sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Ei, demokratia ei ole vaarassa, mutta marginaali-ihmiset ovat aina keskellämme

Ulkoministeri Timo Soinia(sin) yritettiin lyödä Vantaalla markkinoilla, mutta se on paljon pienempi asia kuin luullaankaan. Nyt lähinnä nähtiin, että kaikki toimii yhäkin, vaikka yhteiskunnan muutos huonompaan suuntaan onkin tosiasia.

Siitä taas pitkääkin olla huolissaan, että lyömistä yrittäneen Soldiers of Odin -vaatetus aiheutti vahingoniloa ja Soinin poliittista toimintaa kutsutaan vihaanostattavaksi. Ennen kunnon ihmiset eivät edes ajatelleet moista, ja marginaali-ihmisetkin pelkäsivät sekä häpesivät kyllin rajoittuakseen pelkkään puheeseen.

En välitä ruotia vaihtoehtomediaksi sanotulla nettisivustolla näkemääni, koska kirjoittelussa oli pielessä vain kaikki. Mitä odottaa väitetysti haastatellulta, jonka kerholla on pokkaa kirjoitella julkisesti ”petturin palkasta”? Selittelynsekainen kiistämisyritys ei vakuuta, lähinnä näin halutaan kääntää huomio pois itsestään.

Perussuomalaiset olivat myös jo aiemmin julkaisseet kummallisen vaalivideon, joka vihjaa poliittisen korruption viljautta ja osallisten väkivaltaista loppua. Vastenmielisyydestä huolimatta; videon sekä lyömisyrityksen välinen ainoa nyt tunnettu yhteys on persujen nettipoliitikkojen selittelyntarve.

Yhteiskunnallinen muutos on täyttä totta. Jos ikkunoiden rikkominen, colajuoman heittely tai tappamisella uhkailu tapahtuu tavalliselle ihmiselle; sitä ei pidetä enää minään ja tasan yhtä vähän tapahtuukin asian johdosta. Puukon näyttäminen sekä nyrkillä lyöminen on sentään jo hieman vakavampi juttu, onneksi.

Silti; aikuissosiaalityön vipit, mielenterveystoimiston kanta-asiakkaat ja järjestyspoliisin ”profiloimat henkilöt” eivät taida oikeasti hyökätä joukolla nytkään, sekä tärvele demokratiaamme. He, joiden on minäkin vuonna pitänyt käydä kenenkin kimppuun ja syöstä maamme epävakauteen. Kuulemma.

Jäljelle jää provokaatio tai yritys vaikuttaa vaaleihin, mutta puheista huolimatta sellaista ei ole Suomessa aihemmin juuri nähty – onnistuneena. Jos tämä sellainen olisi, kumma kun vastuunottoa ja/tai vaatimuslistaa ei näy eikä kuulu. Harminpaikka kaikensortin ääripäille, joissa toiset meistä koettelevat nytkin onneaan.

Ei, ei taida demokratiamme olla yhäkään vaarassa, mutta marginaaliset ihmispolot ovat aina olleet keskellämme ja ovat kaiketi vastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.