sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Tottelemisintoutuneet ja todellisuuskriittiset vapaan ihmisen riesana

Ennenmuinoin yhteiskunta oli jo lähtöjään hyvin epäyhdenvertainen ja vahvemman valta kukoisti. Tänään tavataan sosiaalidominanssia, jota potevat hakemalla hakevat mahdollisimman reikäpäisen tyypin itsevaltiaaksi, kunkuksi; saadakseen sortaa niitä kenet asemoivat itsensä alapuolisiksi. Häh!? Valitettavasti tämä on täyttä totta.

Kiivaimmin nämä puhtaan titulaarisuuden prefektit ja virallistiedon inkvisiittorit vihaavat todellisuuskriittisiä; heihin en kuulu, mutta tästä huolimatta itsellänikin on ollut kiusallisia kokemuksia kanssaan vastatusten joutumisesta. Valitettavasti. Ikäänkuin ei saisi olla mitään mieltä mistään, jos ei ole aiheen asiantuntija.

Joko ne googlettavat nimesi utsien henkilökohtaisia tietoja, joilla leimata, torjua tai vähätellä; sitten vetoavat auktoriteettiin, olipa sitten oma eli lainattu. Sellaistakin havaitaan, että ollaan suuttuvinaan osallistumattoman ja maininnatta jääneen auktoriteetin puolesta, koska aiheeseen on kuulemma asiantuntijoitakin.

Todellisuuskriittisissä on kyllä kaikensortin täys- ja puolihulluja, joista räikeimmät nimittelevät esimerkiksi lampaaksi ellei käänny heti ensisaarnasta. Ja voi saastutusta; muka koko Suomen media on sensuroitu sekä siten toimintakyvytön, höpöhöpö. Parhaimmillaankin heiluttelevat vääristeltyjä näennäistodisteita tolkutonta tukemaan.

Juu, minäkään en perusta peruskoulupohjaisista kokemusasiantuntijoista; he asettuvat julkisiksi intellektuelleiksi, koska osaavat hakukoneen ja löytävät pari vieraskielistä höpöhöpönettisaittia. Mutta kyllä tekeillä on muutakin päivänvaloa kestämätöntä, jos heidän takiaan kaikkien pitäisi vaieta. Suorastaan häiriintynyttä menoa.

Niin, joku tottelemisintoutunut auktoriteettiuskoinen höperö käy siis täysillä päälle, kun sanot sanankin hänelle rakkaasta aiheesta. Ei yksinkertaisesti pysty käsittelemään mahdollisuutta, että joku jota hän ei hyväksy auktoriteetiksi tietää jotain. Siksi ajatus häiriintyneisyydestä; tutkinto ja asema ovat sellaiselle räikeästi tietämystä tärkeämpiä.

Ja jos ei väitä mitään tietävänsä; kysyäkään ei saa, sekä myös mielipiteestä on vaiettava. Näin täytyy ilmeisesti toimia, koska mokoman santsarin luulon mukaan vain tarpeeksi nöyristelevät saavat kysyä; ja jos mielipidettä vaaditaan, hän ilmoittaa ennalta millainen sen tulee olla. Ei tämä tosiaan ihan tervettä touhua ole.

Saattaisin käsittää, että joissain elämänpiireissä ei voi käydä keskustelua, äänestää tai pyytää suostumusta; no, ainakin jos puhutaan turvallisuudesta ja silloin kuin on tositilanne kysymyksessä. Muulloin sekä muualla; häh, hullujako olette!? Leikkikää häiriintyneitä leikkejä keskenänne ja jättäkää ulkopuoliset rauhaan.

Ja kyllä; tätä ilmenee internetin sekä maanpuolustus- ja siviilipalveluskeskustelujen ulkopuolellakin. Oijoi. Tuohan toljottaa ihan liian intensiivisesti ja tosissaan; täytyy siis olla joku yhteiskuntamme auksiliaarikyrpä, jolla on tuollainen identiteetti: pieni palkka, suppeat tiedot ja jokseenkin olematon valta hyvin rajatulla alueella.

Siitä huolimatta se luulee tietävänsä kuinka ihmisten tulee elää. Nytkin vapaa-aikana ja siinä mitä ei varmasti tee työkseen. Minua ei tosin kyllä silti sanottavasti kiinnosta palauttaa tyhjää S-Marketin ostoskärryä yhtään nopeammin kuin jo teen. Niitä on useita vapaana kasassa siinä sisääntuloportilla missä seisot; minä ohitin juuri kassat.

Yhtä vähän vaivaudun non-verbaalisesta viestinnästäni toimituksen kestäessä. Tuli perseen alla juokseminen putkinäkö päällä kanssaihmistään saallistamaan tai pelkäämään saaliiksi joutumista; se on vain tietämättömille, herkkäuskoisille tai sielultaan vaurioituneille onnettomille. Ei vapaille ihmisille.

Vapaana ihmisenä minulla on oikeus olla juuri niin epävastaanottavaisen päämäärätiedottoman epäkiinnostuneen ajatuksissani viipyväinen kuin huvittaa. Tuo oli siis ihan selvää normaalistamista ja normittamista, mutta turhaan hikoilee; minua eivät univormupellet äkseeraa. Huolehtisi ennemmin itsestään; järjestelmä ei sitä tee.

Perhekin oli näemmä mukana; pitäköön kiinni, koska noissa hommissa ja noin asennoituen se jää varmiten muodostumatta tai menetetään. Ikäluokka kerrallaan ne kuitenkin tekevät samat virheet uudestaan; eivät vain käsitä, että kuka tässä on se epänormaali.Voivoi. Toivottavasti elämästään ei tule ilotonta, kivuliasta eikä yksinäistä.

Enkai koskaan ollut itse järjestelmän uskollisena tuollainen? Minua syvästi inhottaisi, jos tuon totisena kaiken tietävän nuoren miehen hahmossa katselinkin vain nuorempaa itseäni vuosien takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.