tiistai 19. helmikuuta 2019

Ei armeija tarvitse epäsovinnaisen poliisitoiminnan valtuuksia

Ei armeija oikeasti tarvitse puoliakaan niistä epäsovinnaisen poliisitoiminnan valtuuksista, joita sille on oltu esittävinään sotilastiedustelulaeissa.

Miten on; jos tulisi moniviranomaistehtävän, suurrikoksen tai aktiivisen tekijän johdosta pillikeikka, olisiko joka toimipaikassa aina edes yhtä työparia sitä suorittamaan? Tuohan ei siis tosiaan riittäisi mihinkään, se olisi vasta alku.

Minä kun satun muistamaan vielä ajan, kun PeTutkOs ei pystynyt edes valokuvaamaan ja penslaamaankaan itse. Ei ollut vehkeitä eikä tietotaitoa. Siis hoitamaan jotain ihan peruskilikalin keikkapaikkaakaan; sinne soitettiin silloin paikallispoliisin t-miehet. Päähineennosto, että tajusivat tämän itse, mutta se nyt johtui yksin siitä että armeijan palveluksessa olemisesta huolimatta he olivat silti ammattipäteviä rikospoliiseja.

Jos taas sitten mennään siihen itseensä; oikeaan operatiiviseen henkilölliseen tiedustelutoimintaan, niin mitähän oikein kuvitellaan? Väitän, että noin kovia tekijöitä maassamme ei ole vuosikymmeniin ollutkaan. Jottei näidenkin kanssa ole kuin PV:n rikostorjuntalain myötä tulleiden hälytysajo-oikeuksien kanssa. Tiedetään, voidaan tarvita; ja ovatpahan siinä varalla olemassa varmuuden vuoksi.

Onhan meillä heidän turbomiestensäkin muodossa jo se piilevä "puolustushallinnon poliisikin"; mutta kumma kyllä esimerkiksi satavuotiskiertueellaan vuosi sitten oli siviilijärjestyksenvalvojat sekä taviskapiaiset suorittamassa.

Kävikö kuin vartioimisliikkeiden putkavahtien kanssa? Että mahdollista olisi, mutta käytännössä pykälät eivät koskaan täyty ja sehän olisi ihan kauhean kallistakin vielä.

Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.