lauantai 7. tammikuuta 2023

Ison Omenan tragediasta

Tietooni on tullut, että Espoon Matinkylän Ison Omenan kauppakeskuksessa Securitaksen järjestyksenvalvojien toimenpiteen kohteena ollut nainen on menehtynyt. Surunvalitteluni omaisille, läheisille ja tutuillekin. Niin kovasti kuin vastenmielisyyttä tunnenkin; joudun silti nyt sanomaan asiasta muutaman sanan.

Tässä ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä, vaikka tragedia onkin ensimmäinen – ainakin minun tietämäni – kerta koskaan kuin poistettava tai kiinniotettava Suomessa kuolee järjestystä ylläpitävän henkilön käsiin. Mihinkään tehtävään ei koskaan tartuta moinen lopputulos mielessä, vaikka sillä kannettaisiin luotiasettakin.

Mitä taas tulee kannanottoihini voimankäytöstä ja hätävarjelusta, niistä olen jo kyllin kirjoittanut, kun vastaavaa sattui maailmalla – useimmiten poliiseille. Vuoksensa aiheutui näet myös myös laajoja sekä pitkäkestoisia levottomuuksia asianomaisissa yhteiskunnissa. Sanottavani meni tyhjään bittiavaruuteen  se ei kiinnostanut ketään.

"Surunvalitteluni niin omaisille, läheisille kuin tutuillekin. Tämän verran sanon, vaikka vastenmielisyyttä tunnenkin."

Näinollen; toivon, että edes ainoa milloin Tor-selaimen, anonyymin proxyn tai vpn:n takana piilotteleva vakiokävijänikään ei päivystäisi odottaen sen paremmin uutisia, juoruja, paljastuksia kuin hallitsematonta sättimistäkään. En minä sellaisia aio tarjota. Samat vakiohaastateltavat ja puhuvat päät olkoon äänessä kuin ennenkin.

Miksi vedota sen humaaniuteen, jonka ihmistenkohtaamisrajoitteisuus on täysin ilmeistä sekä kattavaa? Tai toimittaako tälle huomauttaa ajan tuhlaamisesta, vaikka syrjäytyneen ulkopuolisuudessaeläjän tapojen tähden hänellä ei juuri muuta olekaan? Ei välttämättä, mutta teen näin silti, koska ihmisyys vaatii sitä minulta itseltäni.

Tulevaisuus näyttää, että muodostuuko Isosta Omenasta esimerkiksi Suomen Minneapolis tai New York. Mielellään ei, koska kuinka se asioita paremmiksi muuttaisi? Raivoaminen on yhtä tyhjää kuin vartiointiliikkeitten liiton laadukkaan henkilöstön haikailu; ei tapahdu elettäkään päämäärän saavuttamiseksi tosiasiallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.