tiistai 29. lokakuuta 2019

Keskustelu jatkuu

Minun piti vastaamani täällä käytävään keskusteluun, jossa joku kenen sigu on T.S. kommentoi jakamaani blogin linkkiä+otsikkoa+introa, mutta ensin postaukseen ei löytynyt vastauspainiketta ja sitten uutena kommenttina alimmaksi kirjoitettu ei lähde mihinkään, koska ruutuun tulee punaisella "virhe viestin lähettämisessä".

Turun Sanomien Verkkotoimitus otti vastaan ilmoitukseni asiasta; se ei kuitenkaan liioin tiennyt mistä ilmiö johtuu, milloin se lakkaa kuin varsinaisesti tehnytkään muuta kuin välitti tiedon "heidän tekniikalleen". Siispä vastaan kyseisen T.S. -nimimerkin kommenttiin tässä ja nyt, vaikka se onkin kokolailla tyhmän näköistä.

Jaksoit sitten peräti lukea mielipiteestäni alkusysäyksen, läpimittaa otsikko+neljä riviä; etkä sitäkään ymmärtänyt oikein. No, se on sinun oikeutesi; mitäs painoin Lähetä-nappia.

En osta ajatusta, että jos koulutus katsottaisiin laadukkaaksi niin siitä seuraisi millään varmuusasteella tietty ammattitaito. Sellainen ei ihminen ole ylipäätään; ei etenkään joku, joka tekee työtä missä säännöllisesti kohtaa kanssaihmisensä kaikkein huonoimmillaan ja on lukuisten suljettujen yhteisöjen ja epävirallisten tapojen, sääntöjen sekä perinteiden vaikutuksen alainen. 

Vientituote on kelvoton ajatus, koska tällöin aliarvostetaan ostajan tai vastaanottajan tarpeiden merkitys, joka taas luo vietyyn koulutukseen siihen kuulumatonta glooriaa.

Väite mittauksista hylätään, koska tulokset eivät kyllin tarkasti erottele sitä luotetaanko mielikuvaan vai henkilökohtaiseen kokemukseen palvelusta. Männäperjantaisessa julkisen palvelun tv:n asiaviihdeohjelmassa julkipuhuja-Petterssonkin naureksi sanottua mittausta tuloksiltaan pohjoiskoreaanisiksi; aivan oikein, koska ne eivät yksinkertaisesti ole uskottavia. 

Ajatellaanko vaikkapa näin; seuraako poliisien yleisestä vähäisestä rikoksesta tuomitsemisesta, että he eivät yleisesti rikoksia tee vai eivätkö he yleisesti jää kiinni?

Voivoi. Kunpa olisit voinut ymmärtää, että otsikko ja intro ovat olemassa huomiota herättääkseen ja lukemaan yllyttääkseen. Sitten tietäsit, että latasit projektiililaukaisimellasi hutiin, kun puhut strategiasta eli tiedustelusta ja uhkakuvasta; minä puhuin toteutuksesta eli taktiikasta. Kyllä minulla oli ajatuksia kurdimielenosoittajien toiminnastakin ja kuinka siihen olisi minusta tullut reagoida. Juuri se oli jokseenkin pointti, että tekstini tein.

Selvityksissä selvisi, että poliisi pääsee liian vähällä.

Mitä opimme tästä? Varmuuskopioi aina kaikki. Ylläolevan kommentin tallensin itselleni tekstinkäsittelyyn, kun näytti tulevan vaikeaa saada se julkaistuksi siellä missä oli alunperin tarkoitus. Tuliko rikottua omiakin kommentointisääntöjä? Ei. Sanottavaa oli ja ollut sanottava oli liian tärkeää jäädäkseen sanomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.