maanantai 26. kesäkuuta 2023

Ihollepyrkivä EU-kerjäläisyys saapui sitten lopulta Joensuuhunkin

(Kuva: Jari Kähkönen) Jos tässä kuvassa näkyy henkilöitä, jotka voi tunnistaa; he eivät
liity mitään mihinkään, mutta saattavat kyllä silti olla henkilöitä.
Mitä minuun tulee; älköön suotta uskottako kaiken hoituvan pelkin poliisin toimin. Tietenkin tämä tulee olemaan moniviranomaisjuttu; elämäntapojen, itsensätoteuttamisen, välttämättömän toimeentulon ja huolenpidon, julkistilan sekä kanssaihmisten kohtaamisen pelisääntöjä opetellaan molemminpuolisesti.

Itsestäänselvyyksiä ei enää ole. On ok olla haluamatta kanssaihmisensä kanssa tekemisiin; ei tarvitse käydä kauppaa eikä antaa vastikkeetonta eli näennäisvastikkeellistakaan rahaa. On myös viisautta olla huolestuttamatta tai pelottelematta niin yleisesti kuin erityisesti läheistensä turvallisuudellakaan.

Ja kun nyt ollaan Pohjois-Karjalassa; sopisi sekä muistaa täällä olevan ihan kotikutoinenkin pogromihistoria, että kuinka SVT:n UG-toimitus toi lähimenneessä julki muuan aika karmean "EU-siirtolaisen" kuoleman vastaavassa pussinperässä. Siinä on lähtökohtia kyllikseen, jotta muistetaan hoitaa tämä juttu huolellisesti.
"On ok olla haluamatta tekemisiin; ei tarvitse käydä kauppaa eikä antaa rahaa. Huolestuttaminen tai pelottelu eivät käy."  
On siis syytä olla varovainen niin tuntemattomien epäilyn kuin puskradiovaroittelujenkin kanssa. Ei pidä olla hyväuskoinen, mutta on ymmärrettävä ettei ”varovaisuusperiaatekaan” lunasta ennakkoluuloisuutta, syrjintää tai demonisointia. Mihin keskustelu vaeltavista kerjäläisistä on oikein menossa?

Ja vaikka kuvittelisimmekin, että kukin huolehtii itsensä ja ne omansa kuin eivät pärjää; on myös älyttävä tarkkailla viranomaisia valppaasti. He voivat heittäytyä tietämättömiksi, tekopuolueettomiksi sekä noudattaa normaalijoutuisuutta eli heittäytyä veteliksi. Tapahtuuko mitään ja kuka sen oikeastaan tekee?

Niinikään; monestako julkistilasta saa ilmaista sähköä, jos vain pokkana työntää pistokkeen pistorasiaan? Moniko simahtanut ent. liikekeskus on enää pelkkä y-tunnus, minkä nurkissa yöpyjiä kukaan ei huomaa eli välitä? Niinpä. Näinhän sitä asiat helposti valuvat eteenpäin, kunnes ne kärjistyvät kyllin; pakottaen ratkaisuun.
"Varovaisuusperiaatekaan ei lunasta ennakkoluuloisuutta, syrjintää tai demonisointia."
Sitä sopii miettiä, jos ei edes tiedä mitä kaikkea ruohonjuuritason aktivismi, tilojen tai alueen valtaaminen ja autonominen toiminta voivat tarkoittaa. Aikamoista oppimisloikkaa teettää, sano. Kyllä kansainvälinen sosiaalikeskus Satamakin Helsingissä kasvoi aika isoksi ennenkuin ulkoleiri paloi ja itse rakennus purettiin.

Me näet elämme kulttuurisotaisia aikoja. Pohjois-Karjalan ihmiskirjoon mahtuvat ääripäiksi niin yliherkän erikoisuudentavoittelevaiset liikaempaattiset kuin ylivaltaisen sortavat tyranniudenrakastajatkin. Enemmistö tosin on opportunistis-fatalistis-konformistinen ja se voi sujuvasti olla samasta asiasta eri mieltä eri seurassa.

No, ehkäpä myös Joensuussa laitetaan lopultakin turvallisuusjärjestelyt kuntoon? Lisätään hälytyspainikkeita, jotka aktivoivat niin vartijoista kuin järjestyksenvalvojistakin koostuvan monitasovasteen, mikä voi liikkua sekä jalkaisin että autolla. Ihmiset oppivat soittamaan kiireestä 112:n ja panemaan ei-kiireet sähköpostiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.