tiistai 7. kesäkuuta 2022

Sinä olet jo joku – sinusta tuli sellainen sillä sekunnilla, kun munasolu hedelmöittyi

(Kuva: Jari Kähkönen)
Soittakaa W.A.S.P:in I wanna be somebody! Kuinkas sattuikaan, että juuri kun pääsi YLE:ltä 69 Danny Hernandez-dokumenttiä katsomasta; jo seuraavana päivänä ohitseni pyöräillään huutaen kahdesta Hitler-tervehdyksestä sitä vähemmin kuultua. Ja sitten näen ”linja-auto-aseman” penkissä tuon tarran.

Voivoi. Kaikkihan ne ovat aina ensin rikkinäisten perheiden kasvattamattomia tai vinoon menneitä onnettomia ja turvattomia räkänokkakakaroita, kunnes alkavat tehdä pahoja tekoja. Reaktioni huutamiseen oli todeta ääneen ”yksikseen puhuminen ei ole hyvä juttu, poika”; vastauksekseni sain ”ole hiljaa”.

Itse olen edelleen sitä mieltä, että minusta ei tulla saamaan kiinni. Olen ylipäätään pidättyväinen; mutta, jos vielä perseiletkin, en varmasti keskustele mi(s)tään. Tämä itämurteisten ihmisten seuranhakutapa on aika outo – sanotaan ihan mitä tahansa päin naamaa, kunhan toisesta vain saadaan ulos joku reaktio.

"Kuinkas sattuikaan. Juuri dokumentin katsomista seuranneena päivänä jouduin itse kohtaamaan trollaamista."

Mokomakin äärikakaramainen tapa lähti itsestäni viimeistään ala-asteen alkuluokilla, kun opin ihmisissä voivan olla kaikenlaisia tyyppejä, jotka voivat suhtautua miten tahansa. On osattava katsoa kenelle voi tai kannattaa puhua, sekä pitää myös itse osata käyttäytyä. Koska häpeä ei tunnu hyvältä, sen herättämistä tulee välttää.

Kansallissosialismi tai fasismi taas on sanallasanoen omituinen kiinnostuksenaihe. Sellainen vaihe saattaa kuitenkin tulla ihmiselle karkeastiottaen kahdesta syystä; joko hölmöyksissään yksinäisyyttään ja epävarmuuttaan tai häiriintyneisyyttään sekä pahuuttaan. Perusta on siis aina inhimillinen, muttei välttämättä hyväksyttävä.

Ihminen näet haluaa olla yhdessä toisten kanssa; saada tukea, turvaa ja tuntea merkityksellisyyttä – siksi ehdottoman mustavalkoinen johtajavaltaisuus vetää puoleensa voimakkaasti. Jotkut myös heitetään ulos, koska joko oli vain huomionkipeä pelle eikä tosissaan mistään tai se oma tahto löytyi sittenkin – tarpeeksi etsimällä.

"Kansallissosialismi ja fasismi taas on omituinen kiinnostuksenaihe, joka löytyy joko hölmöyttään tai pahuuttaan."

Toisilla harhailijoilla se taas meni niin päin, että lastentarhaikäisen tapaan pitää toistaa joka ainoa kuulemansa kirosana, kun ei ymmärrä alkuunkaan niiden ”voiman” kauniisti sanottuna kaksimielistä luonnetta. Tai ei aina edes tarkkaanottaen osaa toistaa koko sanaakaan oikein ja oikeassa paikassa. Hohhoijaa, voi haukotus.

Pitikö minun nyt puhjeta antifasistiseen kasvatuspuheeseen, vastata tervehdykseen ”toverina” tai suuttua eli pelästyä? Ja kaiken tämän ne tekevät vain, jotta saavat nauraa. Turhaa. Lähelleni eivät silti pääse, koska siinä pitää osata käyttäytyä – vain vaarassaoleva tai akuutisti hädänalainen saa huutaa apua millä tahansa tavalla.

Niin, kaikkihan ovat jo lähtöjään arvokkaita ja oikeutettuja olemaan olemassa. Valitettavasti on kuitenkin myös niin, että jonkun perintötekijät olivat kelvottomat – tällöinkin ympäristöllä on yhä oma vaikutuksensa – mutta ikävä kyllä on vain ajan kysymys, että koska ja miten pahanteko alkaa. Hänelle fasismi on hyvä tekosyy.

"Jotkut harhailijat toistavat tyhmyyttään kaikki kuulemansa kirosanat. Pahalle taas fasismi on hyvä tekosyy."

Marginaali- ja ääriajattelijat ovat sellaisia, koska haluavat olla; samantekevää millainen ruumiillis-sielullinen voimisteluliike haetussa tilassa pysymiseksi vaaditaan. Sieltä löytyvät niin huomionkipeät, kostajat, vallanhimoiset kuin tiesmitkä muutkin – siitä syystä neronleimaus iskulauseeksi kuten ”valkoisilla elämillä on väliä” – hah.

Kytkentä suurempaan löytyy siinä, että maailmassa on jo sisällöntuottajia, jotka ovat oikeasti päätoimisia trolleja siinä kuin alussa nimeltämainittukin. Suomessa sellaiset eivät tosin pitkään hillu – katujengipojat päätyvät telkien taakse – kaljuuntuvat ja harmaapartaiset sedät taas palautuvat aina lopuksi marginaalin unhoon.

Onhan politiikassamme toki yksi tietty nollasummapelipuolue, joka parhaillaan yrittää voitonmerkkiä turhasta ja toteuttamiskelvottomasta valmiuslakikirjauksesta – tai muuten koko homma...hahahaa...seisoo valtiopäivien yli. Mutta ette te kaikki sinne tehtäviin tai palkansaajiksikaan mahdu, eikä niitä puolueita tule lisää enää ainuttakaan.

"Suomessa eivät trollit hillu. Katujengi joutuu vankilaan, sedät marginaaliin eikä nollasummapuolueita tule lisää."

No, ymmärrän kyllä halut. Onhan niin kutsutussa keskiluokassa nekin, jotka velvollisuutensa hoitaakseen maksavat hirveästi polttoaineesta käydäkseen työssä mitä inhoavat. Ei ole pitkä päättely ymmärtää, että pelko ja viha tulevat pintaan loppujenlopuksi hyvin vähällä kutittelulla. Raatajista sekä köyhiksistä puhumattakaan.

Ihan siis sama, että sanotko yhteiskunnan muuttuvan epävakaaksi keskiluokan liittyessä työväenluokkaan vai radikaalin vasemmiston ja oikeiston hevosenkenkä-ilmiössä. Se alkaa antiliberaaliutena – saa mellastaa hetken heikompaansa potkien – sitten seuraa puhdistus ja ”omat” vievät. Lopputulos on aina totalitarismi.

Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin kasvaa itsenäiseksi ja toimivaksi persoonaksi, sekä kehittyä paremmakseen itsetuntemuksensa mukaisesti. Tyhmäilyt hyvitetään, sovitetaan tai korvataan siten kuten kunkin töllöyden osalta on erikseen määrätty. Sinä olet jo joku. Sinusta tuli sellainen sillä sekunnilla, kun munasolu hedelmöittyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.