maanantai 21. tammikuuta 2019

Lähes kaikki mahdollinen meni pieleen

Hämylinnan poliisiasemalla ei ole asiat kovin kaksisesti, kun sellaisella aita-alueella tehdään lumitöitä, millä pidetään poliisikoiria irtaallaan. Edes armeijassa koira-aitauksia ei ajella/kolailla. Ja jos ne ovat sillälailla lukossa, että pois ei pääse ilman avainta; saattaja kulkee mukana joka hetken.

Ja tästä huolimatta tuollaisen paikan lumitöitä tehdään yksin, avaimettomana sekä ilman vähintään kahta viestivälinettä tai paikantavaan hälytysjärjestelmään kytkettyä painiketta? Uskomatonta. Ajattelemattomuuden, edesvastuuttomuuden ja saamattomuuden yhteissumma on valtava.

Niin, kuinka voisi odottaa sellaistakaan, että vartija sanoisi konstaapelille:"Korjaas toi elikkos talteen ettei sen jolkottelun tähren jää lumityäkkin tekemättä. Ny o talvi, josset oo sattunu huamaanaan." Ja jos ei muka hoidu, hakee paikalle sellaisen nappikallen että alkaa hoitua.

Valvomot kai kaikilla nykyään enää ylipäätään olemassaolevilla poliisiasemilla on, ja kaksi vartijaa aina vuorossa. Yhden onkin ihan tuskaa katsoa ihan kamerasta, että milloin aita-alueen porttia pitäisi aukoa.

Tuollaisten paikkojen puhelinnumeroitahan ei nykyään saa ulkopuolinen enää mitenkään; ei tarpeeseen eikä turhaan, minkä tavallaan jotakuinkin ymmärtääkin. Mutta sen pitäisi tarkoittaa yksin sitä, että asiat hoidetaan jollain muulla tavalla.

Muutenhan siinä käy tosiaan äkkiä niin, että yksintyöskentelevä yhteysvälineetön avaimeton kulkija menee jalkaisin asioimaan valvomoon; ja voihan valvontakoiran kulmahampaat sentään, että mitä sitten tapahtuu. Henkilövahinko!

Vain lähes kaikki mahdollinen mikä vaan voi mennä pieleen; meni pieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.