lauantai 24. helmikuuta 2024

Näin ei olisi käynyt, jos asialla olisivat olleet ammattilaiset

Onhan tässä muutamankin kerran pohdittu sitä kotikutoista tunariutta, joka täälläpäin vallitsee oikeastaan asiassa kuin asiassa. Tällä erää Kontiolahden K-Market on valtakunnanverkon kielteisessä julkisuudessa(1, 2, 3, 4 ja 5) romanille myymättömyyden takia – enää vain ilta- ja eetterimediat puuttuvat.

Se on sillä tavalla, että on aivan sama, jos vaikka Joensuun seutukunnassa on yksi auto. ”Asiakaspalveluksi” katsotaan tällöin, kun siviilit kohteesta soittelevat tälle suoraan asioistaan tilittääkseen, koska yleensä ollaan ihan liian kaukana voidakseen mitään tehdä. Jos ei ole kysyntää eli toimeksiantoja, enempää ei ikinä tulekaan.

Olen kyllä tullut huomanneeksi, että myös täkäläisittäin hyvä ja joko ilmainen tai ainakin jonkun toisen maksama palvelu olisi ihan parasta. Tekniikan tulisi myös asentua, ohjelmoitua sekä opastaakin itse itsensä – täydellistä telepaattisentasoista toimintaa ynnä huoltovapautta – luonnollisesti – unohtamatta.
"Jos ei ole kysyntää eli toimeksiantoja, enempiä tai parempia turvallisuuspalveluita ei ikinä tulekaan. Sitä ammattilaisuutta."  
Siispä; mitähän se mahtaisi olla koettaa myydä turvapalveluita tälläiselle elinkeinoelämälle, joka on kuin laulaja-lauluntekijä Olli Halosen lyriikat(1 ja 2) lihaksi tulleina, jos ei vielä jotain sitäkin pahempaa? Kyllä taas sitäkin mietin, kun sain kolata&lapioida itse parkkiruutumme Fiatin viikkoajon perästä.

Jo lähtöötä tiesin panna pitkävartiset saappaat jalkaan, ja pysyin hät’hätää pystyssä kinoksessa, kun harjasin, kaavin sekä kiinnitin akunkengän miinusnapaan. Olihan pakittaminen, koska takana on suurinpiirtein pakoputken yli ellei ihan tavaratilan luukkuun yltävä lumikinos. Miksi? Kiinteistönhuollolla ei ole työohjelmaa!

Minulla saattaa siis ehkä yhä olla keikka-, partio-, dekkari- ja työmatkakantamukset, mutta Jumala suokoon, jotten enää koskaan tartu niihin tosimielessä. Erityisesti jätän sanomatta että näin käy, kunhan vain kyllin moni ostaa henkivartijan tai myymäläetsivän palveluita – suulla suuremmalla puhuessa voi koska tahansa kalahtaa omaan nilkkaan.
 "Lähdössä piti panna pitkävartiset saappaat jalkaan ja palatessa kolata&lapioida parkkiruutu tyhjäksi."
Niinpäniin. Täkäläisten pikkukauppojen kanssa pitäisi varmaan rakentaa oma kameravalvomo, joka ohjaisi painopisteaikana liikkeissä läsnäolevaa voimaa sekä ulkona kulkevia useiden kohteiden jalka- ja autoresursseja. Tavoitteeksi voitaisiin ottaa, että kiinnijääneellä ei ole hyvään aikaan asiaa liikkeeseen – sikailijalla ei koskaan.

Missään tapauksessa asioita ei päästettäisi siihen pisteeseen, että kassalla joudutaan poimimaan hihnalta ostokset pois ja sanomaan jottei jollekulle myydä. Kyllä tälläiset keskustelut käydään jo ulko-ovella ilman yleisöä, sekä ne myös loppuvat siihen paikkaan, kun inttäminen tai kännykkävideointi alkavat.

Kukaan ei pidä siitä, että häneen käytetään valtaa. Siitä seuraa aina omanlaisensa ruumiillis-sielulliset voimisteluliikkeet eli surutyö. Joskus voidaan olla hyvinkin innovatiivisia, kun keksitään muotomenettelyitä tai hallintotavantapaisia, koska itsellä tekee niin pahaa, mutta tosiasia on tosiasia ja laki on laki – silti.
"Kukaan ei pidä, että häneen käytetään valtaa. Siitä seuraa aina omat ruumiillis-sielulliset voimisteluliikkeet eli surutyö."  
Tälläistä ei olisi sattunut, jos asialla olisivat ammattilaiset. Eli sopivat, halukkaat ja koulutetut ihmiset, jotka tietävät mitä tekevät, eikä se ole ainakaan syrjintää. Sanomatta pitäisi olla selvä, että ammattilaisesta ei ole hyötyä, jos hän työskentelee yksin, tilannekuvatta, yhteydettä, varusteetta sekä tekee vielä muuta työtäkin. Sanon sen silti.

Siispä; onko suomalaisella liike-elämällä ylipäätään vain ansaitsemansa turvallisuuspalvelut? Kun on sitouduttu pelkästään omaan määräysvaltaan ja voitonmaksimointiin; halveksutaan asiakkaita, toimitiloista luovuttaisiin vaikka heti jos on tieto paremmasta sekä kaikki – korostan kaikki – on pelkkää kulua josta halutaan eroon.

Niissä puolestaan on ne liukasläppäpomot keille käy kaikki etänä todisteetta ja läsnä todisteellisesti ei koskaan sanota ei. Siispä; aroilta sekä osaamattomilta väärin odotuksin alalle tulleilta pikkukakaroilta puuttuvat aina valtuudet. Laiskan manipulatiivisia iäkkäämpiä taas ei tavoita, tai ainakaan he eivät ehdi ajoissa paikalle.

***

Lisäys. Perjantain maksumuuri- ja lauantain printti-Karjalalaisessa kauppias Jari Venäläisen siteerataan lausuneen sähköpostitse, että kyseessä on ollut "kaupan sisäinen väärinkäsitys". 

Kaikkia romaneita koskevaa myyntikieltoa ei – myyjän videolla lausumasta päinvastaisesta toteamuksesta huolimatta – ole ollut olemassakaan vaan yksi yksittäinen romani on ollut asiointikiellossa, jollaisen saa esimerkiksi anastamalla tai häiriköimällä, mutta sekään ei koske tiloissa myös olevaa Postin asiointipistettä.


***

Toinen lisäys. Mutta toisaalta, ei Joensuussakaan kaksisesti mene. Samana yönä aiheeton palohälytys täysin tyhjänpäiväisen syyn takia, mikä olisi voitu välttää valistuksella&tiedotuksella eli tarjoamalla jätehuolto- tai tietosuojajätteen käsittelypalveluita. Sekä varkaus- ynnä vahingontekotapaus. 

Olisikohan viimemainittu edes paljastunut ilman ensinmainittua vai aiheutuikohan se peräti siksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.