lauantai 7. lokakuuta 2023

Isäntiä ja niiksi itseään luulevia

Hohhoijaa. Voi vi...eikun...kannel "Karjalan isäntiä" tai niiksi itseään luulevia. Vetivät sitten Kontioniemessä kertojan arvion mukaan 50 m asvalttia pois autotieltä ja tekivätpä vielä oikein kuoppiakin. Kukaan ei kuulemma tiedä mitään; ei kunta, ELY eikä Fintraffickaan. Viimemainitun katsoin itse.

Sitten keskusteluun liittyi joku rändömi, jonka arvaan olleen peräti konekuski kuin työn teki; nyt hän väittää kuopat täytetyn sekä kertoo asvaltin luultavimman palautumispäivänkin. Mutta ei tietenkään vahvista asianosaisuuttaan eikä etenkään kerro kenen toimeksiannosta toimi tai miksi. Työ saattoi olla ihan asiallista ja tilattua.

Saati sitten, että kertoisi vastuutahoilleen terveisiä, jottei yhteisiä asioita hoideta tällä tavalla enää 2020-luvulla. Jos joudut tietä käyttämään ja saat maksaa tästäkin työstä veroissasi, voit edellyttää – kaikilta osiltaan – asianmukaista ja ammattimaista suoritusta. Juttu on näin, että nuo vain luulevat tekevänsä omaa työtään – itselleen.
"Ei yhteisiä asioita hoideta näin. Jos joudut käyttämään ja saat maksaa, voit myös edellyttää asianmukaista toimintatapaa."
Onneksi puskispostaus ampaistui bittiavaruuteen, jottei tarvinnut taas kerran alkaa inttää jonkun itseään herraksi luulevan alhaisolaisen eli kaikentietävän kansanmiehen kanssa. Tämä tietää mitä tietää, mutta ei sen paremmin osaa keskustella kuin pitää suutansakaan kiinni. Tunnuslauseensa on: Mit(tee)/(ä) ne mi(n)un työt muille kuuluu!

Soittakaa Mike + The Mechanicsin Word of mouth! Se on yhä menevä ysäri, mutta +30 vuotta ikää ja informaatioekosysteemin muutokset ovat tehneet lyriikasta täyden vitsin. Puolueen linja on kyllä yhä puolueen linja, mutta ne ylistetyt tavikset ovat tässä välissä osoittautuneet erittäin arvaamattomiksi sekä epäluotettaviksi.

Kyllä täytyy lainata Uuninpankkopoika-sigulla blogganneen Sakari Timosen ajatusta, että ennen luulin ihmisiä fiksuiksi, mutta sitten tuli sosiaalinen media ja se karkoitti tämän harhaluulon. Eivätköhän karjalaisetkin siis ole aina olleet samanlaisia sosiaalisesti toheloita isäntiä ja niiden wannabetä.
"Word of mouth on menevä ysäri, mutta +30 vuotta ja informaatioekosysteemin muutokset ovat tehneet lyriikasta vitsin."  
Ja siis mitä minä juuri luin? Vakituisen asuntosi käyttövesi on ruskeaa, mutta sille ei ”kuulemma” voi tehdä mitään. Kyllä moinen on ihan selkeää ennalta lukittumista tiettyyn asemaan; se taas tarkoittaa yleensä joko ujostelua (tietämättömyys, vaikutusvallan puute ja rahattomuus) tai on toksisen vallankäyttökulttuurin merkki.

Karjalainen kun on sellainen eläjä, että sille ei voi sanoa eikä ehdottaa mitään. Sanomisesta suututaan, haukutaan ja sätitään – kuta törkeämmin, sen parempi; ehdotukset taas tyrmätään lyhyellä monta kertaa toistetulla eillä. Ja sitten kuitenkin ehdotettu tehdään viimeistään vuoden päästä ”omana ideanaan”.

Päätän pohdintani perjantain poliisitiedotteeseen, jonka mukaan Joensuuhun kuuluvan historiallisen Enon muinaisessa kirkonkylässä oli – jo toista kertaa tänä vuonnauhkaileva myymälävaras. Tulkaa jo järkiinne ja satsatkaa yksityisiin turvallisuuspalveluihin, koska ilman ette enää pärjää. No, ettepä tietenkään satsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.