maanantai 8. heinäkuuta 2019

Varusmiespalvelus on valmis hävitettäväksi

Kenenkään ei pidä suorittaa aseellista varusmiespalvelusta. Piste. Mutta; koska se ei ole vaivoitta purettavissa ja joitain intoutuneita on liian vaikea pidätellä, mokoma ajastaan jäänyt kummajainen voisi ehkä jäädä olemaan virallisesti valikoivana tai oikeasti vapaaehtoisena. Väistämätön tapahtukoon; vähimmän riesan tietä.

Kirjoitan, koska Varusmiesliitto otti asiaan kantaa, joka meni mediassa laajasti läpi; onhan tänään erän 2/19 alokkaiden palvelukseenastumispäivä. Oikeampi syy lienee toki puhujan aivan järkyttävä kaikkien mahdollisten ryhmien mielistely; paitsi niiden, jotka eivät hytky mukana epäterveen laajalle levinneessä armeijakoohotuksessa.

Suomi on läpimilitarisoitunut yhteiskunta, jossa on lukuisia epävapaan maan piirteitä. Niistä johtuu, että asepalvelusta ei yksinkertaisesti pystytä tarkastelemaan asiallisesti. Mikä oikeus armeijalla on saada varusmiehiä ilmaiseksi työvoimakseen tai komenneltavakseen? Että kova on into, mutta pakkoa silti käytetään ihan kaikessa. 

Ehkäpä sen näkee parhaiten seuraavassa aseistariisuvan hölmössä tölväyksessä:”Tällä hetkellä asepalvelukseen ovat velvollisia suorittamaan ainoastaan miehet ja asepalveluksesta vapautetut mukaan laskien vain noin kolmasosa ikäluokasta osallistuu maamme puolustamiseen.” Käsite on siis läpi laho ja poistoon valmis!

Kenen asialla Varusmiesliitto ylipäätään on? Sehän on pelkkä ajanoloon jonninjoutavaksi käynyt hippisukupolven poliitikkokoulu, joka jäi henkiin silkkana nykyaikaistuvan yhteiskunnan luonnonoikkuna; toisin kuin esimerkiksi verrokkinsa, Teiniliitto. Tämä kannanotto ei varusmiesten etua edistänyt.

Asia on näin. ”Yleinen asevelvollisuus” ansaitsee lainausmerkit ympärilleen, koska jo vuosikymmenten ajan armeija on itsekkäästi valinnut kenet pitää sotilaana ja kenet hylkää. Sääntöjä on vähän kerrassaan mulkattu armeijan joutavien mielenoikkujen mukaisiksi. Tänään tunnustettiin julkisesti, että sen edestään löysivät.

Ja varusmiesten etujärjestönä esiintyvän liitonkummajaisen puheenvuoro on, että pidetään koko ikäluokan pakolliset kisat, joissa parhaat valitaan? Häh!? Moista toisen todellisuuden hölinää en heti muista kuulleenikaan; näin älyttömiä eivät enää puhu edes armeijan kuukausipalkannauttijat, joita ajoin ammattisotilaiksikin mainitaan.

Mutta paras tai pahin lopuksi:”Puolustusvoimilla olisi yhä oikeus määrätä palvelukseen, mikäli muuten ei saataisi tarpeeksi asevelvollisuutta suorittavia.” Huh-huh. Yhteiskunta ei enää ole terve ja normaalitilassa, jos tälläinen viesti läpäisee toimitetuksi väitetyssä mediassa näin hyvin; kyseenalaistamatta.

Kannanotollaan Varusmiesliitto paljastikin lähinnä kuinka tarkotukseton, toimimaton, vailla kansan tukea oleva ja ajastaan jäänyt kummajainen varusmiespalvelus nykyään on. Minusta tämä merkitsee, että mokoman 1800-luvun parhaan sotilaskeksinnön on nyt tullut aika mennä. Valikoivuus olisi viisautta; vapaaehtoisuus erinomaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.