keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Tavanomainen viisaus on vaikeuksissa


(Kuva: Jari Kähkönen) Neuvostoimperiumi satelliittei-
neen on ollut jo kauan historiaa; kuvassa Itä-Saksan 
kansanarmeijan upseerisalkku.

Perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalosen Tallinnan puhe ja Kristillisdemokraattien lakiehdotus työttömyysturvan kielitaidottomuusmiinuksesta ovat jo päiviä vanhoja vitsejä, mutta paljastavat kuitenkin niin sanotun tavanomaisen viisauden kriisin yhteiskunnassamme.

Siis onko fasismissa pahinta oleminen vai julkisuus; tätäkö meidän täytyy alentua pohtimaan naama vakavana? Luulin siihen sortuvan vain loputtomasti diskyteeraavien ruotsalaisten, joiden yhteiskunta on sitäpaitsi pahemman kerran käymistilassa. Erityisesti tulee mieleen kuinka ruotsinsuomalaiset neuvovat meitä maahanmuutossa.

Ruotsinsuomalaiset, jotka ovat integroituneet kasvattimaahansa(huom. tah. pilk.) niin hyvin, että katsovat voivansa halveksua uudempia maahanmuuttajia. Sellainen eläjä tunnustaa avoimesti olevansa asenteiltaan rasistinen, mutta pyytää ettei tietoa päästetä julki, koska siitä voisi olla haittaa hänen elämälleen. Järkyttyisin, jos olisin yllättynyt.

"Oliko tämä itsestäänselvyys, jonka sai jättää sanomatta?"

Olisin siis odottanut keskiviikon Yle Radio Suomen Pyöreän pöydän keskustelijoilta muutakin kuin ”kiitos rehellisyydestä”, joka kelpaa vain mikäli samalla tuomitaan fasismin ihmisviha ja demokratianvastaisuus. Oliko tämä todellakin niin itsestäänselvää, että sen sai jättää sanomatta, Taru Tujunen? Melkoista tavanomaista viisautta!

Tuo on sensortin reaalipolitiikkaa, että julkifasismi on vain yksi hallitusneuvottelujen ällöfaktori, mikä hallitustunnustelijan tulee viilata/siivilöidä pois. Mielellään tehdään kuitenkin niin, että kukin on fasisti vain ihan yksin keskenään; ei aiheuteta hallituskumppaneille vähäx noloo/kuinsä kehtaat olla tonkaa -kysymyksiä medialta.

No, samassa ohjelmassa Pekka Seppänen kysyi Tujuselta, että voitko perustella tarkemmin, kun aiheena oli työttömyysturvan kielitaitomiinus. Jos ei nyt ihmisarvo hälytä, se panee alkuun vakavan kysymyksen puhujan arvostelukyvystä. Tai sitten ei, jos pohjimmiltaan lakialoitteen ilmentämä ”työttömien aktivointi” on hänestä oikein.

"Puhuvat päät eivät ymmärrä työttömyydestä mitään."

Eipä ihme, koska kohta 30 vuotta työttömyys ei enää ole ollut työn puuttumista. Siitä on tullut henkilökohtaisen elämän epäonnistuminen, johon sortunutta tuleekin epäillä luikuriksi, kontrolloida, pakottaa ja ennenkaikkea syyllistää. Tai sitten nuo puhuvat päät eivät vain ymmärrä työttömyydestä mitään. Tavanomainen viisaus!

Ymmärtämättömyys ei ole ihme, jos ei ole teoreettista asiantuntemusta ja mahdollinen kokemusasiantuntijuuskin rajautuu parin kuukauden...hahahaa...kitkatyöttömyyteen välillä lukio-armeija-pääsykokeet….vuosikymmeniä sitten. Ei edes tajua, että uusklassismi tai monetarismi ovat vain sisäsiistimpiä ilmauksia uusliberalismille.

Se tarkoittaa ajattelun muutosta, jossa hyvinvointivaltio muuttui valmentajavaltioksi, kun enää ei kehtaa sanoa yövartijavaltiokaan. Siinä rakenteellisten työttömien odotetaan hakevan joustavuutta; joko kouluttaudutaan uusiin asiantuntijatehtäviin, tai alistutaan vanhoihin suorittavan tason duunarin hommiin sen päivän hintaan&ehdoin.

"Roisin oli kapitalismin ultravaihe eli hetket ennen vallankumousta"

Kaikkein roisin sana on kapitalismin ultravaihe, joka marxilaisessa kehyksessä tarkoitti viimeisiä hetkiä ennen vallankumousta, minkä jälkeen siirrytään sosialismiin. Sitä me elämme nyt; joskin kiitos kohtalohöpelöyden, vahvemmanpalvonnan ja omaneduntavoittelun, kukaan ei enää uskalla tehdä sitä.

Näin on, kun toisen maailman neuvostoimperiumi satelliitteineen on jo kauan ollut historiaa; ensimmäisessäkään ei siis enää tarvitse enää teeskennellä käytöstapojen noudattamista. Kaikki on nyt pelkkää vaihtoehdotonta hallinnointia, kun yksilöt valvovat omaa objektiivista etuaan. No, tämäkin on sitä tavanomaista viisautta.

Jopa poliisin harjoittama luokkavaltion kurinpidon raskaus voi nyt käydä yksittäisen poliisin motivaation, jaksamisen tai työhyvinvoinnin päälle. No, näin ainakin poliisiliitto viikko ennakkotiedotteen jälkeen kertoi, kun yhteistyössä MTV:n kanssa tehdyn jäsenkyselyn tulokset julkaistiin. Poliisiko se on täällä nyt kaikkein tärkeintä?

                   "Poliisiko täällä on kaikkein tärkeintä?"

Näinkin saattaa ajatella, kun kaiken tämän tapahtuessa harkintakyvytön vartija otti laillisesti kannetun puukon pois, vei sen ei-viisaalle poliisivirkailijalle ja tämä puolestaan ilmoitti asiasta poliisille. Eikä mikään muu auta kuin istua turhat käräjät, josta syntyi jokseenkin normaalin kokoiset kulut kaikille oikeusketjun viranomaisille.

Tavanomainen viisaus on siis pahoissa vaikeuksissa yhteiskunnassamme. Vieläkö joku kehtaa ihmetellä, että kuinka kielialueellemme ilmaantui marginaalipoliitikkoja ja vaihtohtomedioita, joiden suolto on kuin Monty Pythonin Brianin elämä -elokuvan loppukohtaus...ennen kuin laulu alkaa? Useat ihmisethän ottavat ne vielä tosissaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.