maanantai 15. huhtikuuta 2019

Mitä minä juuri pääsin kirjoittamasta kaikkien yhtäläisestä ihmisarvosta?

Ihmisarvolla ei mene kovinkaan kaksisesti eduskuntavaalien jälkeisessä ja eurovaaleja edeltävässä Suomessa. Niin sanotut ääripäät ovat voittaneet; vaalitulos on kuin u-kirjaimeksi väännetty rautatien kisko.

Näinkö on käyvä, että omaansa eivät tule saamaan sen paremmin vihaajat kuin vihatutkaan, koska valtaa käyttääkseen on puoliksi luovuttava omastaan ja toisella kannatettava sitä mitä ei voi edes sietää? Sellaista sattuu demokratiassa.

Siispä, neljä vuotta lisää järkiperäistä välttämättömyyttä yksimielisyydessä, mutta tulokset jäävät nähtäviksi. Heh, itse kun oli tolkullinen, esimerkillinen ja etenkin johtamaan sopiva; ne toiset, nehän ne tässä se ongelma ja ääripää olivat!

Niin; sitten paljastuikin etujärjestöjen, virkamiesten, viestintätoimistojen, lobbaajien firmojen ja kovimmin julkisesti huutavien voittaneen. Miksi kannattaa kaikkien yhtäläistä ihmisarvoa, kun voi estoitta kahmia etuja itselleen sekä omilleen?

Eikä se jälkikäteinenkään tekemisistään tilille joutumisen riski ole ihmeellinen. Katsoo nyt vaikka Sinisen tulevaisuuden puolustusministeri Jussi Niinistöä, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilaa sekä työministeri Jari Lindströmiä.

Niinistön kulttuurisota "todellisen suomalaisen" määritelmästä ei tuonut voittoa; ruokarintama oli kuumana vaan lopulta soijaätäkkikään ei auttanut. Lukemattomien tyhjänpäiväisten öykkäröintien ja ösähtelyjen kautta tie kävi unohdukseen.

Mattila ei koko uransa aikana sanonut ainuttakaan omaperäistä tai -aloitteista sanaa, mutta puolueen kahdennuttua äänestäjät haihtuivat. Ei auttanut edes, että meni savusaunaan pakoon työttömyysturvan fiktiivimallin Eduskunnalle esittelyä.

Lindströmin pihvi kävi vaalikauden mittaan syömättömäksi. Hän osoittautui surkeaksi omaneduntavoittelijaksi, joka vain hyppäsi yhden asian puolueen kulkevaan kelkkaan, kun voittamattoman punakoneen käynti tökki tehtaan savupiipun kylmetessä.

Saikohan Lindströmin ansiosta kukaan muu koko neljän vuoden aikana työpaikan; paitsi siis ne alle kymmenen poliittisesti pätevää avustajajotakin, joihin ministerillä on suoranaista valtaa?

Hitaasti kävi poliittisen vastuun toteutuminen, sano.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.