tiistai 26. maaliskuuta 2019

Mitä herrojen mukavuudesta, jos rahvaalla ei ole perusasioitakaan?

On noloa, että valtavirran julkisuus selitti ulkoministeri Soinin lyömisyrityksen turvamiestyön menestykseksi. No, oli se sitäkin, mutta oikeasti poliittinen eliitti suojaa poliisihenkivartijoillaan itseään oikeusvaltiomme ohenemisen ja julkisten turvallisuuspalveluiden huonontumisen ikäviltä seurauksilta.

Hävettää, että Eduskunnan johtavat virkamiehet pokkana selittävät talossa olevan poliisi täysistuntopäivinä. No, olisihan vuosikymmeniä sitten voinut väittää poliisin varmistavan rakennuksen ulkokehää jatkuvalla autopartioinnilla. Oikeasti ne sahasivat ylösalas Mannerheimintietä, kun ei ollut muutakaan tekemistä.

Eduskunnan johtavat virkamiehet selittävät näin, koska eivät erota valtiopäiväasioita omistaan ja luulevat instituution arvovallan suojaavan itseään nolostumiselta. Moinen pöyhkeys yli suojauksen tai uskopohjainen turvallisuustyö on nimittäin talon tapa, joka on muodostunut omannäköisekseen ajan mittaan.

Olisi ihan kiva, jos Eduskunta olisi oikeasti turva-aluetta. Silloin siellä ei tarvittaisi lähisuojelua, kun suojeltava henkilö kävelee ulkona tai sisällä. Voisi ajatella, että kaksi turvamiestä riittäisi varmistamaan kaksi vilkkainta yleisön käytössä olevaa kulkureittiä; tai seulomaan että onko sisätiloissa kaikki niin hyvin kuin luulisi.

Tekevätköhän ne kaksi onnellista turvamiestä siellä edes poliisi- tai ylipäätään mitään tekemisen arvoista työtä? En arvosta teeskentelyä, että eduskuntatalon turvallisuusjärjestelyt ovat nykyisellään riittävät.

No, sittenkö olisi kaikki hyvin, jos Eduskunta kiertäisi voimassaolevaa turvatoimilakia virkamiestensä sekä yksityisten turvallisuuspalveluiden sekajärjestelmällä? Tai pikemminkin palaisi siihen missä oltiin 1970-luvulla, kun tuon talon omat yövartijat joivat itsensä pois pelistä. Ei. Aika ajoi ohi. Enää se ei toimisi.

Edes Eduskunnan turvallisuusyksikön nuoria sekä rohkeita eli turvallisuusvalvojia ei tule aseistaa. Vanhojen ja väsyneiden eli virastoavustajien aseistaminen kävisi jo kyllä vitsistä, mutta vieläkään ei naurata. Kumpikaan ryhmä ei ole sopiva eikä turvallinenkaan aseenkantaja. Ja siitä se koulutus ammattilaiseksi vasta alkaa.

Ei kelpaa, että valtaapitävät samaistavat oman mukavuutensakin turvallisuuteen. On skandaali, jos osoittautuisi ettei samaan aikaan tavalliselle kansalaiselle taata edes perusturvallisuutta; sitä ruumiillinen koskemattomuus sekä hengen ja terveyden suoja nimittäin ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.