maanantai 7. syyskuuta 2020

Minun kommenttini poliisiylijohtajan blogiin, mitä ei julkaistu

(Kuva: Jari Kähkönen) Kyllä tämä suodatin taitaa kontrolloida muutakin
kuin vain roskapostia.

Allaolevan yritin lisätä sunnuntaina 6.9.20 poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen blogiin poliisin verkkosivuilla, mutta lopulta kyllästyin puhteen tuloksettomuuteen. Monta kertaa peräkkäin hyväksytysti läpäistystä roskapostitarkistuksesta huolimatta kommenttini ei näet lähtenyt mihinkään.

Minä väitän, että poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen suoltaa silkkaa yleishörinää ja markkinointiviestintää, koska hänen yhteiskuntanäkemyksensä on kieroonkasvanut; ei ole olemassa voimankäyttöä sekä väkivaltaa erillisinä käsitteinä, joista yksi on laillisuuden tähden hyväksyttävä ja toinen laittomuuden tähden tuomittava. Sellainen on mystistä pyhittämistä tai teleologiaa, jossa poliisin oma etu eli mielekäs harrastustoiminta, ajanmukaiset leikkivälineet ja palkka ynnämuut virkasuhteen edut ovat ensisijassa; humoristisesti kansalaisten perusoikeuksiksi kutsutut asiat hoidetaan, jos jaksetaan/jää aikaa.

Voimankäytön väitetyn hyväksyttävyyden syvempi merkitys on siis poliisin kyky sujuvasti tehdä mitä huvittaa ja olla vastaamatta tekemisistään tai tekemättäjättämisistään. Hennalan Häpeän jälkimaininkien tässä vaiheessa en usko, että Kolehmaisen bloggaama väitetty tarkastelu johtaa yhtään mihinkään; tai että sanotusta olemattomuudesta kerrotaan edes sen aineellinen olemattomuuskaan julkisuuteen. Haastan poliisiylijohtajan vastaamaan; ilmoittakaapa KOLMEKIN toimenpidettä, mitkä Hennalan Häpeän tähden putkalla vast'edes tehdään: yksi aletaan uutena asiana tekemään, toinen vanhana asiana jätetään tekemättä ja kolmas mikä muutetaan olennaisesti(uusi eli vanha asia, kumpitahansa).

Menen nyt vastaajan edelle, koska oletan pokkana, että vastaamatta hän jättää kuitenkin. Vastausta ei tule, sillä Suomessa poliisi tekee mitä sitä huvittaa, mutta ei vastaa tekemisistään tai tekemättäjättämisistään. Siksi on täysin naurettava ajatus luulla, että poliisi kertoisi mitä ja miten se putkassa teki tai mitä ja miten tekee vast'edes. Sellainen näet olisi tosiasiassa olemassaolevan vapaan kansanvaltaisen oikeusvaltion ele; puhuttaisiin maasta, jota toisinaan hyvinvointi- sekä sivistysvaltioksikin muussa yhteydessä mainittaisiin. Putka on katseilta piilossa, koska kerran yli kymmenen vuotta sitten jollekin vielä silloisista kymmenistä poliisilaitoksista tuli laillisuusvalvonnalta sanomista ASIAKKAAN tietosuojasta. Sehän sopi poliisille, joka omi suojan itselleen tarkoituksenmukaisussyistä. Ja näinhän tuo kai sitten pysyy vast'edeskin. Kunnes Hennalan Häpeä on jonkin muun niminen häpeä.

Juu; kyllä sitä kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa, jota hyvinvointi- ja sivistysvaltioksikin mainitaan, poliisi on. Epäilemättä. Eikä sielläkään varmasti riehuta humalassa, hakata kanssaihmisiä sekä jatketa rellestämistä vielä putkallakin. Mutta vaikka vapaudenmetys on yhä ikävää ja toteutus karua, sitä työkseen tekevät osaavat työnsä ja myös vastaavat tekemisistään sanan täydessä merkityksessä. Sen jälkeen saattaisi jo kyetä naama pokkana sanomaan, että väkivallalle ei ole poliisin toiminnassa sijaa.


EDIT 7.9.2020 kello 15.14: 


Poliisihallitukselle,

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen poliisin verkkosivuilla pitämän blogin kommentointimahdollisuus ei toimi. Annettu kommentti ei lähde eteenpäin, koska Lähetä kommentti -painike ei ole aktiivinen ja automaattinen roskapostitarkistus vanhenee. Vaikka tarkastuksen suorittaisi useamman kerran hyväksytysti peräkkäin, kommentti ei silti lähde eteenpäin tämän jälkeenkään. Korjauttanette vian ja ilmoittanette minulle sähköpostitse, että mistä tämä johtui sekä arvionne siitä kuinka kauan ongelmatilannetta on ajallisesti kestänyt. Liitteenä ongelmatilannetta havainnollistava valokuva sunnuntailta 6.9.2020.

Ystävällisin terveisin,

Jari Kähkönen

---------------

Poliisihallituksen kirjaamo on vastaanottanut viestinne. - Polisstyrelsens registratorskontor har mottagit ert meddelande. - Your message has been delivered to the National Police Board in Finland.

Poliisihallitus

PL 22

00521 Helsinki

p. 029 548 0181

sähköposti: kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi

--------------

Vastaus

Kiitos viestistänne ja palautteesta 7.9.2020. Olemme tarkastaneet blogitoiminnallisuuden ja siinä todellakin on vika. 

Olemme luopumassa nykyisestä verkkosivujen alustasta ja siirtämässä myös blogit uudelle alustalle. Tarkoituksenamme ei ole korjata vanhaa alustaa tämän syksyn aikana, koska uudet sivut julkaistaan pian. 

Ensimmäiset saamamme tiedot asiasta viittaavat siihen, että ongelma on alkanut syyskuun alussa karkeasti.

Tilanne korjaantuu käytännössä uusien verkkosivujen julkaisun myötä. Se tapahtuu tänä syksynä. Julkaisemme ensin niin sanotut beta-sivut nykyisten sivujen rinnalle käyttäjien kommentoitavaksi osoitteessa beta.poliisi.fi lähiviikkojen aikana.

Ystävällisin terveisin,

Anna Lind

Ylitarkastaja

Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu asianhallintajärjestelmässä. Poliisi 21.09.2020 klo 09:09. Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.