sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Oletko sinä sinkku ollenkaan vai jonkinsortin parinvaihtaja?

(Kuva: Jari Kähkönen) Born to wild, eli, en tule ajoissa kotiin päivälliselle?

Alunperin Emmi Nuorgamin muka pariutumisaiheinen kolumni YLE:n netissä vaikutti minusta lähinnä keinotekoiselta yritykseltä käsitellä kaikkea muuta, muttei otsikkona ollutta asiaa. Vaan kyllä siinä ajatuksessa taitaa silti jotain perää olla, että miehet ja naiset elävät eri maailmoissa deittaillessaan.

Peruskoulun 9. luokkani opinto-ohjaaja, joka oli nainen; osoittautuu tänään edelläkävijäksi, jonka kertomuksista seksuaaliterveystottumuksistaan on tullut valtavirtaa. Sukupuolitautitesteissä käydään säännöllisesti; oli oireita eli ei, sekä kuinka siitä tehtäisiin mielellään suorastaan ihan parisuhdejuttukin. Voitteko kuvitellakaan?

No, sittenpä ette voine kuvitella sitäkään, että kesken panon tulee vetoomus ottaa kondomi pois tai jälkeenpäin kuullaan syyllistämispuhe otsikolla ”olisitsä voinut muhun luottaa”. Viimeistään osin syödyn e-pillerisatsin näyttäminen saa sanavalmiimmankin vaikeaksi, koska siihen ei oikein voi enää sanoa mitään.

"Sukupuolitautitesteissä käydään säännöllisesti; oli oireita eli ei, sekä siitä mielellään tehtäisiin parisuhdejuttukin."

Naisillakin on tänään virityksiä; he nimittäin eivät suostu enää elämään vanhojen kaksoisstandardien mukaan, kuten muistan jo kauan sitten muuan tummaäänisen mieslaulajan opastaneen englanniksi. Siksi voi joskus olla jokseenkin haasteellista päättää, että kuka tässä oikein olikaan ja kenen vakipano.

Deittailua harrastetaan nettiaikanakin yhä. Mutta mitä miten käy markkinoilla miehen, joka antaa itsensä tulla nähdyksi julkisesti parta ajamatta kalsarisillaan kaljaa juomassa, kun pelaa pleikkaria? Saattaa jokseenkin ymmärtää, että miksi naiset ovat haluttomia tapaamaan muita kuin täysin varmoja täysosumavalintoja.

Sikäli, kun verkkopalveluprofiili, kirjoittelu, mesettäminen tai äänipuhelukaan kertoo täyden totuuden mahdollisesta miesvalinnasta. Tuoreeltaan kommentoin Nuorgaminkin kolumnia somessa, että on niitä vaatimuksia vastaamattomia ja suorastaan alimittaisia naisiakin, joista saa tietää totuuden vasta henkilökohtaisesti.

"On niitä vaatimuksia vastaamattomia ja suorastaan alimittaisia naisiakin, joista saa tietää totuuden vasta henkilökohtaisesti."

Oma aika on tänään kallista, ilmeisesti. Ymmärrän, itseänikin harmittaa säännöllisesti, etten saa olla omissa ajatuksissani ja vaellella täydellisen kiireettömästi aina kuin haluan. Pitää kuunnella kaverin murheita elämästään tai käydä poimimassa ilmoitus pois toisen kylän taululta perheenjäsenen pyynnöstä.

Sitä minä tässä vaan bloggaan, että siinä kuin minua ei tule kävelyreittini penkiltä tai omalta sohvaltani hakemaan yksikään sellainen nainen, jonka kanssa välittäisin seurustella; on naistenkaan vaikea pariutua seurustelematta. Ja seurustelussa saisi muuten olla hieman harkitsevampi siinä milloin kumppani esitellään lapsille.

Ajattelin niin sanottua avointa avioliittoa, minkä osapuolet eivät havaintojeni mukaan jo 1900-luvulla käyttäneet vihkisormuksia lainkaan; olisivatko kysyttäessäkään sanoneet toden aviosäätynsä, en tiedä. Parinvaihtokin; siis kuvio, jossa avioparit vaihtavat seksikumppaneita toistensa tieten, joskus toiseen pariinkin, tuli mieleen.

"On vaikea pariutua seurustelematta ja silloin saisi olla harkitsevampi milloin kumppani esitellään lapsille."

Otsikkoani luonnostellessani ajattelin, että jospa tämä on identiteetinrakennusta, jossa parisuhteessaolemattomuus ei enää ole puute eikä poikkeustila? Sitä sen ei tietenkään tarvitsekaan olla, koska minusta jokainen saa elää hyvin pitkälle itse valitsemallaan tavalla. Siitäkin olen menneessä muistaakseni muutaman kerran bloggannut.

En kuitenkaan hyväksy tarkoitusperistään vaikenemista tai niiden salailuakaan. Sellainen on inhimillisesti julmaa, koska vaikenijalla sekä salailijalla ei ole oikeutettua oletusta deittinsä jakavan saman asennoitumisen. Siispä, oletko sinä oikeasti sinkku vai enemmänkin jonkinsortin parinvaihtaja?

Sopii pitää mielessä, ettet sinä maailmalle mitään erikoista ole – pelkkä yleisö, maksaja tai hyödynnettävää dataa vain. Näin se on, vaikka jokin somen tunkkainen tasku alakulttuureineen ja etenkin jatkuva äänessäolo siellä saisi muuta luulemaan. Erikoinen sinä olet vain omalle perheellesi, jos nyt sellainen sattuisi olemaan. Pakko ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.