maanantai 26. joulukuuta 2022

On vaikeaa, niin kovin vaikeaa

Hieman Tapanin uutispäivän keskikohdan jälkeen julki tuli epäily pääradan järjestyksenvalvojien asiakkaisiin kohdistamasta oikeudettomasta väkivallasta. Oli sitten  ei yksin tehty pahaa  vaan vielä kakaroiden lailla kuvattu siitä videoita. Synkeää; epäilemättä, mutta miksi sitä on niin vaikea ymmärtää?

Turvallisuuspalvelua haluttiin, mutta syntyi vain yksi alihankinta-ala lisää. Se täytetään vailla riittävää lähiesimiehyyttä työskentelevin mitenkuten koulutetuin ja huonosti palkatuin tyypein, joiden tulee olla yhtä helposti korvattavissa kuin erotettavissakin. Kaikki on ok; kunhan pääluku täsmää, sekä tehdään mitä "käsketään".

Mitähän luullaan tapahtuvan, jos normaali mutta persoonallisuuden kehityksessä keskentekoinen ihminen altistetaan kaikelle sille mitä kokee, kun käyttää järjestystä ylläpitävän henkilön asua ja varusteita pääkaupunkiseudulla yleisön edessä? Ei tule kaunista kertomusta. Moni lähtee vähän päästä pois eikä se kiinnosta ketään.

"Uutispäivän keskikohdan jälkeen tuli epäily järjestyksenvalvojaväkivallasta. Miksi ymmärtäminen on niin vaikeaa?"

Vastassa olivat esimerkiksi vaan eivät todellakaan ainoastaan monisopeutumattomat jatkuvasti kierroksilla käyvät rähinämoottorit, jotka mielestään omistavat julkisen tilan. Ivalliset yläpuolelleasettujat taas haluavat vain huvittua toisten vaikeuksista, mitkä tietoonsa saadakseen he esittävät hetken kanssaihmistä.

Enempää en tässä vaiheessa odota maamme mediallisen valtavirran muodostavilta jonninjoutavilta tarinaukoilta ja -akoiltakaan. Todellakin, heidän "annettavansa" on nähty. Muka erikoistuneet pyrkivät keskustelun herättämiseen näkökulminaan milloin itsensätyhmentäminen, älyllinen epärehellisyys tai silkka kauhistelu. Uuh-Aah-Ooh.

Ja nyt sitten pitkän pyhän viimeisenä päivänä töissä ovat vain valikoimattomat keskinkertaisuudet. Deskihenkilöt, jotka parhaansa mukaan pyrkivät tekstinkäsittelemään samaa niukkasanaista poliisitiedotetta ikäänkuin lopputulos voisi olla mitenkään omaperäistä työtä. Senttaa, sielu, jotta aikapalkkasi saat.

                                                           ***

Ette te mitään halua ymmärtää; te haluatte etuoikeuden, jonka perusteella epäoikeudenmukaisissa oloissa väistämättä tapahtuva vääryys vain jotenkin mystisesti ohittaisi juuri teidät ja omat rakkaanne. Nämä; nyt mielestään järkyttyvät halukkaat sivuunkatsojat saattavat jopa olla pahempi ongelma kuin ne ketkä tällä tienaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.