maanantai 2. tammikuuta 2023

Vai että kolme lisää kerroksille

No, en minä kyllä ollut ajatellut tämän takia joutua Turvasanomia uudelleen käynnistämään tai Kontrolliakaan painoon lähettämään. Viimemainitussa en muuten koskaan ollut päätoimittaja, ylläpitäjä tai omistajakaan  toisin kuin useat ovat ihan viime vuosiin asti perättömästi juorunneet  kuulemma. 

Eikö teillä ollut se joku Turvallisuus&Riskienhallinta; sekä ammattiliitto myös tai itseasiassa parikin, jos tarkkaan katsotaan? Löytyy jokasortin päätoimista sitä-ja-tätä; jo omana aikanani yksistä tuli toimitsijoita sekä toisesta asiantuntija. Kuka liene johtaneekaan maan suurinta ammattiosastoa, minkä alueella kaikki on tapahtunut?

Niinjoo. Missä ovat ne esimiehet, joita olisi pitänyt kunnioittaa sekä firma, jolle osoittaa lojaliteettia? Entä omatoimittaja(t); missäs (ne) nyt ovat vai tulitteko sittenkin olleeksi laiskanmiehenjournalismin vakiohaastateltavia tai -butiikkisellaisen koristeita? Niitä, jotka poseerasivat vain niin kauan, kun se oli itsestä kivaa.
"Vai että kolme lisää kerroksille? En minä ajatellut Kontrollia tai Turvasanomia kuitenkaan vuoksensa käynnistää."
Vähänpä taitavat kauppiaatkaan teitä nyt(kään) puolustaa. Vai haettaisiinko paikalle ehkä sisäministeriön poliisiosaston valvontayksikön päällikkö sirpaleliiveistä selittämään? Sekin aika oli, kun Pam-lehden toimittaja halutessaan tietoja vartijan ensiapukoulutuksesta yritti ensin ja ainoastaan soittaa hänelle, muttei saanut kiinni.

Siitä minulla on kyllä ihan omakohtaista kokemusta, että suunsa jos avaa niin kaikkihan te olisitte sen jälkeen enemmän tienneet ja paremmin osanneet, mutta ettepä vain tulleet tosipaikassa esiin. Mihinkään ei kuuluta, kaikki pitäisi saada ilmaiseksi, nimi täytyy ainakin salata ettekä te sitäpaitsi kerro mitään muutenkaan.

Kerran Helsingissä Työvoimatoimistosta palatessani lähätyin kasvotusten luullakseni tuntemani vartijanasuisen kanssa. Kun erehdyin mainitsemaan vaikeuksistani, hän nauroi virkkoen:"Mitä mä sanoin." Siispä; painukaa tekin niihin netin palvelujen tai äppien muodostamiin pikkutaskuihinne älkääkä enää olko minulle vaivoiksi. 

                                                             ***

Päivitys 5.1.23: Vartioliikkeitten liiton(itse kirjoittavat nimensä tällä vanhahtavalla tavalla)  kannanotto julkaistiin. Lainaus:"Laadukas turvallisuustyö edellyttää ammattitaitoista henkilöstöä." No, selvähän tuo. :) Nyt ovat puhuneet asiantuntijat, rahat ja valta.

Sekä jos lisäksi myös Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen avokonttorisermiseinän edessä on tätänykyä pysyvä jono anonyymejä Avarn Securityn entisiä työntekijöitä, joiden työsuhteesta on näyttää todisteet – kertomassa kaiken – mihin minua tässä enää tarvitaan?

Niinno; eihän ne ymmärrä puoliakaan, antavat vastuuseen vaadittavien lirutella itsensä pois puolinaisuuksilla tai jonnekin sinne viereen menevillä vastauksen tapaisilla. Eikä seurauksenaan mikään ainakaan tule paremmakseen, jos ylipäätään muuttuu miksikään. Se on niiden ja teidän ongelmanne – ei minun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.