tiistai 22. tammikuuta 2019

Villityksiä, osa 2

Mutta entäs aapeeseet? No, Norjan Delta ja Uuden-Seelannin Armed Offenders käyttävät niitä paljonkin. Ajavat pillit päällä kokoontumispaikasta tilannepaikalle ja tekevät kaiketi ajoneuvorynnäköksi (vehicular assault) suomennettavia operaatiota. Siis vastapuolelta liike loppuu ja vauhti menee nollaan ihan rohkeasti törmäämällä.

En tyrmää ajatusta; en vain tunne sitä ja siksi oudoksun vähän. Kuinka usein Suomessa sen paremmin poliisilaitosten valmiusyksiköt yleensä kuin erityisesti Karhukaan ovat kiinniottaneet ketään AJONEUVOSTA? Puhumattakaan vielä lähtevästä tai liikkuvasta sellaisesta. Aika haasteelliseksi ja erikoistuneeksi menee, pakko sanoa.

Sekä, jos tulevaisuudessa aapeeseita ostetaan yksi per poliisilaitos, onko realistista että se ainoa löytyy edes hankaliin pysäytyksiin....Joita loppujenlopuksi on kuinka vähän per vuosi? Siis niihin, joissa pysähtymisen jälkeen jokainen sisälläolija otetaan yksitellen käskyttäen ulos kulkuneuvosta. Esimerkiksi vaan ei ainoastaan.

Poliisiasemia on nyttemmin harvassa ja poliisilaitosten alueetkin ovat aika isoja, jos siis joku ei ole sattunut huomaamaan.  Kyllä tämä vaikuttaa minusta huonolta villitykseltä; keksittyyn tarpeeseen ostetaan ”jotain” ja määrää lisätään kunhan seuraavaksi päästään toteamaan olemassaolevan kaluston riittämättömyys.

Huonoa budjettikuria vai poliisitoimen munkkilatinan seuraustako kaikki on? Ei uskalleta tai osata vastustaa, tulipa siitä suunnasta pöytään miten täysiä älyttömyyksiä tahansa. Amerikka on varoittava esimerkki tästä; sitä älköön seurattako, jottei kohta kysytä naama vakavana ”soveltuuko kiväärin pistin poliisin voimankäyttövälineeksi?”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.