kukaan vastuullinen ei tuotettaan myy ja jokainen sopiva sekä pätevä kouluttaja ensitöikseen karsii itseluottamuksen nousua seuraavan röyhkeyden aiheuttaman riskikäyttäytymisen pois koulutettavistaan. Kyllä tämä itä vaan käy niin hitaalla.

Päivitys 21.3.24 Tiedotteet näkyvät nyt aikajärjestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.