tiistai 4. tammikuuta 2022

Ja täällähän eivät trollit hillu

Blogissani ei aiemmin ole juuri trollailtukaan. Yksi sanakade viinanviemä täkäläinen yritti vuosia sitten pari kertaa chattailla lannistavia hävyttömyyksiä kommenttilomakkeella, ja toinen päästi vähän vähemmän kauan sitten niin paksun pseudohistorian, ettei mokoma mennyt enää läpi näkemyksellisenäkään.

Silti, viimeisimmässä tapauksessa erehdyin 30 päivän kommentointikiellossa; olisi pitänyt ampaista suolto epäseremoniallisen hiljaisesti bittiavaruuteen ja olla tekemättä mitään muuta. Paitsi bloggata niistä aiheista ja sillä tavalla kuin oli aikonutkin. Niinkuin teinkin. Silti, vahinko tuskin oli kummoinenkaan; sen verran hiljaista täällä on.

Minun blogissani eivät trollit hillu kuin eivätkä aseta päiväjärjestystä. Ne mielellään jallittaisivat höykytettäväksi kolmannen osapuolen heikosti moderoidulle alustalle, kompromentoimaan itsensä julkitulevassa kahdenkeskiseksi luullussa viestinnässä, vastaamaan, postaamaan tai karttamaan tiettyjä aiheita ja käsittelytapoja.

"Täällä eivät trollit hillu eivätkä aseta päiväjärjestystä. Sen ne mielellään tekisivät, koska haluavat huomiota."

Ne nyt tekevät mitä tahansa huomiota saadakseen, koska heillä on sellainen tarve tai pikemminkin henkilökohtainen ongelma. Tietyt harvat saavat moisesta myös palkkaa, mutta ei olla ihan naurettavia, mikä valtiollinen tai suuryrityssarjan toimija muka haluaisi minut hiljentää ja minkä ihmeen takia? Höpöhöpö.

Minä en internetin anonyymiä pelkää, koska kahdenkymmenen vuoden aikana vastaavaa on jo sattunut niin monesti ennenkin; jos tuntoni kiinnostaisivat lukijoitani, joiden olemattomuuden tiedän – sanoisin, ettei tunnu juuri miltään. En minä lue, arvaile tai hammastele. Ja sinä kun niin kuvittelit? Ei pidä luulla, että kaikki ovat kuin on itse.

Uudistin kommentointiohjeet. En tiedä, että kuinka enää lyhyemmin ja ymmärrettävämmin sanoisi: ole asiallinen sekä pysy asiassa. Jos et yhäkään osaa tai halua toimia oikein; kysypä itseltäsi, että oletko oikeassa paikassa. Erillisen maininnan ennakkotarkastuksesta poistin; vakiomallin vastaanottokuittaus saa jatkossa riittää. 

"Minä en internetin anonyymiä pelkää, koska kahdenkymmenen vuoden aikana vastaavaa on sattunut monesti ennenkin."

Vast'edeskin on niin, että asiattomuus tietää kommentoinnin loppumista. Sekä kyllä; jos lähetät jatkuvasti kommenttilomakkeessa pelkkiä asiattomuuksia vailla aikomustakaan julkaisusta ja vain minua häiritäksesi, voit joutua siitä edesvastuuseen. Mille terveelle sekä tasapainoiselle aikuiselle tämä pitää erikseen sanoa?

Oikeaan reunaan tulee myös kokeiluluontoisesti yhteydenpitolomake, jos jollain todellakin on sellaista asiaa, mikä täytyy kertoa minulle kahdenkesken. Kokeilu loppuu hyvin nopeasti, jos sen kautta tulee pelkkiä solvauksia, tilitystä tai kirjeenvaihtokaveriksi pyrkiviä. Käytännöstä ei liioin tule pysyvää, jos lomake osoittautuu tarpeettomaksi.

No, jos täällä eivät kerran trollit hillu, mikä postaus tämä sitten oli? Huomioiden kuinka usein, paljon ja vaihtelevista aiheista ylipäätään blogiini kirjoitan; nämä rivit saatan mokomallekin aiheelle uhrata. Sanottakoon, että postaus julkaistaan vaikka nyt sitten 30 päivän kommentointikiellon päättymisen kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.