perjantai 22. syyskuuta 2017

Eduskunnan "vartijoiden" aseet

Ei. Eduskunnan "vartijoita" ei pidä aseistaa.

1. Kaikki tämän osoitteen pyssyjutut ovat oikeasti pelkkää eräiden pienten JA eristäytyneiden pääkaupunkiseutuisten yksityisen turva-alan piirien huokailua, joka perustuu kuvitelmaan

  • omasta suorituskyvystä sekä
  • sen yrityksen bisnesmahdollisuuksista mihin huokailija itse liittyy.

Halutaan, että rautatavaran mahdollinen jakotilanne johtaisi joko sekajärjestelmään (turvallisuusvalvojat+vartijat), ja sitä kautta koko toiminnan vähittäiseen tai äkilliseen siirtymiseen yksityisiin käsiin. Lakimääräisesti turvallisuusvalvojat eivät saa kantaa luotiaseita töissä; yksityisen turvallisuusyrityksen vartijat saavat.

2. Eduskunnan turvallisuusyksikkö on;

  • salaileva,
  • yliarvostettu,
  • alikoulutettu,
  • virkajakaumaltaan vinoutunut (virastoavustajat vs. turvallisuusvalvojat),
  • suorituskyvyltään puurossa,
  • viranhaltijat ovat paikoin kuin puusta veistetyt/graniitista vuollut,
  • ei tiedetä kenelle yksikkö on oikeasti lojaali,
  • vastuumekanismeiltaan puutteellinen.

Voimassaolevan turvatoimilain säätämisen yhteydessa heistä ei tullut poliisia eikä aseellisia ja se on hyvä asia. Jos ei ole poliisin taitoja, ei tee mitään poliisin vallalla; mikäli silti saa vielä poliisin vehkeetkin, on sellainen vain vaaraksi itselleen, muille tai kaikille yhteisesti.

Ennenkuin rautatavara-asiaa, eli niitä vehkeitä, edes harkitaan; pitää nykyinenkin tontti täyttää paljon kattavammin, ripeämmin ja vastuullisemmin.

3. Asialla yritetään sitäpaitsi tehdä halpamaista päivänpolitiikkaa mielistelemällä ylivaltansa menetystä pelkääviä valko-fennougri-hetero-protestantteja, asehulluja ja niitä jotka vihaavat erivärisiä, -uskoisia, -kielisiä sekä -syntyperäisiä. Luulevat kaiketi ihan tosissaan, että jos rautatavara jaetaan niin niiden kuulat eivät voi koskaan, missään tilanteessa, löytyä heidän omista nahkoistaan.

Eli eduskunnan "vartijoiden" aseistaminen ei ylipäätään ole mitenkään asiallinen keskustelu. Puhe on aina jostain ihan muusta kuin turvallisuudesta.

Historiallisena kuriositeettina todettakoon, että 1930-luvulta 1960-luvun loppuun asti eduskunnassa toimi yksinomaan päiväsaikaan ovivartija, vahtimestarit ja ylivirastomestari; kokoonpanoon lisättiin yövartija kyseisen ajanjakson lopulla. 1970-luvun alussa yövartiointia suoritti muutaman vuoden ajan "vartiointitoimisto".

Nykyinen 24 h vuorokaudessa toimiva eduskunnan kanslian kiinteistöosaston turvallisuusyksikkö, joka vastaa niin turvatarkastuksesta, kulunvalvonnasta kuin muistakin turvallisuustehtävistä; on perustettu vasta joskus myöhemmin 1970-luvulla. Poliisi on aina ollut eduskunnassa vain satunnaisesti, tilapäisesti tai ajanut ohi autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.