lauantai 13. helmikuuta 2021

Älkää, hyvät ihmiset

Otetaanpa vaihtelun vuoksi käsittelyyn paikallinen pikkurikollisuus ja häiriökäyttäytyminen; siinä ajankohtaisiksi ovat nousseet nurkissanuohoutuminen, pikkuvarkaudet, tupakantumpit sekä huutelu. Älkää, hyvät ihmiset; juoruilko, osoitelko sormella ja reagoiko harkitsemattomasti.

Syrjäytyneelle päihderiippuvaiselle rajat ovat hyvin häilyvä käsite. Hän toteuttaa itseään päihtymällä ja esiintymällä, sekä niihin liittyvillä tukitoiminnoilla. Nämä ovat asiakkaita, joiden kanssa neuvotteleminen on yleensä turhaa ja vastuuttaminen toimii korkeintaan vaihtelevasti. Älä petä itseäsi; ei hän rajoitu, vieroitu tai ”ala käyttäytyä”.

Keskeisintä on tunnistaminen ja ennaltaehkäisy. Valitettavasti maailmamme toimii tänään niin, että tuollaiset asiakkaat joudutaan joko komentamaan takaisin asumukseen tai pistämään putkaan. Se tarkoittaa, että kenelläkään ei ole asiaa naureskellen katsella hänen ”metsästelyjään”; havaittaessa tehdään ilmoitus hätänumeroon. Piste.

"Puheena on paikallinen pikkurikollisuus ja häiriökäyttäytyminen. Älkää; hyvät ihmiset, reagoiko harkitsemattomasti."

Metsästely nimittäin on päihtymisen tukitoiminto, jos mennessään ei varastella niin sitten otetaan kanssaihmistensä omaisuutta luvatta käyttöön lyhytaikaisesti. Saattaa siis olla, että toinen mielipäihde; tupakka; on laillinen, mutta joko puuttuvat ostamiseen tarvittavat rahat tai sitten kyky asioida kaupassa.

Myöhäiltainen tai ellei peräti öinen ovikellonsoittelija saattaa siis olla tälläinen eläjä, jolla vain on tupakantuska tai kaljanjano. Nykyisissä asumuksissa ei myös yleensä tupakoida sisällä, joten nurkissanuohoutuja vie tumpit ulkotupakkapaikalta. Luuletko tosissasi puhuttelevasi hänet pois? Älä.

Syrjäytyneisyyttä edeltää nimittäin päihdeongelman lisäksi vähintään jokseenkin vaikeat persoonallisuuden tasapainottomuus ja terveysongelmat. Ei hän välttämättä ymmärrä omaa etuaan, sekä tuskin piittaa pätkääkään siihen ohjaamisesta. Onnistumiseen vaaditaan puuttuva oma vapaus, henkilökunnan ylivoima ja ympäristön aseettomuus.

"Myöhäiltainen tai öinen ovikellonsoittelija saattaa olla tälläinen eläjä, jolla on tupakantuska tai kaljanjano."

Älkää, hyvät ihmiset. Tuollainen asiakas ei piittaa selkäänsäsaamisesta, jos hän sattuu olemaan vastaanottavaista laatua. Jos taas tuli niin sanotusti väärä numero, saat välittömästi terä-, lyömä- tai kontaminointiaseesta sekä enemmän kuin todennäköisesti tästä alkaa kostoksi vainoava rikkomis-, häiriköinti- ja väkivaltakierre.

Sekä, mikä tarve tai oikeutus sinulla on käsitellä hänen henkilökohtaisia tietojaan? Sinun pitää ymmärtää, että tuollaisten hörhöjen kanssa ei pidä viestitellä mitään; jos teet sellaista, et kuulu normaaliväestöön ja tämä kirjoitus ei silloin koske sinua. Olet mennyt rikos- sekä päihdemaailmaan; sieltä sinun pitää tulla pois.

Sosiaalisesti toimintakykyisimmät heistä tai lähipiirinsä kuppaajat saattavat nähdä tässä hyötymismahdollisuuden, mutta ymmärrä seuraava oikein: rauhasta ei koskaan makseta sekä kunnian ja yksityiselämän suoja on jokaisella. Sellainen rauha ei nimittäin kestä eikä vastapuolesi alhaisuus nosta sinua itseäsi lain yläpuolelle.

"Sinun pitää ymmärtää, ettei tuollaisten hörhöjen kanssa viestitellä tai päädyt itsekin rikos- sekä päihdemaailmaan."

Jos ei nimittäin jo ollut ilmeistä, sanon nyt suoraan ettei tuollainen ”sopimuspuoli” pysty tai halua sitoumuksestaan vastata. Niinikään, hänen yksityiselämänsä on hänen omansa eikä hänenkään kunniansa hintaa pidä hakea käräjiltä. Kaikkien yhtäläinen ihmisarvo tarkoittaa, että teot ja ihminen ovat eri asioita.

Jos sinulla on valvontakamerat, kuvia jaetaan vain turvallisuuden ammattilaisten kanssa; niitä ei todellakaan laiteta sosiaaliseen mediaan naurettaviksi, ”varoitteluksi” eikä ainakaan yksityisiksi etsintäkuulutuksiksi. Äläkä pelaa uhkauksillasi Haluatko tutkintavangiksi -peliä, koska et tykkää edes kiinniotosta saati sitten pidätyksestä.

Jos nimittäin joku ei sitä jo tiennyt, tuolle asiakasryhmälle sattuu ja tapahtuu koko ajan; yleensä se on kuitenkin jotain ikävää. Jos sinä et aiheuttanut ajankohtaista ikävyyttä, sinut on silti poissuljettava tutkinnasta ja se ei muuten tunnu mukavalta. Tiedän, että ärsyttää, mutta silti; kestävät tulokset edellyttävät oikeita työtapoja.

"Äläkä pelaa mitään Haluatko tutkintavangiksi -peliä, koska et tykkäisi kiinniotosta saati sitten pidätyksestä."

Lakkaa myös leikkimästä riistakameroilla, koska niiden käyttötarkoitus ei ole tunnistuskelpoisuus ja todisteellisuus; sen näet viimeistään jälkeenpäin kuvanlaadun heikkoudesta sekä laitteiden vahingoittamisen helppoudesta. Miksi kiinteistössäsi ei muuten ole aitaa, jonka portitkin ovat tarvittaessa suljettu? Sitäkin voisi miettiä.

Minä itse? Elin vuosia kuvitellen, etten enää koskaan joutuisi sanomaan ”ala vetää tai soitan poliisit”. Tuota täkäläistä ongelman aiheuttajaa ei nyt kuitenkaan näy paikalla; järjestelmä korjasi omansa talteen. Olen minä senkin kuullut, että mitä hänelle tehtiin, mutten välitä tarinoida siitä julkisesti. Älkää siis hyvät ihmiset olko harkitsemattomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.