maanantai 13. kesäkuuta 2022

Onko kaikki jo tullut sanotuksi?

Tässä sitä taas naputetaan tekstiä tekstinkäsittelyyn, josta se kopioiden liittäen siirretään editoriin. Tämä järjestyksessään ties kuinkamones blogi tuli aikanaan alettua, koska koin itselläni olevan enemmän ja useammin sanottavaa kuin mitä kohtuudella mahtui portfolion mielipidekirjoitusosioon.

Tämänpäiväinen otsikko sai syntynsä, koska en juuri arvostanut ideointityötä, joka tallentui esikeski-ikäisen toimittajavaiheeni viimeiseen Moleskine Cahieriin, mistä on enää seitsemän lehteä jäljellä. Saattaisi siis siinä jopa historian siivetkin vähän havista, kun pienen ironian vallitessa mennyt ja nykyisyys näin kohtaavat toisensa. 

Cahieri oli jäänyt orpona pyörimään piironginlaatikkoon – kumma kun en jo viskannut mokomaa menemään jossain tähän kylään muuttoa seuranneessa romujen raivauksessa. Ensimmäinen merkintä näkyy olleen 11 kuukautta sitten ajoitettu lyhyt hahmotelma siitä mikä yhdistää tai erottaa fredrikshamnaria, r-upseeria ja jääkäriä.

"Tämänpäiväinen otsikko sai syntynsä, koska en juuri arvostanut Cahieriin tallentuneen ajatustyön tuloksia."

Kiivaampina aikoina näyn blogganneen jopa kaksi kertaa saman päivän aikana, mutta  tahdin harventuminen on tosiasia, jota selittävät niin sopivien aiheiden pula kuin osittainen leipääntyminenkin. Miksi nähdä vaivaa, jos enimmät kävijät ovat pelkkiä huvikseen ja ajankulukseen niin sanottuja lentäviä lauseita googlettelevia?

Minähän en elämäntyylibloggaajaksi, vloggaaja-tubettajaksi – enkä Herra paratkoon – oikein influensseriksikaan ala. En kerjää keneltäkään mitään, minkä elävimpänä mahdollisena osoituksena on ollut kaikkien minua luullakseen vastustaneiden väsyttäminen sekä taaksejättäminen. Kyse on ajatuksistani eikä minusta itsestäni.

Jokaisen kannattaisi elää elämänsä itse, koska muuten joko elää toisten kautta tai antaa heidän väärinkäyttää omaa ainutkertaista ihmisyyttään arvottomiin tarkoitusperiin. Menköön muuten miten menee, mutta tätä uhrausta en kenenkään edestä tee. Jos kaikki tosiaan on jo sanottu, mitä sitä enää jonninjoutavaa kälkättämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.