torstai 18. kesäkuuta 2020

Mitä suotta mestareita neuvomaan

Tämä kaupparyöstö on nyt poliisin puolesta valmis. Menestyskö? Tuskinpa. Voin vain ääneen hämmästellä ja kysellä toimintaa pyörittävän osuuskaupan tärkeysjärjestyksen perään. Oli varaa pitää tuhatta euroa kassalaatikossa ja antaa pahoinpidellä myyjä pystyyn öykkäröintiryöstössä; vaan ei ollut varaa ennaltaehkäisyyn?

Tarkoitan vartioinnin lisäksi koko liutaa muitakin asioita, jotka ovat täkäläisittäin täysin rempallaan; niiden puute ruokkii epäterveitä lieveilmiöitä, mistä etelämpänä on hankkiuduttu eroon vuosia ellei vuosikymmeniä sitten. Ja osaltaan tämä selittää senkin, että miksi siellä ryöstöt kohdistuvat kioskeihin; kaupoissa nähdään enää juoksukaljoja.

Uutta pukkaa koko ajan; kuten esimerkiksi tämä lähestymiskieltojuttu, jonka täytyy tietyllä tavalla olla ainakin maakunnanennätys. Se on nimittäin aika vakava asia, jos perässä on koko työyhteisön yhteiseksi vaivaksi käynyt stalkkeri. Jos tässä tosiaan oli kaikki; saavat olla hyvillään, koska selvisivät erittäin vähällä.

Kuinka monta kertaa tämän koettelemuksen aikana huolta aiheuttanut mies olisi ehditty poistaa, tehdä selväksi ettei takaisin ole tulemista, ottaa kiinni ja hyödyntää muita turvallisuuspalveluita? Taitaa siis myös olla jokseenkin turhanaikaista kirjoittaa, että mitä muut turvallisuuspalvelut olisivat olleet ja miten niitä olisi hyödynnetty.

Mitä minä suotta neuvomaan, kun kerran jo katsovat olevansa mestareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.