tiistai 13. huhtikuuta 2021

Sinun vallankumouksesi ei tule koskaan

(Kuva: Jari Kähkönen)
Inspiroiduin kansanedustaja Ano Turtiaisen(at) keskustelunavauksesta. Uhota voi monensorttista, mutta paljastua venkoilijaksi, saivartelijaksi, vetkuttelijaksi, alkaa vinkua tai ruveta kaveeraamaan; vain ääriharva on lopulta tosi poliisivastainen varohenkilö, ihmekumma. Sinun vallankumouksesi ei tule koskaan.

Moni tälle tielle alkava ei kestä ja lähes kenenkään jaksavankaan tähden ei silti tapahdu pysyvää yhteiskunnallista muutosta. En tiedä miksi; syy voi olla henkilökohtainen ongelma tai puuttuva elämänhallinta. Jotkut ihmiset vain arvostavat elämäänsä liian vähän, jotta käyvät sillä leikkimään. Suljetut laitokset ovat näitä kullanmuruja täynnä.

Tunnen kuitenkin myötätuntoa, koska minusta on ikävää, että poliisi vastaa kysymyksiin mitä sattuu ja milloin huvittaa. Niinikään; toimivaan yritykseen kohdistuvassa uhkasakossa ei ole mitään ilkkumista. Minusta tuntuu, että Ano Turtiainen yllyttää vain yhtyneitä marginaalisia somehahmoja virtuaaliriekkumiseen; ei sen vakavampaa.

"Minusta Ano Turtiainen yllyttää vain yhtyneitä marginaalisia somehahmoja riekkumaan. Ei mitään sen vakavampaa."

Mitä luullaan tapahtuvan, jos toisessa roikkumalla roikkuu tai inttämällä inttää; saadakseen reaktion? Se tulisi jokaisen tietää jo varhaislapsuuden oman kokemuksen perusteella; jotain on pahemman kerran vialla, jos edes vihjaa, että moista pitää kysyä Helsingin poliisin konstaapelilta mielenosoituksessa. Se oli kompakysymys!

Heitän ihquaidolla omalla kokemuksella. Olin kaksikymppinen nuori vartija huonossa univormussa vyössä pelkkä pamppu ja käsiraudat, kun poistin työnantajani omistaman kiinteistön alueelta itseänikin nuoremman päihtyneen miehen. Tämä yritti asiattomasti oleskellessaan virtsata porttikäytävän seinää vasten.

Ensin hän koetti keskustella pampulla lyömisestä. Käskin olla kyselemättä tyhmiä. Sitten puheenaihe vaihtui ”vartijan pidätysoikeuteen”, jonka katsoin oikeaksi sanoa itselläni olevan, vaikka tietysti tiesin mitä p-sana tarkoittaa. Kohta niitä oli siinä kaksi samanlaista ja henkilökuntaakin toljottamassa, mutta silti poisto tapahtui väkivallatta.

"Mitä tapahtuu, jos roikkumalla roikkuu tai inttämällä inttää reaktiota? Kysymys poliisin ampumisesta oli kompa!"

On huolestuttavaa, jos Suomen korkeinta valtiollista päätösvaltaa käyttävän elimen jäsen toimii holtittomasti niin valtiopäivillä kuin somessakin ja yllyttää rajatonta henkilöjoukkoa viranomaisten kyseenalaistamiseen. Varoittavia esimerkkejä tulee julki Amerikasta lähes viikoittain; silloin tapahtuu menetyksiä ja murhenäytelmiä.

Kukaan ihminen, jonka elämä on kunnossa, ei edes vitsilläkään sano kannattavansa Ano Turtiaisen niin sanottua politiikkaa. Ja ne; keiden elämä on häiriön, riippuvuuden, sairauden tai rikollisen käyttäytymisen rikkoma; ovat poliittisesti tietämättömiä sekä välinpitämättömiä. Yksi ei silti ole toista arvokkaampi, mutta tätä ne eivät itse usko.

Eivät, koska yhteiskuntamme on tänään niin sivistynyt, vauras ja hellä, että ihminen voi purjehtia koko elämänsä läpi törmäämättä ehdottomaan rajaan, jossa sopimaton käyttäytyminen joko loppuu tai haittavaikutus rajataan. Voi jopa sanoa, että kapinaan ei ole aihetta, vallankumous on turha ja vain ääriharvoja enää edes paheksutaan.

"Yhteiskuntamme on nyt niin sivistynyt, vauras ja hellä ettei kapinaan ole aihetta. Vain ääriharvoja edes enää paheksutaan."

Siksi yhä useammat ovat kanssaihmisilleen vaivoiksi valittellen, että missään ei ole enää mitään mieltä, kaikki käy aina vain jatkuvasti huonommakseen ja edessä on muka väkivaltainen välienselvittely. Ano Turtiaisen kaltaiset niin kutsutut poliitikot perustavat tähän viihdeuransa kansakunnan palveluksessa. Jos rähinä tulee, he passaavat.

Muussa tapauksessa selviäisi äkkiä, että montako turvallisuusvalvojaa tarvitaan kantamaan yksi Turtiainen ulos Eduskunnasta; vai seisovatko kenttäjohtoalueen kaikki tehtävät odotuksella senaikaa, kun partiot suorittavat. Moni myös provosoi, mutta käytännössä kukaan ei silti onnistu saamaan poliisia tappamaan itseään tyhjäntakia.

Suomi ei näet ole Amerikan kaltainen epäluottamusyhteiskunta, jossa poliisi noudattaa sodanajan sotilaspoliisitaktiikkaa, kun pysäyttää auton liikennejutun takia. Kun vallankumousta ei tullutkaan; uhosta seuraa vain nöyryytys ja kylähullun maine. Tosipaikassa taisteluun eivät ryhtyneet edes ne kaikki somen marginaalihahmotkaan.

1 kommentti:

  1. Olipa virkistävää luettavaa sinun tekstisi ja luettuani totesin olevani hyvin samalla aaltopituudella. tuo lause "Sinun vallankumouksesi ei tule koskaan" on mitä parhain. Totena pidän myös kansakunnan sivistyneisyyttä ja vaurautta, sekä suurempaa hyväksyntää lähimmäisiä kohtaan. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun puolustaa silti hyvin hereillä ollen tätä täydellisyyteen pyrkivää, mutta parasta mallia mitä meillä on, eli demokratiaa.

    VastaaPoista


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.