sunnuntai 18. elokuuta 2019

Komentaja ratsastaa taas, moukat varokaa!

Pasila, menkää päiväunille. Se oli ensimmäinen kommenttini poliisikomentaja Lasse Aapion selvityksestä, minkä hän kertoi Ylelle pyytäneensä sähköpostiinsa tulleen kansalaispalautteen perusteella. Epäilin jopa, että onkohan hän menettänyt työkykynsä oltuaan hyllytettynä Aarnion jutun aikana. Mitäs sanoi, syyttäköön itseään.

Mutta ei; oikeastihan se oli ihan silkkaa Helsingin poliisilaitoksen katushakkia, jossa oikeat ihmiset ovat pelinappuloita, eikä aina ei ole ihan selvä kuka pelaa ja ketä vastaan. Juuri tälläisistä kohtauksista ne komentaja sitä, apulaispäällikkö tätä ja ylikommari tuota -jutut lähtevät liikkeellekin. Niillä oikein ratsastetaan!

Se on Helsingin poliisilaitoksen vakiintunut tapa; aivan joka käänteessa sanotaan, että tulijoita on enemmän kuin voidaan ottaa. Ulkopuolisilla taas ei ole  kummempaa merkitystä, koska oikeasti heillä ei ole tuossa talossa minkäänlaista vaikutusvaltaa. Polpotelkoon kuinka paljon tahtovat sosiaalisessa mediassa.

Joka kerta, kun poliisikomentaja avaa suunsa; puhe voi olla suunnattu niin ulos, sisälle kuin itsetarkoitukselliseksi oman parran päristykseksikin. Siitä viis että viesti on usein epämääräinen; ei sen koskaan tahdota täysin selkeä olevankaan. Moni luulee olevansa sisällä, vaikka oikeasti on ulkona, ja ei siksi ymmärrä tätä hienovaraista eroa.

Lasse Aapio on monikymmenvuotinen poliisi, juristi ja kolminkertainen poliisipäällikkö. Kyllä hän tietää mitä jäävi tarkoittaa, miten yksittäisen virkamiehen poliittista kantaa saa tai ei saa kysyä sekä mitkä ovat virkamiesoikeudellisen toimenpiteen edellytykset. Ei hän oikeasti ole mikään Yksinäinen Ratsastaja.

En siis usko, että todellisuudessa yksi harvoista poliisipäällystön julkisesti vihreistä joutui vainon kohteeksi. Voin olla vain vaivoin nauramatta, jos joku edes kuvittelee kenenkään Suomessa voivan valita mihinkään juttuun poliittisesti sopivan tutkinnanjohtajan. Silti, näin asia epäilemättä haluttaisiin nähdä jokaisessa ääripäässä.

Oikeasti ajattelen, että komentaja tarkoitti ravistella omaa laitostaan; laskea liikkeelle vihjauksen ettei kukaan ole koskematon ja etteivät johdon vaikeudet lähimenneessä ole sitä kuohineet. Hahahhaa, kyllä minä olen kuullut puhuttavan mukavuusjääväyksistä, mutta tämä nyt olisi jo ollut liian synkkää pilaksikin. Näin sitä valtaa käytetään.

Ongelma ei ole, että näin Helsingin ja soveltuvin osin kaikilla poliisilaitoksilla tehdään; ongelma on ettei kukaan siitä mitään välitä. Kun nämä nyt vain leikkivät meidän kaikkien antamin valtuuksin, välinein ja rahoin. Sekä poliisi kun nyt vain sattuu olemaan aika olennainen toimija yhteiskunnassa, jossa elämme.

Komentaja nousi satulaan ja ratsastaa taas, todellakin; moukat, sekä ne jotka luulitte ettette moukkia ole, varokaa tai jäätte alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.