keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Hyvä maailmanvallankumouksen opetuslapsi,

(Kuva: Jari Kähkönen)
Älä viitsi HUUTAA isoin kirjaimin; niin ikänäköön kuin lukivaikeuksiinkin on saatavilla apua. Olisi myös ihan kiva, jos et ensin väittäisi olevan ongelma, jota ei voi faktatarkistaa ja sitten kysyisi – luultavasti vain itseltäsi – miksei sille tehdä mitään. Se ei nimittäin ole kaksistakaan argumentaatiota.

Oma vakuuttuneisuutesi on hieno juttu, mutta tämä tekee sinusta lähtökohtaisesti valtaa vastustavan elämäntapa-aktivistin, jota aina edes toiset samanlaiset – saati sitten ulkopuoliset – eivät ota tosissaan. Muuten; olisiko aivan mahdotonta, että jakamasi kuvat liittyisivät jotenkin asiaasi ja sinulla olisi myös niiden käyttöoikeus?

Kehitä itsellesi identiteetti, ole hyvä. Se edellyttää ainakin minäkuvaa, ihmiskäsitystä ja maailmankuvaa. Niiden taas tulisi perustua tosiasioihin sekä olla tasapainoiset – älä siis viitsi suoltaa itsekin huuhaaksi tietämääsi tai sellaista minkä totuudesta ja todelliseen elämään sovellettavuudesta sinulla ei ole aavistustakaan.

"Ei ole kaksista argumentaatiota HUUTAA 'ongelmasta', jonka väitettyä hoitamattomuutta sitten kysyy itseltään."

Älä vihaa. Olet ihminen, mutta tämä ei tee toisesta sen paremmin sinua vähempiarvoisempaa kuin ei-ihmistäkään. Sinulla on syntyperä, kieli ja vakaumuksia, mutta niin on niillä toisillakin – et ole liioin tällä perusteella ketään arvokkaampi. Jos toiset eivät kiinnosta sinua, miksi toisten pitäisi olla kiinnostuneita sinusta?

Ymmärrä syyn ja seurauksen suhde; mikäli esimerkiksi ulkomaalaislainsäädännöstä poistetaan luparyhmä sekä loppujenkin myöntämistä tiukennetaan – siitä seuraa luvattomasti maassa oleskelevien määrän lisääntyminen. Aina ihminen ei sen paremmin voi päästä ”paperilliseksi” kuin palata lähtömaahansakaan.

Lakkaa teeskentelemästä etuoikeutettua. Vaikka jotkin sattumanvaraiset ulkoiset seikat "toisin osoittaisivat"; et silti saa enempää etkä parempia julkisia palveluita. Kaikki ovat yhdenvertaisia; myös siinä, jos poliisia – jolla ei ole enää vuosikymmeniin ollut läsnäoloa kyseisessä kunnassa – ei aina saa paikalle soittamallakaan.

"Et ole muita arvokkaampi syntyperän, kielen tai vakaumuksen perusteella. Miksi ne edes ketään kiinnostaisivat?"

Oletko muuten kuinkakin itserakas tyyppi? Joskus liialliseksi yltynyt sellainen ilmenee riippuvuutena vihantunteeseen tai loukatuksi tulemisen kuvitelmaan – jos oikein patologiset tapaukset eivät saa tätä reaktiota ulos hyvällä, he ottavat sen pahalla – provosoimalla ja manipuloimalla. Ei hyvä, älä tee näin.

Väestötasolle karatessaan ilmiö, jonka nimi on muuten tuolloin kollektiivinen narsismi, saa aikaan sosiaalidominanssia; yhdet asemoivat itsensä toisten yläpuolelle ja ottavat oikeuden ojentaa ”alempiansa”. Se on silti yhtä tosiasioihin perustumaton harhaluulo kuin yksilötasollakin; varo vain, ettei nyt kauttansa nouse valtaan itsevaltainen johtaja.

Vaikka yhteisistä asioista keskusteleminen onkin sinänsä hyväksyttävää ja toisinaan niihin vaikuttamaan pyrkiminen on jopa kunnioitettavaa; sietää itsekunkin myös ajoin kyetä pohtimaan miksi niin tekee. Esimerkiksi, että ensin pitää laittaa oma elämä kuntoon eikä paeta sen ongelmia, vaikkapa tylsyyttä, ”politiikkaan”.

"Oletko muuten kuinkakin itserakas tyyppi? Patologiset sellaiset ottavat ulos haluamansa reaktion hyvällä tai pahalla."

Tosiaan; niinkuin se kylähullu on saamaton, kuka ei kykene kaappaamaan tai johdattelemaan keskustelua itseensä tai siihen kuin muutenkin vouhottaa – et siis ole itse vähääkään parempi, jos teet tuollaisia someavauksia. Kun oikeasti vain yhdensorttiset mielipiteet kelpaavat; ne, jotka vahvistavat omia ennakkoluuloja.

Tuo ”mielipiteiden kysyminen” on näet tapahäirikön konsti; siihen älä sinä kuvittele alkavasikaan, koska nämä ovat niitä eläjiä kuin eivät tunne olevansa olemassakaan elleivät rähjää. Jos sellaisten seuraan hakeudut, tulet huomaamaan kelpaavasi vain niin kauan kuin kannatat, jaat, vahvistat ja toistat – kyseenalaistamatta mitään.

Kaikilla valtaa tavoittelevilla on jonkunsortin henkilökohtainen ongelma, joka ajaa heitä eteenpäin – tuo on tiedetty jo Platonin ajoista asti. Onko siis omasi resurssi ja voimanlähde vai rasite ja haitta? Jos valitset väärin, teet väkivaltaa itsellesi etkä voi odottaa ”uraltasi” muuta kuin pelkkää jatkuvaa kärsimystä. Valitse siis oikein.

Hyviä mielipidekeskusteluja sinne sinun omaan pikkutaskuusi, siellä internetissä.

En viitsi erikseen allekirjoittaa, vaikka tekstin muoto "kirje" onkin. Eivätköhän useimmat ole jo keksineet muutenkin, mikä minun nimeni on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.