perjantai 18. kesäkuuta 2021

Armeija ylitti älyttömyyden rajan hijabin mitalla

(Kuva: Jari Kähkönen)

Sattuipa silmääni paperi-Viikko P-K:n pääuutissivun alareunassa kolme viikkoa vanhaan FB-postaukseen perustuva uutinen, jossa Savo-Karjalan Demarinuorten Mette Puumalainen vaatii islaminuskoisille naissotilaille hijabin käyttöoikeutta. ”Puolustusvoimat” syrjii eikä asevelvollisuuskaan ole oikeasti yleinen. Ihan tosi!

Voivoi. Mistäs oikein alkaisi? Suomi on läpimilitarisoitu maa, jonka vallalla oleva nationalistinen hallintoteologia korostaa hallittavuutta ja toimivuutta; sen mukaan armeija tulee aina ensin. Niin sanottu asevelvollisuus on siis ehkä nimeltään yleinen, mutta käytännössä se on ollut valikoiva jo vähintään sellaiset 13 vuotta.

Kuitenkin armeijassa on aina ollut naisia, mutta sotilaina he ovat pelkkä somiste tai pr-temppu, mikä perustui sovinistiseen manipulaatioon kapiaisten ja voiton(merkin)tahtoon 90-lukulaisten politiikan pelinaisten puolelta. Vitsi oli pitää mokoma kyseenalainen velvollisuus hengissä kylmän sodan jälkeisessä maailmassa.

"Suomi on läpimilitarisoitu maa, jonka hallittavuutta ja toimivuutta korostavassa ajattelussa armeija tulee aina ensin."

Nykyinen niin sanottu milloin minkäkin nollatoleranssi on silkkaa humppahumppaa, koska kuinka nyt johtajavaltainen epävapauden käsikassara voisi naama vakavana vastustaa syrjintää? Ei tuon talon sisällä ole käsitystä kaikkien yhtäläisestä ihmisarvosta ja oikeusvaltioperiaatekin ontuu; siellä nämä kysymykset ovat täysin olemattomia.

En tunne Mette Puumalaista; ihmettelen kuinka joku voi olla noin lapsellinen tai nationalismista juopunut ja kantaväestön etuoikeuden sokeuttama, että seuraavan kynäilli. ”Jos Suomi ei anna naisten käyttää huivia armeijassa - se tulee muistaa myös tositilanteen tullen.” Mahtaneekohan hän tietää mitä asevelvollisuus tarkoittaakaan?

Perinteisesti naisten osa Suomessa on ollut unohdus, näkymättömyys ja loppuunpoltto nimellisellä korvauksella. Miesten poistuttua he hoivasivat, tuottivat sekä latasivat, jotta sota saisi jatkua; 25 vuotta vapaaehtoista koristeasevelvollisuutta ei muuttanut mitään. Älköön silti luultako, että olen naisia tai muslimeja vastaan.

"Kuinka ihmeessä johtajavaltainen epävapauden käsikassara voisi naama vakavana vastustaa syrjintää?"

Tein noin pilkallisen otsikon, koska maalini on armeija, jonka on taas kerran vedettävä melkoinen permantovoimistelu saadakseen jatkossakin pakottaa kansanjoukot koolle ja valita niistä käytettäväkseen kenet haluaa. Tämä oli 1800-luvun paras sotilaskeksintö, joka ei tänään enää kelpaa museoonkaan. Armeijahan syrjii!

Niinpä, kuinka käy hegeliläis-snellmannilaisen kansallisuusaatteen, jos runebergiläis-topeliaaninen sankari ei enää olekaan valkoinen ev.lut. heteromies osapäiväsotilas? No, oikeastihan mokoma jo syntyjäänkin myytti kuoli liki 80 vuotta sitten, ja nyttemmin jäännöksetkään eivät enää haise; niin pahasti ne nimittäin ovat muumioituneet.

Suomalaiset ihmiset ovat tänään kaikenvärisiä, -syntyisiä, -uskoisia ja -vakaumuksisia. Mutta; edellämainittu, nyttemmin enää kansanrunouden alaan kuuluva surkea pelleily jatkuu, vaikka sen sisäisesti tyhjääkumiseva feikki perusluonne on hyvin laajasti tunnettu. Tunnettu kyllä, mutta ei puhuttu; enkä ymmärrä miksi.

"Armeija haluaa jatkossakin pakottaa kansanjoukot koolle ja valita niistä käytettäväkseen kenet haluaa."

Ei kaikkivaltias sotilaskastikaan ota ilmaistykinruoaksi raijaamiensa hyväuskoisten hölmöjen isänmaallisuutta tosissaan; pelin henki on valvonta, pakottaminen ja korvattavuus. ”Puolustusvoimain” hijab-keskustelun ainoa opetus on, että armeijan kuukausipalkkainen päällystö ei musliminaisia kaipaa ja nauraa yhdenvertaisuudelle.

Sikäli, kun jotkut eivät sitä vielä itse tajunneet; P-firma on hyvin eristäytyvä, salaileva ja aivan kaikessa vain omaa etuaan katsova vastapuoli. Se kuvittelee olevansa syntymäoikeutettu hyvään elämään kansan kustannuksella; tätä perustellaan milloin milläkin turvallisuuslällätyksellä ja, heh, ”yleisellä asevelvollisuudella”.

Mutta silti mokomat häksyttimet ovat käsittämättömän rakkaita suomalaisille. Kun persuarmeijaministeri luikautti naisten vapaaehtoisen varusmiespalveluksen jäädyttämisestä säästösyistä, naisvarusmieskin sai puhua politiikkaa rangaistuksetta. Näemmä kaikki on sallittua; kunhan vain fantasia yleisestä asevelvollisuudesta säilyy.

"Kaikkivaltias sotilaskastikaan ei ota ilmaistykinruokansa, hyväuskoisten hölmöjen isänmaallisuutta tosissaan."

Ehkäpä Mette Puumalainen ja Savo-Karjalan Demarinuoret peräävät hyvää fantasiaa, kun tuollaisen kannanoton tekivät? Niinno, demarithan nyt lakkasivat ylipäätään olemasta minkäänsortin vallankumouksellisia viimeistään 1930-luvun puolivälissä, kun vasemmistososialistien ensipolvi erotettiin puolueesta. Myötäjuoksijuus velvoittaa?

Se on kuitenkin loppujenlopuksi niin, että Suomen armeijassa ulkopuoliset eivät esitä vaatimuksia eikä miehistö käske päällystöä. Joka muuta luulee; joko nukkuu, on päissään tai kärsii harhoista. Tämä on sen epäsuora seuraus, että on menty sata vuotta hallittavuus ja toimivuus edellä; tätä tarkoitan militarismilla ja totalitaarisuudella.

Armeija ylitti nyt permantovoimistelussaan älyttömyyden rajan hijabin mitalla. Olennaista ei kuitenkaan ole muutos yhdenvertaiseksi palveluspaikaksi ja työnantajaksi; se on mahdoton tavoite, joka jää saavuttamatta iänkaikkiseen. Yleinen asevelvollisuus on lakkautettava, sekä muutenkin supistettava armeijan asema demokratiaan sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.