perjantai 1. helmikuuta 2019

Itä-Suomen poliisille panssariauto

Alussa oli vain Lantikka, Hitsari ja Hirveä Kasa Peltiä...Hehe, jopa oli alkulause! Enemmän arvoinen ei nähdäkseni ole poliisimme pyrkimys hankkia panssariautoja; se on huonosti ajateltu ja pilkattavasti toteutunut hanke. Nyt sellainen on saatu lopulta tännekin päin Suomea. Mitään tyhmempääkö ei sitten enää keksitty?

Itä-Suomen poliisin uudella panssariautolla ei tosin ole vielä "lempinimeä", näin kuulin eilenehtoolla Ylen alueradiosta iltapäivälähetyksen loppupuolella. Miten olisi: Turha Paska Rahanhukka? Eiku, nythän sille lopsahti niitä jo yhteensä kolme. Miksi ihmeessä autosta pitäisi edes tehdä maskotti, jolla on lystikäs nimi?

Perusteluni on seuraava. Tuohan on kuin vain lyhennetty&kevennetty versio jostain millä brittiläiset turvallisuusviranomaiset ennenmuinoin ajoivat Pohjois-Irlannissa. Ei siis enää tarvita Lantikkaa, useita hitsareita ja hirrveeetä kasaa peltiä, koska nyt vastaavia vehkeitä saa jo ihan tehdasvalmiina.

Puheena oleva laite ei siis oikeasti ole aapeeseeta(siihen tarvitaan jatkossakin armeijan virka-apua) nähnytkään; sekä härveliä ajavat ihan tavalliset kentän potkupukupoliisit kaikilla muilla tehtävillä paitsi ajoneuvotakaa-ajoissa. Johan on poliisimme aina niin kipeästi kaivattuja ja vähiä määrärahoja erikoisuuteen pantu!

Häh!? Ei sovi erityistilannemuodostelman ajoneuvoksi eikä pysty tekemään kaikkea mitä tavallinenkin partioauto? Sen vaikeammin on enää tuskin mahdollista epäonnistua, jos kulkimen ominaisuuksiin kuuluu yhä neljä pyörää sekä liikkumiskyky. Näin harvojen poliisiasemien ja vähän miehistön poliisilaitoksessa ei sellaista tarvita.

Uskomatonta! Tai ei välttämättä. Koska oikeastihan tämä koko hankinta oli ihan silkkaa itsetuntolääkitystä, kun joillakuilla on kaiketi liian pieni patukka ja suikka hiertää päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.