maanantai 12. elokuuta 2019

Yksin, kalsarisillaan ja päissään aamuyöllä nettiin huutaviin mahtuu vielä

Raskaista seksuaalirikoksista tutkintavankina Yhdysvaltain liittovaltiolla ollut mies menehtyi; ja siitähän riehaantuivat nekin kuin eivät vielä tiedä edes omaa tietämättömyyttäänkään. Kuolinsyytä arvaillaan. Anteeksi, olitteko ehkä läheisiäkin vainajan kanssa? Yleinen-yksityinen ja turha-tärkeä -käsitteet ovat ainakin sekaisin.

Kohtaan usein marginaalihahmoja, joita enää virka ja keskiluokkaisuus suojaavat tärviöltä, jossa kovaosaisemmat kaltaisensa rypevät jo. Kyllä yksinään, kalsarisillaan ja päissään nettiin aamuyöllä huutavien riveihin vielä mahtuu porukkaa; älkää yhtään epäilkökään! Jospa häpeämättömyys johtuu sarkasmin katoamisesta?

Saisi jokatapauksessa jo vähin erin uskoa, että päätyy puhumaan yksikseen, jos ei mitään tiedä ja senkin ilmaisee epäkiinnostavasti. Ei ”taipumuksia omaaville” uskollisille löydy enää puolueen tai järjestön suojatyöpaikkaa. Millähän tekosyyllä muuten Tuija Siltamäkeä pidetään HS:n palkkalistoilla?

Poliitikkoina marginaalitapaukset ovat yleensä 50 vuotta sitten olleen ajan jäänteitä; tuolloinkin he olisivat pärjänneet julistamalla uskollisille, jotka vastineeksi olisivat keskittäneet äänensä hänelle. Silloinkin he tosin olisivat jääneet tuntemattomiksi takariviin; tänään heidät tietäisivät enää historioitsijat, jos ihan kaikki hekään.

Niinno, tänään näitä somen kovimpia liehakoi koko www:n samanmielisten ulvova lauma, joka jaksaa ehkä lukea otsikon lisäksi joka kolmannen rivin; audio tai video taas pyörii taustalla, kun hyöritään askareissaan. Siispä; epäilemättä vaalit oli väärennetty, kun osoittautui ettei edes koko tuo someyleisö (heitä) äänestänyt.

Tälläisessä niin sanotussa vaihtoehdossa on useimmiten kyse itseä varten luodusta vaihtoehtoisesta todellisuudesta; tynnyri saattaa olla deluxe-mallia eli ikkunalla, WLANilla, jääkaapilla ja nojatuolilla varustettu, mutta umpinainen se on silti. Oldskool-mallihan on puutynnyri, jossa on vain yksi pihkainen tirkistysreikä.

Alan siis vähin erin tympääntyä, kun marginaaliset pyörivät jaloissa  kysellen ja arvuutellen kuin elämä olisi pelkkä loputon fantasiaroolipeli tai käsittämättömiä messuten; heillä ei näet ole koskaan mitään todellista sanottavaa. Ei ole asiani heille mitään opettaa, jos edes pystyisin; he ovat syystäkin marginaalissa.

Tarve tulla nähdyksi, olla merkityksellinen ja kuulua isompaan kokonaisuuteen, no, ne ovat osa ihmisluontoa. Kuten sekin, että yhdet kauppaavat tarpeen tyydytystä ja toiset rynnistävät tarvitsijaa mielistellen poliittiseen valtaan. Missä hölmö, siellä hyväksikäyttäjä; tajuatko kuinka pöljältä näytät niin sanottua identiteettiä toteuttaessasi?

Siispä; olet kohta osa väkijoukkoa, mutta usko huviksesi ettei mikään silti parane. Sinua hyväksikäytettiin, naurettiin päälle ja jos et joutunut uhratuksi kaikkesi menettäen; olet kohta yhtä yksin kuin olit ennenkin. Katsos, jokainen on pitkälti itse vastuussa oman elämänsä useimmista puolista; harvat saavat kaiken hyvän valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.