tiistai 28. helmikuuta 2023

Johdonmukaista strategiaa...oho...eiku

(Kuva: Jari Kähkönen) Opastetaulut näyttävät yhä remonttia edeltävää aikaa.
Kun heitin kauppakeikan, paluumatkalla pysähdyin tarkastelemaan koulukeskuksen opastetaulua Keskuskadulla. Valitus piti paikkansa; tiedot ovat vanhoja(purettuja rakennuksia näkyy yhä), vääriä(uudisrakennukset puuttuvat) ja harhaanjohtavia(kirjoitetaan pienellä aalla auditoriosta ilman sanaakaan Ohtosta).


Kirjotin asiasta kirkonkylän Facebook-puskaradioon, jossa kummakyllä vaivoikseni ilmaantui vain kaksi – vuosientakaisesta häviöstään saman alustan väännössä kaunaa kantavaa – vittuilijaa, mitkä ilmoitin, bannasin ja piilotin samantein. Tykkäyksiä taas tuli ihan käsittämättömät 18 kappaletta. Enpä olisi uskonut.

Vaan miten käyne Kotiseutukeskuksen, johon Kontiolahti-lehden mukaan tulee luontopolun rasti? Saisivat päättää, että onko se museo vai tapahtuma-areena; sekä noudattaa linjausta johdonmukaisesti. Tämä veto lisää tapahtumajärjestäjien kuluja ynnä vaivoja ja kasvattaa aggressioita yksityistilaisuuksissa.
"Koulukeskuksen opastetaulut näyttävät väärin ja Kotiseutukeskukseen tehdään luontopolun rasti."
Onpa hyvä, ettei minun tarvitse mennä asianosaisten väliin edistämään sovinnollisuutta tai varmistamaan perusoikeuksien toteutumista. Kontiolahden poliitikkojen, virkamiesten, rahanpitäjien ja rahvaan keskellä siitä ei kaksista tulisi. Usuttamisyritykset, hihassa roikkuminen sekä lällättely olisivat loputtomat.

Ensinmainittu on turmiollista, koska yleensä ihminen tekee niin kaikista muista mahdollisista, mutta vain harvoin asiallisista syistä. Samantekevää, että saako vuoksensa juoksemaan erehtyvä paskan palkakseen tai oliko väitettyä ongelmaa koskaan oikeasti olemassakaan. Se on lastentarha- tai alakoulutasoinen opetus.

Keskimmäinen perustuu laiskuuteen, huomionkipeyteen sekä saatavilla oloon; mitäpä sitä ihminen ei yrittäisi toisella teettää, jos vain pystyy. Kuuluuko tämä työhön; maksetaanko siitä edes palkkaa? Sitä on syytä osata kysyä. Ja viimeksi; jos toinen luuleekaan sinulla olevan valtaa, tottakai se pitää ainakin yrittää kyseenalaistaa.
"Onpa hyvä, etteivät sovinnollisuus asianosaisten välillä tai perusoikeuksien toteutuminen ole enää minun vastuullani."
Johdonmukaisuutta ovat tempoilu ja epäjohdonmukaisuuskin, suoritus on surkeakin sekä jokaiselle tärkeintä on oma itse. Siitä huolimatta, että hoidetaan merkittävää julkista valtaa käyttäen julkisen hallinnon tehtäviä ja sellaisissahan muuten toimitaan aina toisten nimissä sekä rahoilla. Valta ei pyhitä, pätevöitä eikä suorista kieroa.

Ei ole minun ongelmani, että Kontiolahti vuokraa tiloja ja alueita välittämättä siitä mitä maksaja tosiasiassa saa. Vähät välitän siitäkään kuinka kunnan tilaisuuksien "järjestelyt" aina pätkivät samalla tavalla; tiedotus tulee myöhässä tai ei ollenkaan, paikalle löytäminen on arvoitus sekä jopa kulkutie rakennukseen ja sieltä pois tökkii.

Selvähän tämä: ei sieluakaan lisää kunnan kirjoille ellei ole pakko. Mutta sitten pitäisi kyllä vastaavasti tietää mitä tarkoittavat turvallisuussuunnitelma, kulunvalvonta, aukiohjaus, kulkuavain, pääkäyttäjä tai avaimen tunnistesiru. No, väliäkö hällä, jos eivät tiedäkään? Eipä kai, koska pohjimmiltaan asioidenhoidon nykytila on kaikista ihan ok.

Päivitys 8.3.2023 kello 20.29: Viikko-vähän toista sitten Karjalainen kirjoitti teknisen lautakunnan päättäneen jatkaa koulukeskuksen rakennustöitä seuraavalla osaurakalla. Arvailla sopii, että josko opasteetkin sitten päivitetään, kun se joskus valmistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.