sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Eivät juntit ja mullikat sitä päätä mikä käy tai ei käy

(Kuva: Wikipedia/Guanaco and subsequent editors) Sateenkaarilippu.
Onpa ollut viikko. Lieksan valtuusto pääsi lopultakin käsittelemään Pride-viikon liputusta enkä usko kenenkään yllättyneen, kun sitä ei päätetty järjestää. Käsittelyn aikana pidettiin myös ennätyksellisen törkeä puhe, joka löytyy ihan videoituna netistä. Mutta sitten Joensuussa meni vakavaksi.

Olen parhaillaan lukemassa Elina – silloiselta sukunimeltään – Suomisen toimittamaa Huutomerkki-sarjan Väkivalta-pamflettia, mistä opin demokratian vaativan tietynkokoista harmaata aluetta pysyäkseen pystyssä. Samaa voisi nähdäkseni kutsua konsensukseksi, yhteistyöksi tai ”on sovituksi” eli näin täällä toimitaan.

Sitä minä tässä vain bloggaan, että kun valitettavasti se valtavirtaisuus, yhdenmukaisuus tai enemmistön elämäntapa, joita näin säilytetään; raahaa mukanaan myös pimeää puolta. Jos ostat velaksi autoa ja polttoainetta tehdäksesi työtä mitä vihaat, kuvittelet myös voivasi syntipukittaa sekä syrjiä – ihan vaan vitsillä, tosin.

"Valitettavasti valtavirtaisuudella, yhdenmukaisuudella tai enemmistön elämäntavalla on myös pimeä puoli."

Juntit, mullikat, päihderiippuvaiset, häiriintyneet, sairaat sekä rikollista elämäntapaa viettävät ovat tästä vain se hieman huonompi versio; heillä ei ole kykyä pitää pieruja pöksyissään julkistilassa tai ventovieraiden edessä. Edes. Epävapaudessa harmaa alue vähin erin kutistuu, kunnes täysin häviää totalitaarisessa yhteiskunnassa.

Siksi väkivaltaa on niin paljon muukin kuin vain yksinkertainen uhkaaminen, omaisuuden tärveleminen tai turpaanveto. Tulee lähteä liikkeelle ajatuksesta, että kaikki vapaan tahdon nujertaminen ja epäsuhdan luominen siihen mihin voitaisiin yltää vaan ei kuitenkaan ulkoisista syistä koskaan päästä – on väkivaltaa.

Siksi ei kelpaa, että niin kutsutut kunnon ihmiset vastustavat Pride-liputusta muka taloudellisista, kunnan toimialaan kuulumattomuus- tai huvittavuuden huippuna jopa ”yhdenvertaisuussyistä”. Salaa toivoen sateenkaarikansan joko häipyvän paikkakunnalta tai salaavan itsensä kyllin huolellisesti koska roskaväki.

"Pride-liputuksen vastustus tekosyillä oli Sateenkaarikansan painostamista näkymättömäksi tai pakenemaan."

Normaalisti silkkaa syrjintää oleva näkymättömiin työntäminen, jota sateenkaari- eli Pride-lipun varastaminen on, tapahtuu yön pimeydessä aukealla vaan autiolla paikalla niin jottei kukaan näe. Tällä kertaa Joensuussa tekijät röyhkeytyivät viemään liput toimivan ravintolan lipputangoista tönien estellyttä henkilökuntaa.

Ei näin. Ravintolassa on pitänyt olla radiopuhelimet nopeaa sisäistä kommunikaatiota varten jo sellaiset 25 vuotta tai jotain – hälytä järjestyksenvalvojat. Piste. Jos he eivät olisi tuona viikonpäivänä töissä tässä kaupungissa, oikea vastaus on vartijakutsun painaminen ja oikean tilannekuvan siirtäminen vastapuhelussa.

Rikollisten kiinniottaminen on pätevyyttä edellyttävää ammattityötä, josta jokahenkilöiden tulee älytä pysyä poissa. Tämän lisäksi onnistuminen nimittäin vaatii sellaista soveltuvuutta, henkilövahvuutta ja varusteita, joita ei kenellä tahansa olekaan. Tieto suuntaa, toimivalta mahdollistaa sekä voimankäyttö lopettaa pelleilyn.

"Toisin kuin yleensä; Joensuussa röyhkeydyttiin viemään Pride-liput toimivan ravintolan lipputangoista."

Juuri siksi oikeusvaltiossa kukaan ei ole lain ala- eikä yläpuolella, koska muuten ei mene pitkäänkään, kun juntit sekä mullikat sanelevat mikä käy tai ei käy. Siksi on syytä hyvän sään aikana ymmärtää, jottei harmaa alue ole loputon tai kaikenkattava – kukaan ei liioin oikeasti elä eri maailmoissa eikä todellisuuksissakaan.

Juntit ja mullikat nimittäin tekevät näitä lipun varastamisia ja hävittämisiä tai häpäisyjä, koska luulevat heillä olevan takanaan jonkunsortin hyväksyntä ellei suorastaan vielä tukikin. Tulivat sitten luulleeksi, että nuo ovat yhteisön heikkoja, jotka eivät kykene vastatoimiin eli kiinni ei jäädä eikä seurauksiakaan tule.

Näin tapahtui nyt ja tulee tapahtumaan vastakin, koska epäyhdenvertaisuus on menestyvää politiikkaa, hyvä bisnes sekä epäilemättä joidenkin aivan häiriintyneiden mielestä vielä jollain tavalla hauskaakin. Mutta valitettavasti moinen harhaluulo, manipulaatio tai väkivallanteon seuraus loppuu aina aikanaan – karusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.