tiistai 23. elokuuta 2022

No, matkailu- ja tapahtumamarkkinointia se on tämäkin

Sepitän tämän bloggauksen vuoksi, että Sivukylällä pidetään kesätapahtuma. Sinne on yleensäkin huono julkinen liikenne, mutta erityisesti näin on juuri nyt, koska kukaan ei tarkkaan tiedä missä tapahtuma pidetään. Jossain rannassa kai. Sitten paikalliset rupesivat vielä soittamaan suutansa.

Kun tämän tapahtuman mainosta kommentoi viitaten julkisen liikenteen puutteisiin, ensimmäinen paikallinen länkytti Kaupungin ja Kunnan välisestä bussiyhteydestä noin kymmenen vuotta sitten. Täysin arvotonta ”tietoa”, joka ei hyödytä mitenkään mahdollista tapahtumakävijää. Ketä tuo tunnelmoiva muistelu ylipäätään kiinnostaa?

Täkäläiseltä ei tosiaan kannata kysyä edes kellonaikaa, koska sieltähän tulee koko elämäntarina. Tai; jos ei kelloa ole, ja ”kiinnijääminen” hävettää, seuraa loputtomasti tyhmää aikarautakompaa. Tajuavatkohan ne edes kuinka kuinka huonoa mainosta tämä on? Suorastaan karkottavat ihmisiä siitä tapahtumastaan jo ennalta.

"Tajuavatkohan suutaan soittavat paikalliset edes kuinka paljon huonoa mainosta he tekevät tapahtumalleen?"

Ja mitä sitten, jos Kirkonkylästä kulkee bussi Sivukylälle? Pitäisihän tietää, että millä pysäkillä jäädään pois, mihin suuntaan kävellään sekä kuinka pitkä matka. Kyllä; tapahtuman täytyisi olla melkoinen ylivuosikymmeninen kansainvälisesti tunnettu instituutio, jotta tämä tieto lukisi jo bussiaikataulussa. Öhö-öhö-öhö.

Tämäkään tosin ei oikeuta turhanpäiväistä leukojensa länkyttämistä googlettamisesta tai selvänottamisesta, koska ei maksavan asiakkaan kuulu muuta kuin tulla paikalle ja viihtyä. Sikäli, jos hän ei siis kyllästy oikeiden kulkuohjeiden saamisen vaikeuteen, sekä jätä koko tapahtumaa väliin. Hienosti tehty! Hähähää vaan itsellesi!

Itseasiassa; moinenhan on suorastaan törkeästi sanottu paikkoja tuntemattomalle ihmiselle, koska bussireitti kulkee vankasti kuivalla maalla olevalla tiellä eikä mikään ranta ole mailla halmeilla. Niin, Sivukylässähän on tosiaan vähintään kymmenen rantaa, joista todennäköisimpään vaihtoehtoon on kilometrin kävelymatka.

"Leukojen länkytys googlettamisesta ja selvänottamisesta on turhaa. Joltain jää vielä siksi koko tapahtuma käymättä."

Todennäköisimpään? Jos ei tiedä, olisi sitä voinut suunsa kiinnikin pitää. Ei maksava asiakas välitä syntymäpaikasta tai lapsuuskylästä; kaiken viimeksi kiinnostaa oltiinko oltu töissä lakkautetussa valtiolaitoksessa, jonka peruja olevista maista nyt puhutaan. Ette te kavereita ole ja tuskin tulettekaan, jos tuo on suhtautumistapa.

Joukkoliikennettä käyttävän vierailijan elämä on siis tehty niin vaikeaksi, että kysyä voisi kysyä halutaanko hänen ylipäätään tulevan tapahtumaan? Epäilen. Eiköhän tuo oikeasti järjestetä pienen piirin keskinäistä selkääntaputtelua varten, jolloin koko muu ympäröivä maailma käy väistämättä epärelevantiksi.

Munasiko muuten joku aluevarauksen, kun sen tavallisen paikan sijasta tapahtuma järjestetään tänä vuonna korvenomaisella alueella, jonne ei edes ole aluekarttaa yksiselitteisine kadun- sekä paikannimineen? Jäänee tietämättä. No, matkailu- ja tapahtumamarkkinointia se on tämäkin. Tietäisi vain kenen lukuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.