sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Reila teki maihinnousun Joensuuhun ja Pohjois-Karjalaan

Video:Youtube

Perjantaina ladattiin ja sunnuntaina tärähti, Äitienpäivän kunniaksi(1 ja 2). S-ryhmän lähiyhtiö Reila ottaa - arvailen että kesäkuun alusta - Joensuun Sokoksen ja Prisman vartioinnin. Vartiointi Tanskanen Oy:n toimeksianto on tällöin irtisanottu vuoden alusta tavanomaisella kuuden kuukauden irtisanomisajalla. 

Toivottavasti liike ei johda Pitkien Puukkojen Yöhön oleville eivätkä tulevatkaan ole niin palvelijoita, että toimintakyky lakkaa - siltä osin kuin siihen ylipäätään enää satsataan. Olen pettynyt, koska tämä tapahtui ilman järjestyksenvalvontaan siirtymistä, sillä vartiointi on täysin alimittainen ratkaisu kumpaankin osoitteeseen.

En siis oikein tiedä, että mitä tässä pitäisi juhlistaa ja minkätähden, mutta laitoinpa kuitenkin kärjen videon muodossa pelit soimaan.

2 kommenttia:

  1. Reila tai alunperinhän organisaatio taisi toimia Rekla nimellä, otettiin vastaan kovin ristiriitaisesti alan duunarien joukossa. Konseptia koeponnistettiin turvamyyjillä joiden toimintakyky nyt noin yleisestikkin herättää kysymyksiä.

    Onko turvallisuuspalveluiden tarjoaminen myymälöille ylipäätänsä hyvää liiketoimintaa? Kate on pieni, mutta sitähän se on aulapalveluissakin, mutta myymälät tuottavat tasaisen matalan tulon lisäksi kaikenlaista "ylimääräistä" harmia ja myös työtä konttorin herroille. Myymäläpuoli onkin sen aina vähän vastenmielinen poikapuoli, jota pitää sietää kun se kuuluu perheeseen.

    Ehkä suurin ongelma on se, että Reila saattaa toimia muillekkin aloille ja yrityksille esimerkkinä siitä, että turvallisuuden voi hoitaa itsekkin. Mitään lakisääteistä pakkoa ostopalveluiden käyttöön ei ole ja jos markkinoilla oleva tuotekin on korkeintaan tyydyttävä, niin miksi hommaa ei voisi hoitaa itse?

    VastaaPoista
  2. Rekla se oli viimeksi sinä vuonna, kun kokonaisuus rajautui Lohjan perämetsässä toimivaan laskentakeskukseen - eikä kukaan ulkopuolinen tiennyt muuta kuin niiden soveltavan siellä Vartiointialan työehtosopimusta. Reila taas oli tykistön ampuma-alue Vakka-Suomessa. :)

    Sitähän minäkin; en ota uskoakseni Reilasta mitään hyvää vaikka niillä olisi vartijavartijoita ja järjestyksenvalvojajärjestyksenvalvojiakin, koska se niiden pikkumyymälöiden Slim Shady -konsepti teki erittäin epävakuuttavan ensivaikutelman eikä ole sittemmin paremmakseen tullut. Vaikka sitten kaikki vanhat nyt siirtyisivätkin ja uusille tarjotaan pelkkää silppua&pehkua työtunneiksi.

    Hyvää liiketoimintaa? Silkkaa imperialismia se on. Kauppoihin ei vartioimisliikkeillä aluksi ollut mitään asiaa, koska a) enimmillä ei ollut mitään b) joillain oli jotain eli yksityisetsiväluvin mennyt myymäläetsivätoimisto c) harvoilla rikkailla oli oikeasti pystyvät omat. Kunhan kaappasivat vain tämänkin bisneksen silloin joskus laajentumishalupäissään. Se oli 50 vuoden ei aina kovin kaunis historia, kun sitä kesti.

    Esimerkkinä? No, voihan sitä aina kaikenlaista luulla tai toivoa, mutta jos ei satu olemaan verovaroja nauttiva julkisoikeudellinen yhteisö; joka ainoa niistä tulee aina lopulta hyi yök en syö -lopputulemaan ja joko hävittää kaiken tai sitten ulkoistaa. Sisäsiistimmin sanoen "tämä ei ole meidän ydintoimintaamme".

    Onhan sitä ennenkin käyty keskustelua, että miksi kaupan turvapalvelut ovat kaikille niin surkeita, mutta kun se ei koskaan johda mihinkään. Kaikki vain odottavat kaikkea hyvää itselleen heti nyt, mutteivät oikeasti ole valmiit millekään mitään tekemään. Siksi turvamyyjällä on vain tänään enemmän merkkejä ja varusteita, mutta itse rynnistys ei hyydy.

    VastaaPoista


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.