sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Iltakävelyllä

(Kuva: Jari Kähkönen) Kontiolahden kirkon ilmoitustaulu. Vanhat tiedotteet ja sektorilaput,
molemmat, ovat näkyvissä.

Iltakävelin kirkonkylässä, minkä aikana havaitsin muutamia kyllin huvittavia ilmiöitä, että mielestäni niistä piti kirjoittaa. Ei se nyt ole niin justiinsa, itselle tehtiin ja olisithan voinut puuttua tilanteeseen jos se kerran häiritsi. Jokseenkin näinhän täälläpäin on tapana asiat nähdä. Vatkutivatkuti; puhuu, muttei tee.

Karpalokaaren liikuntahallin pääovella laidunsi urosteinejä mopoa ihastellen lähituntumalla ilman maskeja. Yksi heistä oli joko protestimielinen, yksinäinen seurassakin tai vilpitön huonon huumorin ystävä. Mentyäni jo menojani tämä röyhtäisi kuuluvasti; oli ilmeisen tietoinen rakenteiden äänentoisto-ominaisuuksista.

Kirkon ilmoitustaululle ripustettu seurakunnan henkilökuntaluettelo ei pidä paikkaansa sen paremmin nimien kuin osoitteidenkaan osalta. Ainakaan eräät Soile ja Jonna eivät tiettävästi ole enää virassa täällä ja kirkkoherranvirastokin muutti jo ajat sitten uuteen seurakuntataloon Keskuskadulla. Näkyvillä on myös yhä männävuoden tiedotteita.

Niissä kerrotaan esimerkiksi Pyhäinpäivän hartaushetkestä siunauskappelissa, ja tiedotetaan, ettei jumalanpalveluksiin saa adventtiaikana osallistua koronarajoitusten takia; on tyydyttävä nettistriimiin. Tai miten se nyt oikein menikään? Ovissa on laputus joistain sektoreista, joilla on myös numerojärjestys. Huoltorakennuksessakin palaa valo.
"Liikuntahallin pääovella laidunsi urosteinejä ja kirkon ilmoitustaululla oli ties kauanko sitten vanhentunutta tietoa."

Sitten täysikasvuinen romanimies huudatti iskelmämusiikkia kannettavasta laitteesta jo suljetun liikekeskuksen ulkolipan alla. Tätä jos en olisi ensin kuullut ja sitten nähnyt; olisin luultavasti jättänyt nyt lukemasi blogin kirjoittamatta. Rakennuksella nimittäin todellakin on vahtinsa, jonka varmasti useat tietävät kuvailemattakin.

No, mitä sitten? Tämä on vähän niinkuin se kouristuskohtaus keskustelutilaisuuden yleisön joukossa vuosia sitten; kukaan ei osaa tehdä mitään, kaikki vain katselevat toisiaan ja sitten asianomainen toinnuttuaan käveli omin jaloin pois. Kerroin tapauksesta ensihoidon tuntijalle, joka sanoi kouristelijan todennäköisesti simuloineen oireensa.

En siis puuttunut mihinkään. On nimittäin loppujenlopuksi aika tylsää aina tietää ja osata kaikki; unohtamatta tietenkin jatkuvaa vastuussa olemista sekä johtamista. Täytyy siis olla jokin raja, että mikä kuuluu kynämiehen tehtäviin ja mikä ei. Pitäkää hyvänänne; sanon minä kaikesta iltakävelyllä näkemästäni nyt.

Päivitys 9.5.2021 kello 20.45: Ilmoitustaulun vanhentuneet tiedotteet on poistettu ja tilalle laitettu kaksi Selvin päin kesään -kampanjan julistetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.