maanantai 19. syyskuuta 2022

Et saa palvelua vaikka luulet olevasi oikeutettu ja maksaneesikin siitä

Ei ole hyvää asiakaspalvelua eikä vastuullista toimintaa jättää liikuntarajoitteinen potilas aulaan oman onnensa nojaan, mutta tämän siitä saa, kun kaikki pitävät vain omaa puoltaan. Taksi haluaa mahdollisimman siirtää nopeasti vastuun lääkärikeskukselle – tätä taas lääkärikeskus välttelee vähintään yhtä innokkaasti.

Se ei ole yllätys eikä uusi asia. Ensin oli sääntöohjaus, sitten tuli tulosohjaus, tänään kaikki on ”sopimusvapauden piirissä” ja silti tehtävät jäävät hoitamatta – mikään ei näet ole mitään ilman sanktiota. Edellistä älköön ymmärrettäkö väitteeksi tai vihjaukseksi, että joku olisi juuri nyt syyllistynyt rikokseen, koska en minä sitä voi tietää.

No, asiakkaan saattaminen ei kuulu taksinkuljettajalle – itseään puolustellessaan voi perseillä huolella – puhua irvokkuutta tavoitellen jopa tuntien ajankulusta vastaanottohuoneeseen mukaan menemisine kaikkineen. Mutta sitäjäsamaa on lääkärikeskuksen ihmistyön lisäämishaluttomuuskin, sillä moinenhan olisi voitosta pois.
"Ei ole yllätys, että kaikki pitivät vain omaa puoltaan. Siksi liikuntarajoitteinen potilas jäi oman onnensa nojaan aulassa."  
No joo, sitten kaikki postaavat Facebookkiin, koska ajattelevat, että julkisen häpeän maineriski aiheuttaisi paineen tehdä asialle jotain. Vaan koskei pahin ollut ikinä vaarassakaan tapahtua – niin siinähän törisette lämpimiksenne. Tätä ei mediaksi kutsumanne – sana muuten tarkoittaa välinettä – laiskuuttaan suoraan kopioi jutuksi.

Suurella Punamustalla Syövällä tai piironginlaatikoillansakaan on näet tuskin kummoistakaan käsitystä yleisestä edusta, ja inhimillinen kiinnostavuuskin katoaa, koska kuukausipalkka ei pysty samaistumaan rollaattorin tai pyörätuolin käyttäjään. Ne hakevat vain huomiota, kävijöitä ja edellisten datan, mitkä ovat yhtäkuin rahaa.

Pitää sitten vain mielessään, että nykyisellä pitkäikäisyydellä, muuttotappiolla ja yksinäistymisellä sinä itse saatat jonain kauniina päivänä olla pyörätuolissa jonkin tämän maakunnan julkistilan aulassa ventovieraiden apua kaipaamassa. Et saa palvelua, vaikka luulet olevasi siihen oikeutettu ja kuvittelit jo maksaneesikin puolestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.